ännu en dag..

Nyss kommit tillbax till Tta Vickys hus efter en dag inne i Manila samman med Brian, Hirocko o en killkompis t  B.
Vi har inte gjort alltför mkt, allt pendlande fr. ställe till ställe tar sin tid. Vi var först hos doktorn, eftersom B. e lite småsjuk, fått nån infektion i bihålorna.. uff.. Det blev lunch på Wham burgers, windowshopping, glass by d sea @ Mall of Asia.. Mer har vi ej hunnit med, tta Dory e lite känslig oxå eftersom det e Hirockos första gång i Phillie, och vi måste va såååååå överbeskyddande.. :/ Men Tta Lota verkade vara glad för att vi tog med H.. :) Nu ska jag bara chilla, har ont i benen efter allt promenixande.. hehe..

Var på casino förrigår natt/igår morse.. Måste bara säga att Mads hade rätt! Jag skall ej räkna med att vara lika heldig denna gång som sist jag var här, då jag vann storvinsten på PAGCOR. Nu e jag ju heldig i kärlek :)
Förlorade 5000pesos.. Men i slutändan, vann jag faktiskt tillbax det.. :) Så, plus minus noll..

Dagens sång... Günther.. "Touch my tralala" ... HAHAHAHA..



Baby Sheal o jag..


Omringad av pygmeer..

Sitter inne på i-net caféet på SM Molino.. Omringad av småungar.. haha..
På med hörlurarna och lite Nina Simone, så har jag det fint.. :)

2a gången jag skriver sen jag kom hit, jag har inte så mkt o skriva om märker jag..
Det har varit en otroligt slööööö vecka.. O tänk er Annie i en sån miljö, PANIK och extremt rastlös!
Man försöker hitta på saker, men känns som att alla e helt off.. Igår var jag iaf ute en sväng inne i Manila,
med Tta Dory, Padde, Bengt o Hirocko. En lång promenad inne på baclaran.. Fann inget, men fick mig en
rosary, glömde min hemma.. Inte bra.. :/ Sen var Tta och H. tvungna o åka hem, men trion fortsatte till Baywalk och fick oss en mysig kvällspromenad och lite San Mig light med en fin utsikt över havet..! :) .. Resan hem var ett äventyr i sig.. Jeepney fr. Baywalk till Baclaran, buss fr baclaran till Imus Puregold, fick vägvisning av en lokalbo (TACK Tony) som åkte med oss i en tricycle vidare fr Puregold, o sedan ännu en jeepney till Molino.. Weeeoo..

JO, men WOW.. Hirocko!! Det är otroligt, men jag har FINALLY fått träffa Hirocko.. Min söta, 18 åriga, basketbollsspelande, kusin från Tokyo!! Weeeeeo! Jag har lite svårt med japanskan.. he he.. Men vi har kul samman!
Hoppas jag får tillfälle att träffa hennes 20 åriga bror Riuji snart oxå! =)

Vi gör inte så mkt annat än att sova, äta, dricka San Mig light, passa och leka med Sheal, kolla tv, chilla och relaxa..
Men det måste bli ändring på det snart, för det springer i mina ben..

Hade det inte vatt för lilla baby Sheal, som fyller 2 år nästa månad, så hade jag nog sprungit på väggarna av raslöshet!
Han förgyller verkligen min dag, han e så himla söt, och så clever för sin ålder. Men jag hoppas snart han lär sig o prata mer, o sluta kalla mig "ma ma" o istället säga Ate Annie.. :p Han e på god väg.. hehe..
Det är så intressant och se barns utveckling, och bara på de 10 mån jag varit väck från honom, har han både vuxit och lärt sig uttrycka sig så himla mkt.

Kl e 20:06 på kvällen nu, skall snart hem igen.. Tror kvinnorna skall till "skolan" ikväll.. LOL

Saknar min älskling en massa.. Hade gärna velat snakka med honom idag, men det verkar inte bli av.. Han ligger väl antagligen avdäckad.. Inget svar på sms.. :/ SAKNAR DIG!!

