Tjock eller bebis?

Minns ni tv serien Central skolan? -Tjock eller bebis, tjock eller bebis?

-Är du gravid?
Annica; - Nej, jag är bara lite småtjock om magen. Men jag önskar faktiskt att jag var gravid.
(Ser ner på sin lilla runda bula till mage)

kaotiskt sinne..

Inget blir värre än vad man själv gör det till. Men just nu känns allt lite kaotiskt. Det gick några dagar innan jag tog mig i kragen för att prata med chefen angående Amadeus kursen som är i mars månad. Skall ju ta min tentamen i vecka 12. Det ser ut som att jag kan få ledigt, men vad det kommer kosta mig återstår att se. Vårt lönsystem är lite invecklat och svårt och förklara. Men jag måste byta med en som är basic här ute för att det skall hänga samman för mig så jag inte går i minus dagar. Sen måste jag ta igen dom 8 dagar som jag skall vara ledig, på en annan tidspunkt för att gå i plus igen. Man får ju hoppas på att det går. Bytar jag med en vikarie, så kan det kosta mig 14 dagars lön, vilket resulterar i att jag bara får ut en halv månadslön i mars. Förvirrande?

Men det jag måste fokusera på just nu, är att jag skall ta min tentamen. Sen får det kosta vad det vill. Jag är till och med beredd att säga upp mig om det skulle bli nödvändigt!

Sitter här och njuter av mitt kaffe och danska kanelsnäcka. Sharing is Caring är ett motto vi skall leva efter!

Idag skall jag ut och träffa Vibeke. Har nog inte sett henne sen i somras, så det skall bli riktigt trevligt!

Sjukt trött

Sjukt trött men samtidigt jätterastlös. Idag har varit en märklig dag rent känslomässigt.

Chilie och flera andra åker hem imorgon, är inte alls tillfreds med det. Kommer sakna henne, som jag alltid gör när hon inte är här ute. Men som tur är så ses vi igen på fredag för lite drinks. ♥

En stor saknad..

Jag kan helt ärligt säg till dig att jag är inne på din facebook sida nästan var dag och läser dina statusar och uppdateringar. Men när jag läste på din vägg idag, så högg det till i bröstet. Jag insåg att det nästan gått ett helt år sen sist vi träffades. Det gör ont inom mig. Många gamla minnen kommer tillbaks och jag känner en enorm saknad. Ett år? Jag kan nästan inte tro det. Än idag går jag och tänker på vad som gick fel och var det gick fel. Jag önskar att man kunde vrida tillbaks tiden. Men det är ju bara önsketänkande. Jag kommer alltid älska dig. Du har lärt mig mycket i livet och det är jag enormt glad för. Du har lärt mig att älska igen och vara stark. Det går inte en dag utan att jag tänker på dig. Jag är feg, riktigt feg. Du har sagt att du inte hade avvisat mig om jag hade ringt. Men jag klarar inte av det. I vilket fall som helst, så vet jag inte vad jag skulle ha sagt. Saknar din röst, tryggheten. En vacker dag så korsas kanske våra vägar igen, man vet aldrig.

Jag vill att du skall veta att jag är väldigt stolt över dig. Lycka till i framtiden och ta hand om dig!


Ensam är stark?

Hade ett långt och intressant samtal med en kollega härom kvällen. Satt på hotellet i Middelfart mitt i natten och diskuterade relationer och kärlek. Det var mest han som pratade medan jag lyssnade och kom med inputs emellanåt. Men han hade en intressant tankegång. Vi insåg snabbt att vi tänker rätt lika. Här sitter jag med en 45 årig man och diskuterar livets gång. Jag har mycket att lära! Jag ser fram emot vad framtiden kan erbjuda..

Dag 2. Vi bygger broar!

180120111271 (MMS)

Dag 2. Vi bygger broar!

Så var vi på väg mot Middelfart! Rena rama...

170120111260 (MMS)

Så var vi på väg mot Middelfart! Rena rama skolturen. Sitta längst bak, längst bak! Här sitter vi alla och skriker och stojar. Blir nog en rolig tur! En vecka i Middelfart med alla galna kollegor!

Borde lärt mig vid det här laget att jag i...

Borde lärt mig vid det här laget att jag inte skall ta powernaps på kvällen. Slutar alltid med att jag ligger sömnlös halva natten sen. Men skyller lite på Hassel. När han hälsar på, brukar han alltid ta sig en powernap innan han drar iväg till jobb vid midnatt. Då brukar det bli att jag också somnar till. Idag var sista gången vi kommer ses, på länge i alla fall. Om några timmar åker jag på teambuilding och han åker till Asien snart. Så det blev middag och film. "I come with rain" hette den. Den var rätt intressant faktiskt. Efter det blev det en powernap på lite mer än två timmar. Dumt av mig, men var så himla trött! Sov som en stock! Äntligen! Har ju sovit så dåligt sista nätterna, och igår natt var inget undantag. Trodde Hassels sällskap skulle kunna få mig att slappna av, men icke. Fast ikväll fungerade det ju fint. Kändes lite märkligt när han skulle gå. Man vet att man kommer se honom om tre månader, men ändå känns det redan lite tomt. Kommer sakna honom, det vet jag. Han är en fin vän och trots att vi ej känt varann länge så betyder han en del! Nu skall jag försöka sova, skall upp om tre timmar! Oh joy!

Cola.popcorn.film.pizza

Äntligen klar med tvätten. Nu har man våta lakan hängandes överallt i lägenheten. Men gott luktar det!

Det satt fint med pizza. Allt för länge sen man åt en god pizza! Magen är så himla tung nu. Proppat i mig cola, popcorn och en massa godis också. Filmen vi såg var dock ingen höjdare. "Cash" hette den, med Sean Bean i huvudrollen. Nu undrar ni säkert varför vi valde en typisk Hollywood film och att vi får skylla oss själva. Men vi var verkligen sugna på en bra thriller ikväll. Men istället fick vi bara en urkass film med Chris Hemsworth som var helt lost genom hela filmen. Damp? Ingen film jag rekommenderar någon till att se!

Hassel har däckat i soffan, och jag borde också lägga mig. Kollade nyss på schemat för jobb. De har ändrat mitt schema från 10-15:15, till 8:45-16:15. Tur jag kollade, hur dum hade inte jag sett ut annars om jag dykt upp klockan 10! Så det blir en längre dag på jobb än tänkt. Men det gör inget, hade ledigt idag trots allt.

Sen på eftermiddagen skall jag förhoppningsvis hälsa på Julija och Alex. Det ser jag fram emot. Få se lilla Oliver! ♥ Skall hämta mina resväskor som de lånade förra året. Kan behövas en lite större resväska nu när vi skall vara på kurs i en hel vecka. Sen blir det nog inte så mycket mer. Förhoppningsvis skall jag träffa Hassel en sista gång imorgon kväll. Vi hyrde två filmer idag. Så man kan ju hoppas på att den andra är bättre!

Nu skall jag lägga mig. Gonatt allihopa!

Sista lördagen..

Sovit konstigt de sista två nätterna, korta intervaller bara. Imorgon skall jag jobba nere på Ving mellan 10-15:15, så det blir en riktigt soft lördag idag. Är i full gång med att tvätta.

Det blev en snabb runda ner till Värnhem tidigare idag för att träffa Zanja. Snabbt byte av kläder som hon lånat av mig. Måste ju ha mitt favorit linne med mig nu när jag skall iväg på kurs med DFDS.

Sen blev det en snabbis in på triangeln också för att inhandla en ny Eyelash curler. Ett MÅSTE om man är asiat! Fick fatt i en från Shiseido. Nu får jag hoppas på att den håller måttet bara. Får prova den imorgon bitti. Min andra, som varit en god vän i många år, har ju nu lyckats gå i sönder. Väldigt irriterande!