Neh, nu skall jag kolla fb, o sen hem.. Baj baj..

Jul i Phillie..

  • 1 ½ timmes sömn..
  • 18 timmar lång flygning..
  • Mama blir tagen för att vara kines av flygvärdinnan.. :p
  • Se indisk kärleks/komedi film..
  • äta, sova, äta, sova, äta...
  • en tjej suger på tummen medan hon kollar film (OBSERVERA hon var i min ålder)
  •  Ont i varenda muskel i kroppen..
  • trötta och svettiga..
  • Mama e panikslagen..
  • ALLT baggage e försvunnet..
  • Lååång väntan..
Det var min resa i korthet.. Nu e jag framme och varit här i 3 dagar.. Det regnar och är grymt kvavt.. Vi har inte riktigt gjort så mkt mer än att chilla och försöka anpassa oss till väder och tidszon..Bor för tillfället hos Tta Dory, men skall flytta över till Tta Vicky snart, för o bo med Brian. Men måste nog bo hos Tta D. denna vecka, så hon inte blir alltför besviken. Bodde ju hos hos Brian sist jag var här oxåi januari detta år.. i 5 vekkor..  :) Tycker bara det blir lite fööör mkt för mig att bo med familjen o dela rum med min bror så pass länge. Plus att Annica kmr ner till oss den 2jan-09. Tänk er hur trevligt det kan vara att dela rum med sin lillebror o hans tjej i 3veckor? :/ Så stannar jag hellre med min kära cuz och lyssnar på hans gonattsagor..

Snackar med min älskling på webcam och det känns bara sååååå skönt.. Få säga hey, skratta lite.. höra hans röst..Har känt saknad förr.. Men denna gång.. WoW.. Kan knappt beskriva saknaden!! Hoppas du får en riktigt underbar jul..O tack för du tog dig tid att sitta vid datorn på julafton för o snacka med mig ;) ÄLSKAR DIG!!

Saknar papa oxå.. Det e konstigt att sitta här på andra sidan jordklotet och inte kunna träffa papa idag. Julen är speciell för mig. O den skall jag spendera samman med papa.. Första året jag inte kan det.. O det känns rakt in i hjärtat..
Ensamheten, klumpen i halsen då man känner att man nästan vill gråta.. Det ligger ett mörkt moln över juletiderna för oss. Och jag hade hellre sett att jag kom ner till Phillie senare på året så att jag hade kunnat vara med honom, men biljetterna mama hade köpt gick visst ej o ändra.. Men det verkar som han har det fint, han e hemma hos sin syrra uppe i Rimbo och firar jul med dom.. Så det e skönt o veta! Å Tito fick oxå följa med.. :)

Nu e klockan snart 23:00, en timme till, sen får vi vår middag.. Hade jag vetat om att vi måste vänta till midnatt, hade jag nog ätit något innan oxå.. Fått i mig 2 toast och 2 slice pizza på hela dagen.. Puuha.. Jag e HUNGRIG! Men det e nog tid för mig att bege mig ner på 1e våningen så jag kan vara lite social mot släkten..

Tyvärr har jag ej möjlighet och lägga upp bilder ännu. Har ingen laddare till kameran jag fick låna av Vibz, och Brians internet e lite slött.. Men förhoppningsvis kommer de upp inom kort!!

GOD JUL till er alla där hemma!!




 

Reser om 4 timmar!

Resväskan e äntligen packad och klar. Fattas bara att packa handbaggage.. Nyss diskat och fått lite mer ordning här hemma.. Skönt.. Måste ut med soporna bara.. Vibeke e fortf här.. Totaldäckad i soffan.. Borde oxå sova, men vi skall med tåget kl 05:22 så det känns lite lönlöst.

Känns overkligt att jag skall resa snart. Är inte beredd på det, och helt ärligt, så känner jag mig rätt tom. Jag vill verkligen mest bara vara samman med min prins. Jag är som en halv person utan honom i närheten. O det e nästan lite skrämmande hur mkt jag tycker om honom. Vill bara ha en kram..

Kvällen igår slutade inte riktigt så som jag hade hoppats, men vi fick oss en mysig kväll här hemma och god mat. Tack tjejer.. Ni är bäst!! DFDS ligan.. :o)


Välkomna till Malmö.. Nyss stigit av bussen..

Våra julklappar..

Håkan Hellström?

Saffrankylling, rotfrukter och klyftpotatis..

Samlade runt matbordet..

OMG! En fläck!

Mumin o jag..

Kameran gick sönder! :(

Myspys i soffan..

På väg till byn..

På Slagt..

Mumin.. :p

Alla mina fina julklappar.. E sååå glad för dem alla.. TACK tjejer!! :o)

Nu skall jag städa undan det sista, och försöka få en timmes sömn iaf.. Natti..

Mobilen e funnen!

Min bror har fått fatt i min mobil. Men jag orkar inte berätta va som hänt.. Mobilen e på utflykt, min plånbok e oxå på rundresa, jag e totalt fukked. Min kamera har gått sönder, kameralinsen sitter i kläm oxå.. Va sker der??

ALLT före min resa.. Noooot Good.. Önskar prinsen var här..

Baj baj Älsklingen..

Mads has left the building.. :( Känns konstigt.. Nu kommer vi ej ses på lite över en månad.. Saknar redan honom.. Det har bara gått 7 timmar.. Han har åkt hem för o fira jul samman med familjen, och jag reser ju på söndag..

Fick ett riktigt sött litet kort i min julsocka! :) (texten är hemlig) :p




Bordet är fullt av massa julklappar som skall slås in, och jag har inte ens kommit igång o städat.. Får besök av mina kära dfds vänninnor idag.. Vibz, Selma o GI Jane! Woooohooo!! :o)
Kan knappt vänta! hahaha.. Det kommer bli sååååååååååå FETT!

Skall ner till stan och lämna tillbax digitalkortet på MKB's bogalleri som Mads fann i boxen..
Borde växla cash oxå..hmm.. Men det kanske jag kan göra imorrn..

Nu ramla det ner post.. O ett vitt tjockt kuvert :o)

 Oj oj, undra va som gömmer sig där inne? :o)
 Ett grymt snyggt julkort..
 Med en liten hälsning fr Mads mor :)


WoW! Checka in halsbandet! Miiiiiikke naaajs! Ekologiskt och fairtraide!
Tummen upp!! Me like! Taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaack!!

 
Checka in hemsidan..

http://www.baks-newjewel.dk/

Tycker det e lite pinsamt att jag fått så många fina gåvor av henne detta år, när hon knappt hunnit få tiden att lära känna mig.. Men missuppfatta inte mig, Jag tycker det e sååååååå fint av henne, och gåvorna jag fått är underbart fina! :o)
Jag hoppas innerligt att få mer tid till att lära känna henne snart! Söt liten mama Mads har! :o)) Man märker lätt var han fått sitt stora hjärta från.. Å tro mig, hans far e minst lika underbar!

Jag borde verkligen hoppa in i duschen nu..


Mads o Tito på promenad ute på Gullvik...

Mads, om du läser.. Jag saknar o Älskar dig..

Söndagen närmar sig..

Har en lista på allt vi skall nå idag..