Skall snart ned och hänga upp tvätten. Hassel är på besök, så vi skall iväg och beställa pizza och hyra film! En riktig myskväll hemma bara. Precis vad jag behöver. Sista helgen vi hinner ses. Medan jag är ute på havet denna gång, så kommer han ju åka till Nepal och vara borta i tre månader. Känns lite tråkigt, men otroligt glad för hans skull. Han kommer ju uppleva en massa kul! Lite avundsjuk är man ju allt, men på ett positivt sätt!

Idag fick jag reda på att ännu en tjejkompis blivit gravid. Jag förstår att det är mycket förvirring och tankar som går runt i hennes huvud. Men det jag reagerade mest över, var att precis de tankar hon har nu runt graviditeten. Är precis de tankar som jag har. Man går här och tänker att man är den enda som tänker så, och man vill helst ej prata med sina vänner om det. Men nu inser jag, det finns fler som tänker som mig. Vilket på ett sätt är skönt. Grejen med min väninna är, som jag tycker är intressant. Är hur lika vi tänker. Ibland skrämmande lika.

Jag kommer tänka på dig nu när jag reser iväg. Jag hoppas att du inte känner att du inte kan skriva eller så, för jag finns här! ♥ Mail, sms eller skype! Don't be a stranger!

Time for pizza!


Det slår aldrig fel. Varför kommer alla ta...

Det slår aldrig fel. Varför kommer alla tankar när man lägger sig ner i sängen? Är så himla trött och vill bara sova. Bäddat rent, plockat undan och lagt fram smutstvätten som skall i maskinerna imorgon. Fixat håret, gjort kroppspeeling, ansiktsmask och fixat fötterna. Riktig myskväll, helt för mig själv! Får se om man kan släppa alla tankar och somna in. Godnatt!

What is love?

Sitter här och minns barndomen. Lyssnar på Haddaway - What is Love som släpptes 1993, då gick jag i fjärde klass om jag inte minns helt fel! Det känns så himla länge sen, men ändå inte! Minns mellanstadiet som den bästa tiden i min barndom. En rolig tid, mycket ansvar i skolan och väldigt aktiv inom skola, olika föreningar, kyrka och fritids.

Har dock inte varit så aktiv idag. Lee var här tidigare idag. Drack lite tea, pratade och så fick hon sina julklappar. Vi har inte setts på säkerligen en månad eller mer. Jätte tråkigt om man tänker efter. Har saknat henne så, men våra schema har bara inte passat ihop helt enkelt. Det betydde otroligt mycket att hon ville komma förbi idag.

Resten av kvällen har jag spenderat här framför datorn. Det har varit mycket strul med skolan sista månaden som gått. Har gått igenom en massa mail och forum för att försöka reda ut allt. Men nu verkar det som om det hela kommer falla på plats för oss alla, så vi kan tenta i september. Det har varit stressigt och man har tappat förtroendet för skolan. Men utan och säg för mycket så hoppas jag de finner en bra lösning och kompesation för allt.

Sitter och pratar med Birgitte från jobb. Det stör mig att vi inte jobbar ihop. Gillar henne starkt. Men på grund av schemat så har vi hamnat helt i mottörn. Enda gångerna vi ses är om någon av oss jobbar extra på båten. Hon är verkligen en underbar tjej och har mycket och komma med. Vi får hålla tummar för förändring detta år!

Wifey är på besök. Me like!

140120111257 (MMS)

Wifey är på besök. Me like!

Tiden bokstavligen flyger förbi!

130120111255 (MMS)

Tiden bokstavligen flyger förbi! Varit hemma hela dagen. J.S var förbi tidigare idag för att prata ut efter helgens missöden med sms, och även få svar på vissa frågor som länge hängt i luften. Kändes lite obekvämt i början, men nu i efterhand är jag rätt lättad. Vi är inte 20 år längre, vi är båda vuxna och borde kunna prata mer öppet efter så här lång vänskap. Men nu har jag insett att det inte alltid är så enkelt. Vi har ju i perioder "försvunnit" från varann, och inte haft någon som helst kontakt. Men vi finner alltid tillbaks på nått vänster. Han fick inte det svar han hoppades på, men jag hoppas ändå att han har förståelse för mitt svar. Jag vill ej förlora honom, och när han säger att han alltid kommer finnas för mig så utgår jag från det. Tar absolut inte honom för givet, men litar på honom så pass mycket att jag aldrig vill misstro honom. Han är en underbar kille, och jag skall skatta mig lycklig som får vara en så stor del ut av hans liv. Han har bara fångat mig i fel period av livet.