  • Försäkringskassan (Mads)
  • Banken (Mads)
  • Elgiganten (Mads)
  • Köpa tandtråd :p (Mads)
  • Maila Mkb ang brand
  • Bredband
  • Ringa swedbank
  • Sola (Annica iaf)
  • hämta STÖRRE resväska
  • maila länsförsäkringar (finner ej mailaddress)
  • Massage hos Per 16.15


Snart är det dags.. Dags för oss att packa våra sommarkläder, och sätta oss på ett plan, eller rättare sagt 3 plan, mot Manila! :p haha.. Det kmr bli såå härligt att kommer ner, för 2a gången detta år, o hälsa på familjen.. Saknar dom såå.. Fick oxå reda på att Annica (brorsans tjej) kommer ner den 1e januari för o va med oss! Wooohooo.. Najs!!
Jag vet att det e wierd att hon oxå heter Annica :p (Alla reagerar på det) .. Va skall man köpa i julklapp till henne? Är såå tom i hufvet, har fortf ej hittat nått till Bengan heller... O det sista till brorsan.. Till Mads får jag inte ens köpa en julgåva.. Men han fick iaf ett svart Guess ur ;) ... Taaadaaa! I know.. Det e tanken som räknas..

Neh, nu e det nog tid för mig o gå en sväng med Tito.. Han e inneboende några dagar nu, eftersom papa fick en kraftig smäll i ryggen sist vi var hos honom i måndes, och efter ett besök hos Zinkernagel, visade det sig att det var en svår inflammation, så idag skall han akut till en läkare o få en spruta rakt in i ryggen.. Myspys.. Stakkars papa! :( Love you!



Uppdatering från tidigare idag..

Klockan börjar närma sig 2 på natten.. Jag är mitt uppe i storstädning.. Rastlös, kan inte sitta still mer än 5 min, så sprallar det i benen.. Lidde småjobbigt.. Var på massage ju, o som alla vet så njuter jag av smärtan.. Men som vanligt, så fann Per oxå nått nytt o bearbeta.. Mindre skönt.. Vaderna blir projekt för 2009! Puuuuhaa..

Mads blir snart tokig på mig.. Jag bara ränner runt o flyttar hans ting.. Alla som känner mig, vet att oreda, skapar kaos i mitt huvud.. Men det förstår han visst inte.. Allting måste ligga på rätt plats.. Även om andra kanske uppfattar min ordning, som oreda.. Äsch, ni fattar..?!

Inte gjort mkt idag.. Fick en go' belgisk våffla nere på julmarknaden, stötte på Familjen Olsson som begett sig ut för o få nårra mini donuts.. :p haha.. Massage.. Införskaffat en digitalbox o kabeltv.. Men yra lilla Mads mixa visst ihop vårt kanalkort, med ett som redan låg i.. Så nu minns han ej vilket som e vilket.. Så ingen kabeltv i afton inte.. ;)
Hämtat väskan hos mama.. Pizza hemma hos Annica o Padde.. Hem.. Ut med Tito.. Chilla.. That's it!! Gonatt...

Dagens bravader..

Idag känns som en dag som Allt och Inget hänt!

  • Mailat fram o tillbax m DFDS
  • Packat in julgåvor
  • Vinkar till kamerorna på Gustav
  • Käkat lunch med Lee på Jensen's
  • Ignoranta servitriser..
  • Bytar julgåvor..
  • Checka in Kitty, Ehsan o Henrik på Gustav
  • Vi är kära i Kitty
  • Rikskändisar
  • H&M runda
  • Finner 10mån gåva t Mads
  • Julgåva till Bengan
  • Stöter på Jossan och hennes väninna..
  • Tappar minnet..
  • Hänglås på Tiger
  • Roiboos thé och polkagriskaka på Waynes..
  • Söta lilla My kommer förbi..
  • Fototajm på Gustav
  • Buss till Möllan
  • Hälsa på papa :)
  • Brorsan kommer, papa får julgåvor
  • Överraskande glädje från papas sida..
  • Orient Grill kylling på menyn :o)
  • Papa får ryggskott
  • Ser på erotisk sci fi animé
  • Blir hemkörd..
  • Fascineras över kaoset i trapphuset..
  • Pussas med Mads
  • Bråkar med bloggen
  • Lägger upp bilder



Mina julgåvor fr min lilla Bomullstuss..

Jungfru Maria ljus..
En bok om healing av Ewa Forkelius
Tomteklubba :o)

Lite fler bilder fr branden..
Ner mot källaren..
Första våningen.. EFTER rengöringen..

Det var visst min måndag.. Nu skall jag mysa m prinsen, o sova.. Natti....



Adventsgåvor..

Har ju helt glömt att lägga upp bilderna på mina adventsgåvor som jag fått av Mads mor.. :)


En super flott Notebook.. :))
 
Fairtrade sommarhalsband!
 
Bordstabletter m Julmotiv..

haha.. Min portabla lilla massage"kula" fr Mads! ;) LOL

Tack för alla gåvor, uppskattas enormt! :)

Lukten av brand är väck..

Jag kan fortfarande höra killarna i trapphuset som kämpar för att rengöra efter gårdagens brand. Vilket jobb! Lukten är försvunnen i vardagsrummet, men jag har fortf ej satt min fot utanför dörren.. Det kmr nog ta ett tag innan det försvinner... Lukten alltså...

Mads ligger fortf o sover, men hör honom röra på sig bakom gardinen.. Ljudet fr mitt tangentbord är kanske störande? Nackdelen med o bo så litet.. Man blir aldrig fri från (o)ljud..

Skulle ringt vaccinationservice idag, men då jag skulle ringa, visade det sig att jag knappt hade cash kvar på kortet. Ibland e det lite smått irriterande att jag "fryst" mitt abbonnemang inför min resa.. Men men.. Sparar cash iaf.. Sista räkningen för denna månad låg "bara" på 475,- .... Vilket jag tjoa o stimma för! Överlycklig.. Normalt hamnar mina mob. billz på
2200-3000,-/månad.. Aauutch... Så kan d gå när man jobbar till havs!

Får se om jag kan ringa dom imorrn, skall ba kolla om jag måste ta dukoral igen. En av dom gäller 2 år, den andra enbart 6 månader. Tog den sist jag skulle till Phillie i januari.. hmm.. Så borde ta den.. OM det inte e föör sent. Åker ju på söndag redan... Ye ye, I know.. Ni tänker, varför har hon ej gjort det förr då.. I'm stupid.. Turistdiarré, Välkommen!!

Det är verkligen en grå dag.. Pissigt.. Tror jag vill hoppa i duschen fräscha till mig! Vi ses..

Här e förresten bilder på mig, från igår då jag fick äta min go'a middag, i fönstret. PGA branden! HAHAHA!!

Brand hos moi..

Det luktade en del bensin då vi kom hem vid halv 7 ikväll.. Men inget som vi riktigt reflekterade mer över. 2 timmar senare, steker jag skrubba som brorsan fångat o gett mig. Går ut i hallen, tycker det luktar bränt, o Mads säger att det måste va min mat.. Går in i köket, märker inget.. Går ut i hallen igen och öppnat ytterdörren och möts av ett STORT mörkt moln av rök och aska!! Stänger snabbt och känner hjärtat bulta.. Finner mobilen och får ringt SOS..
De var visst redan på väg.. Till 3C.. Så det var tur de fick rätt address (2C) .. Men de hade säkerligen funnit rätt ändån.
Utan att vi visste va som pågick, eller var det brann.. Ställde vi oss i fönstret, och möttes av synen av alla andra grannar som hängde ut från balkonger o fönster. En del arga, många panikslagna.. Mads tyckte mest det var spännande. Å själv skall jag nog erkänna att jag var lite panikslagen, men tänkte mest på grannarna som bor längre upp. Vi diskuterade, och kom fram till att man faktiskt kan hoppa ut från mitt köksfönster, och klara sig med ett brutet ben eller två.. 4 brandbilar, 3 ambulanser och några poliser och väktare.. Showtime på Gymnasistgatan! Så mkt action har jag inte sett under de 3 år jag bott här.. Eller jo, kanske då Hermodsdal skolan stod i brand för, va kan det vara.. 3 år sen?? Det var ingen vacker syn.... Men det var ingen som kom till skada då heller, inte fysiskt iaf...
Iaf.. Efter bara en kort stund, får vi höra av en polis nedanför köksfönstret, att branden var släckt och att det var en moped nere vid entrén som fattat eld.. Men om det var en olycka eller inte, det vet vi inte.. Får se om det står något i tidningen imorrn. Det underliga e, att detta e första gången (på 3 år) som jag upplever att en moped står i trapphuset, inte ens cyklar eller barnvagnar etc brukar stå där. Vi vet alla om att vi ej får ha dem där och om vi ställer dem där, får vi böter.. Därför har vi cykelförråd precis utanför vår trapp. Underligt sammanträffande! Nå.... Lyset i trappen fungerar inte, men där e några killar som håller på att rengöra för o få bort all aska på väggar, tak, dörrar etc.. Fyy för.. Det måste va ett jobb som tar låång tid.. De har redan vatt här i 4 timmar, o de har inte ens nått ner till vår våning.. Brorsan o Annica har vatt på besök, så vi fick chansen o se hur det såg ut i trapphuset.. KOLSVART deluxe!! Det var vår söndagkväll.. Spännande!! (eller?)