Brorsan är i full gång med att få upp vägg...

130120111254 (MMS)

Brorsan är i full gång med att få upp vägg-uret som jag fick i julklapp av honom och tjejen!

Indonesisk taklampa i glas säljes.

120120111252-001 (MMS)

Indonesisk taklampa i glas säljes. 

60 cm hög i nyskick. Säljes för 500 kr. 

Hämtas i Malmö. Kontakta mig genom att skriva en kommentar eller via facebook.

Det värsta med mig då jag blir sjuk

Det värsta med mig då jag blir sjuk, är att jag bli så otroligt sällskapssjuk. Där finns ju ingen som umgås med en krasslig person heller, vilket är förståeligt. Men brorsan kom i alla fall över för att hålla mig sällskap. Han övertalade mig också till att följa med honom till mama så vi kunde äta ihop. Resten av kvällen har jag bara legat på fars soffa. Ögonen rinner, näsan likaså, och är varm som en spisplatta. Halsen kittlas hela tiden och jag hostar. Får nog ta och stanna hemma imorgon med, för att hinna bli helt kurerad. Måste erkänna att man känner sig lite ensam i en sån sits. Singel och utan rumskamrat. Man får klara sig själv och ingen kan hjälpa en eller ta hand om en då man blir sjuk. Hade åtminstone varit trevligt med sällskap. Tror det är tid att försöka sova. God natt!

Stroopwafels, tårta och tv.

120120111247 (MMS)

Stroopwafels, tårta och tv. Från att ligga helt utslagen i sängen, har jag nu lyckats förflytta mig till soffan. Kroppen värker,ont i huvudet och halsen krånglar. Massa fina minnen kommer upp när jag knaprar på min stroopwafel. 2010 var ett fint år och jag hade äran att få möta några väldigt intressanta människor. Ligger här och ser tillbaks på året med ett stort leende!

Frossa, whiskeyröst, täppt näsa och hosta....

Frossa, whiskeyröst, täppt näsa och hosta. Nån som känner igen sig? Låter som en gammal häxa! Ser nog ut som en oxå! Ligger i sängen. Hela kroppen gör ont. Skall ju jobba idag, men hur skall jag kunna prata med kunder i telefon med den här rösten? Kommer ju skrämma dom, om de ens förstår vad jag säger. Är inte den smartaste heller. Glömt pärmen på jobb där jag har numret till butiken. Chefen tar inte telefonen, det här går ju bra! Kampen fortsätter..

Baby Oliver..

Jobbat hela dagen. Jag har fortfarande mycket att lära på Ving. Om alla resemål och regler. Men det går framåt och det är så otroligt kul och givande! Det gäller att ta till sig av allt man läser och hör också.

Efter jobb svängde jag förbi BB för att se den lille. OJ! Det var nästan ofattbart. Där stod Julija, med ett barn. Måste säg att det nästan kom som en chock för mig, trots man hela tiden varit förberedd på att hon skulle bli mor.

Livet är härligt! ♥

Ser bara ett tomt skal i min spegelbild.

010120111222 (MMS)

Ser bara ett tomt skal i min spegelbild. När jag ser på mig själv, så är det precis som om jag ser någon annan. Inte mig själv. Har tagit distans från den jag är, från allt. Nu kör jag bara. Ett race som jag skall överleva och vinna. Mycket står på spel. Det gäller bara att fokusera och lita på att jag kan. Konsekvenserna tar vi efteråt. 2011 blir ett annorlunda år, ett år där jag fokuserar på mig själv, och bara mig själv.

10 januari, en speciell dag!

Det här är en otroligt speciell dag!

Idag för sex år sedan. År 2006, somnade min mormor in och lämnade oss.

Idag firar vi även Erikas, Lilianas, Annica mamas, och Peters födelsedag!