Det låg visst redan en artikel ute på sydsvenskan.. Rubricerad som mordbrand hos polisen..

http://sydsvenskan.se/malmo/article398874/Moped-fattade-eld-i-trapphus.html






Den har tydligen stått inne i entrén, vid trappen ned mot tvättstugan..

˙˙ɹǝu o ddn ɹǝɐ ɯos ʇxǝʇ pǝɯ ʎɐƃ ɐʌ uɐɟ

Tänk om jag hade skrivit ett helt blogginlägg med en text som är upp o ner.. Hur många hade fått spel, slutat läsa, blivit irriterade på mig? haha.. Värt o pröva kanske?

¿ǝʞsuɐʞ ɐʌǝoɹd o ʇɹǝɐʌ ˙˙ɐɥɐɥ ¿ƃıɯ åd ǝpɐɹǝʇıɹɹı ʇıʌılq 'ɐsǝɐl ʇɐʇnls 'lǝds ʇʇåɟ ǝpɐɥ ɐƃuåɯ ɹnɥ
˙˙ɹǝu o ddn ɹǝɐ ɯos ʇxǝʇ uǝ pǝɯ ƃƃǝɐluıƃƃolq ʇlǝɥ ʇʇǝ ʇıʌıɹʞs ǝpɐɥ ƃɐɾ ɯo ʞuǝɐʇ


Neh, fan va jobbigt.. Mina ögon blir helt skeva..

Här kmr lite bilder fr i fredags, då vår kära Alex Savic fyllde 24.. :)

Julslipsen fr mig o Mads uppskattades..
Såsom glasen.. (+muggarna) Puha.. Det gjorde vi gott så..

Båda blev visst exalterade över min gåva till Julija ;)

Nellas gåva smakade visst gott!

Snyggve..




Åldern på folket från festen varierade allt från 21-29år.. Så då vi äntligen skulle ut, var det en av småttingarna som ej kom in på Harry's, istället blev det Breezer.. Va sägs om 2 persiska män som gör dansshow? Eller en liten GLAD Indier som dansade för sig själv. Eller en tjock, svettig man som började strippa på scenen? Eller en öööverhyper snubbe som gick loss o dansade med Julija.. PANIK!! Önskar jag hade bilder på dom, men vågade faktiskt inte!
Det var väl en ok afton.. Inget över det ordinära..




Lördagen spenderade jag hemma hos mama.. Softandes, med 2 skålar popcorn och kinesisk buffé på kvällen.
Sen åkte jag bara hem till min älskling o låg på soffan resten av kvällen.. :)

Idag händer inte alltför mkt, vi har vatt uppe sen 9 för o tvätta.. Lagom spännande..





Åter hemma..

Har ej orkat sätta mig på nätet sista veckan för o skriva.. Vårt satellitnät har inte varit det bästa och det har bara vatt irriterande. Nu e jag hemma igen iaf, och även om jobb ej har varit alltför slitsamt, så har jag varit extremt trött och seg.
Har inte fått min ultimata skönhetssömn heller, mellan 3-5 timmar per natt. Mitt eget fel antar jag. Men det går bara inte att lägga sig direkt när vi inte har fri förrän kl 23.00.. Så skall man få sig nått i magen o relaxa lite.. Några kvällar har det blivit att vi gått ner till jacuzzi o dampbadet, o andra bara suttit i mässen o snackat o druckit thé..

Så kom även Mads på besök o åkte med oss en tur, såååå najs! :) Glad att han gjorde det, även om det kanske inte var såå roligt för honom o sitta fast på båten medan jag jobba.. hmm.. Vi var iaf av en sväng i Oslo o gick en sväng. Men det var ba SÅÅÅÅÅ kallt.. -Bbrrrrr-

Så igår var vi i Kpn igen. Skulle träffat Johan, men stackarn e dålig, så det blev det inte något av.. Vi var iaf på Tivoli's julmarknad, och kolla runt o njöt av glögg o varm choklad i kylan..  Vill påpeka att ingen av oss var klädda för vinterväder, o det kändes som om fötterna frös till is och ramlat av!! -Aautch-

Skall aldrig mer pröva mig på kanderade äpplen, Haaahaaahaha.. Man fick ju ont i tänderna då man försökte bita i det!


Mads visar upp sina talanger!




-värme-
 
första tuggan.. O andra tuggan...

Å så var d min tur..

Det slutade med att vi fick värma den.. haha..

Min prins i vinterljuset..

Å här e hans prinsessa.. hahaha..

På väg hem. Mads nya vantar fick agera fotvärmare!




Så hade vi oxå biljetter till Nøddeknækkeren. Inte originella versionen utan Steen Koerners hiphop version.



"Steen Koerners opsætning af NØDDEKNÆKEREN tog Danmark med storm, da den fik premiere på Aveny-T i 2003. Få måneder efter modtog den en Reumert for Årets Danseforestilling, og i 2006 røg den tilmed på Kulturkanonlisten under "Børnekultur". Siden 2003 er den blevet opført hver eneste jul siden, senest i Oslo og på Aarhus Teater, hvor den også blev et stort hit. Indtil 2003 var E.T.A. Hoffmanns juleballet Nøddeknækkeren fra 1892 holdt i ballettens stramme trinsprog. Men så fik hiphop-koreografen Steen Koerner frie hænder til at lave sin helt egen version med de bedste dansere fra hele verden. Brasiliansk capoeira, amerikansk breakdance, hip hop, klassisk ballet, skuespil og sang smelter sammen i en nutidig og helt anderledes juleforestilling. Med afsæt i Hoffmanns eventyr oprulles et moderne juleeventyr på de unges præmisser om en piges drøm og forelskelse, hvor legetøjet for en enkelt nat bliver levende som aldrig før.

Tjajkovskijs originale balletmusik blandes med Clemens Tellings mundrette hiphop-tekster, dunkende rytmer fra Safri Duo og musik af bl.a. Thomas Koppel og Yo Akim Hjejle, mens forestillingens skateboard-scenografi blev skabt af Mari í Dali. Og på scenen står både dansere, sangere og skuespillere fra Danmark og hele verden.

Blandt gengangerne fra tidligere opsætninger kan nævnes Jimmy Jørgensen, Kaya Brüel, Josephine Raahauge, Louise Norby, Silja Schandorff, Marie-Pierre Greve, Lukas Forchammer og David Boyd fra England. Herudover medvirker bl.a. Thomas Madsen, Katinka Kragh, Stephanie Nguyén, Sonic Rojas fra Columbia, Koichiro Mori fra Japan, Wilber Urbina fra USA samt Dino Garcia og Rui Pereira fra Brasilien."