Vi firar även att lilla Oliver har sett dagens ljus för första gången. Välkommen till Jorden lilla loppa! ♥

Det är först när ens sms inte kommer fram,...

Det är först när ens sms inte kommer fram, man blivit borttagen från vännerlistan på facebook och personen inte är online på messenger längre som man inser. Man håller på att bli raderad ur denna persons liv. Kan ej låta bli att känna en klump i magen och lite panik. Glöms man bort helt?

Trygghet är mer än bara en känsla.

Trygghet är mer än bara en känsla. Oroligheten och rädslan som fyllt mig idag, är borta för stunden. Tack vare en viss persons närvaro. Nu kan jag sova med ro i kroppen och i sinnet. Godnatt!

Längtan efter barn växer.

080120111246 (MMS)

Längtan efter barn växer. Jag har länge drömt om att få barn, som så många andra i min ålder utgår jag ifrån. Men ofta dyker en viss tanke upp. Tänk så kommer jag aldrig få barn? Det är en skrämmande och ledsam tanke. Som mitt liv ser ut just nu, kommer det inte bli aktuellt på länge i alla fall. Är en hopplös romantiker, vill tro på evig och gränslös kärlek. Vill tro på förälskelsen, vill tro på kärnfamiljen. Men samtidigt får man ju vara lite av en realist. Det är inte säkert jag kan få allt det där som jag så länge drömt om. När jag såg Julija igår på baby showern som jag höll för henne, fick jag en klump i magen. Det strålade om henne. Hon var så otroligt vacker. Imorgon vid den här tiden, ligger lilla Oliver tryggt i hennes varma famn. Tänk vad hon och Alex åstadkommit tillsammans. Är så stolt över dem båda. Jag hoppas bara jag själv får äran att föda ett barn till denna värld. Många tankar snurrar runt i huvudet.

Två dagar kvar tills lilla Oliver kommer

080120111244 (MMS)

Två dagar kvar tills lilla Oliver kommer till världen! Tror vi alla längtar och är förväntansfulla. Hur kommer han se ut? Hur mycket kommer han väga? Kommer han ha hår på huvudet, och i såfall vilken färg? Många frågor och tankar. ikväll höll jag babyshower för vår blivande mor, Julija! Är så tacksam för att alla som blev bjudna hade möjlighet att komma för att fira och hedra vår kära vän. Det har verkligen varit en underbar kväll! Det blev enkel middag, pastasallad. Alla verkade dock nöjda och belåtna! Sen blev det chokladtårta och choklad-cupcakes med vanilj icing med oreos! Julija fick en massa praktiska och fina gåvor! Alla hade verkligen engagerat sig för att ge henne de bästa gåvorna! Jag har drömt om denna babyshower och om födslen i veckor nu. Är så förväntansfull! Tack allihopa för ikväll!

Gott nytt år!!

Välkommen till 2011!


Kitty är med på fritur under nyår, vilket har varit jättetrevligt. Det har mestadels inneburit jobb för mig under tiden hon varit ombord, men vi hann åtminstone med en sista promenad i Köpenhamn innan året tog slut. En spännande promenad som slutade med att vi var dyngsura från topp till tå då en lastbil körde förbi oss i full fart och stänkte ner oss med snöblask! Ja, precis som man brukar se i filmer! En av servitörerna som gick en bit längre bak, lyckades se det hela, så vi gjorde honom glad! Han fick verkligen sig ett gott skratt!

Jobbade till 22:45. Månadsskifte, årskifte och förberedelser inför drydock. Spenderade nyårskvällen i ett tomt konference rum där jag satt och vek lönespecifikationer och feriekort till 330 personer. Spännande!Tolvslaget var även det rätt lugnt. Vi samlades alla vänner nere i messen och skålade med barnchampagne och åt lite smått och gott som de ställt fram. Mycket mer hände faktiskt inte. För min del, var det bara ännu en arbetsdag som var avklarad så man kunde gå i säng! Men trevligt var det.

The life I live..

Be a part of me, as I am a part of you..

RSS 2.0