Det var verkligen en upplevelse! Grymma dansare, fin kärlekshistoria, mkt skratt! Passade perfekt både för oss och barnfamiljer! Får tummen upp och en stark 9a av mig! :)

Borde nog väcka mannen och sen få i mig lite mat, -kurr kurr-

Nytt mobilnr!!

Jag har lagt mitt abonnemang på is.. Så det stængs av nu på lørdag. Skall ju snart till Phillie, och det lønar inte sig att ha det med. Så tills vidare har jag ordnat ett danskt nr, +45 53403531 som ni kan nå mig på! Nær jag kommer hem fr båten, så kmr jag skaffa ett svenskt kontantkort oxå! Hinner inte skriva mkt mer, skall starta nu hær om 15 min igen samman med Signe.. Hann inte ens få mig en tupplur hær på eftermiddan, så e rætt trøtt.. Istællet blev det en promenad ner till Nordhavn før o betala billz och leta efter danskt simkort.. Spænnande.. Sov inte mkt inatt heller.. Satt uppe med Selma i mæssen fram till kl var ca 2 - halv3, och sen snakkade jag med Mads rætt længe i tele oxå.. :) *sakna*

Hoppas vi får en lugn afton, med Trevliga gæster och inte idioter som det  varit med på denna turen..

Tack før nu!

Barn?

Jag har haft en underlig dag. Inatt drömde jag "äntligen" drömmen om barn.. Men den var inte va jag hade förväntat eller  ville drömma.. Har fortf ej smält det.. Och jag känner mig rätt tom och samtidigt lite ledsen..


Jag vet att det bara är en dröm... Men är det verkligen bara det??


Jag minns inte helt vad som skedde, inte detaljerat.
Men jag drömde iaf att jag o Mads fått barn, men i drömmen kunde jag inte se mitt barns ansikte, och inte heller ville barnet komma över till mig när jag försökte närma mig det. Jag försökte om och om igen att närma mig barnet, som bara tydde sig till Mads..
Hur tolkar jag det ???????

Det sårar mig otroligt att drömma sådant. Det får mig att undra, är det tecken på att jag kmr få en födseldepression? Har snackat med några få om det, och har fått många tankar och svar..

Vet bara att jag inte har det alltför bra just nu.. Men men.. Det kanske bara var en dröm....

Tårta och leenden..

Söndag kväll.. Linserna skaver och tröttheten tar ut sin rätt..

Fick inte någon powernap här under eftermiddagen, istället tog jag in till byn i Kpn för att möta upp Mads och hans bästis! :o) .. Kasper.. Söt liten kille i en tuff vintermössa! hehe.. De blev lite sena, så jag hann med en mysig liten fika alldeles för mig själv inne på baresso, läsandes nya cosmopolitan.. usch va jag inte gillar skallerblad..
Jag var helt off, och jag kan inte tänka mig att Kasper fick ett helt bra första intryck av mig som person..Tycker bara att jag konstant är trött.. Man får inte riktigt sova ut, det blir oftast bara en 5-6 timmar/natt..

Har fått köpt en tidig julgåva till Mads, hoppas verkligen han gillar den.. Å öppnar den!! *Grrrrrr* Själv öppnade jag min adventsgåva inatt som jag fick av Mads mor.. Fick ett vackert Fairtrade halsband gjort av färgglada pärlor.. Me like!!

Ikväll har vi ätit massa tårta, då det e Jonnas 28års dag.. Mega god! :) Men fyy så mättande..

Försöker ladda upp bilder, men blir heeeeelt pissed på detta skitnätet, det går bara såååå långsamt, och så loggar den hela tiden ut mig fr messenger. Förstår bara inte va som e fel på vårt trådlösa.. hmm.. Tror nästan jag hoppar över bilderna och tar dem en annan kväll..

Borde verkligen gå och lägga mig.. Jag e visst den siste som e uppe av alla i shopen.. typiskt..

The life I live..

Be a part of me, as I am a part of you..

RSS 2.0