MITT hem..

Hade så mycket planerat för denna dag. Så mycket jag ville och skulle göra. Men jag är fortfarande hemma. För första gången sen jag satte foten i min nya lägenhet. Känner jag mig hemma. Det är tyst, stilla och det är bara JAG! Jag och mitt inre. Mina tankar flyger runt liksom jag gör. Njuter av att inte göra nånting som helst.

Lovat mig själv att gå igång med köket så att snickaren kan komma hit i nästa vecka. Det får bli dagens projekt. Jag orkar inte, och vill inte vara social just nu. Jag vill bara vara för mig själv. Jag vill kunna njuta av min lägenhet.

Vill tacka Lee för att hon är en så stor del av mitt liv. Vår pratstund inatt hjälpte mycket. Bara det att få lov att få berätta om alla tankar och känslor man har inom sig som bara växer och växer. Jag behöver dig gumman, även om jag inte alltid är så bra på att visa dig att jag uppskattar och älskar dig.

Jag försöker så gott jag kan att bli en bättre människa, men ibland är det bara så svårt och hålla sig i skinnet!

Krabbor och yatzy..

Det börjar närma sig slutet på vår lilla semester i skärgården. Kort resumé av veckan som gått:

Måndag: Regn och rusk. Via en vinglig hängbro tog vi oss ut till en ö som ligger här vid campingen. En liten obetydlig ö som heter Getholmen. Men ön och viken har visst en rätt intressant historia som går hela vägen tillbaks till 1700-talet. "Svenskarna togs på sängen" En promenad längs gamla riksvägen från 1923.

Enbär, slånbär, hallon, smultron, lingon, blåbär och vilda äpplen. Identifiering av träd och växter.


Under eftermiddagen sprack det upp, så vi fick lite solsken. Det blev en tur in till Strömstad där vi inhandlade lite skaldjur och fisk inför kvällens festmiddag. Det blev även en tur ut till Tjärnö för lite krabbfiske.


Tisdag: Annica ankom runt lunchtid och hade tagit det fina sommarvädret med sig. Det blev en tur ut till stranden vid Seläter. Lite blåsigt, men det blev ändå ett hopp från tornet. Brännmaneter och en strandad knubbval! Klättring med brorsan på klipporna. Krabbfiske och yatzy turnering på kvällen.



Onsdag: Fuktigt, men uppehåll. En tur ut till Tanumshede. Besökte de kända hällristningarna och fick oss en guidad tur vid Vitlycke ristningarna. Grillning på kvällen och yatzy igen.



Idag: REGN! Inhandlade ett par regnstövlar för att klara av ovädret, och sen tog vi bilen ut till Tjärnö för att besöka Lovéns center. Ett forskningscenter som tillhör Göteborgs universitet. De har Sveriges artrikaste akvarium som även är öppet för allmänheten. Litet ställe, men otroligt djur- och växtliv. Lärorikt må jag ju säg!


Imorgon är det tid för oss att bege oss hem till Skåne igen. Det har varit en underbar vecka trots det instabila vädret. "Finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder". Håller helt och hållet med!

Regn i Skärgården..

Annica - Vad gör man en dag som idag då det regnar?
Patrick - Man kör mot solen!

Gårdagen gav oss allt annat än sol och värme. Men regn hindrar inte familjen Cederholm från att åka ut på äventyr. På med regntäta kläder och leendet upp till öronen. Efter några mil på motorvägen hamnade vi i Grebbestad. Liten hamnort med massa rika norrmän med fina små båtar. Då vi promenerar längs kajen hör vi en välbekant röst bakom oss. Vem är det inte om vår kusin Marika som också är i trakterna på semester med sambon. Vi hade hört att hon skulle befinna sig i länet. Men vad är oddsen att vi träffar på henne bara sådär? Det blev ett trevligt kafferep inne på Hanssons Fisk & Skaldjur. Efter det blev det en promenad längs kajen där vi konstaterade att djurlivet blir rikare och rikare ju längre bort från Strömstad man kommer. Här fanns massor med krabbor, sjöstjärnor och fisk.

Bilturen fortsatte mot Fjällbacka, även det en mysig liten hamnby. Här fanns lite mer och se. Det blev cookies i regnet och här fanns massa intressanta gamla hus med lång historia.

Lite Cornelius i bilen på väg hem. Svensk sommar när den är som bäst!

På kvällen blev det grillat igen och lite yatzy. Min otur vände då jag fick i mig mina efterlängtade ostbågar. Vann två gånger i rad, och jag är övertygad om att de hade en stark inverkan! HA!



Mysig dag trots regn och rusk!

Bohuslän..

Sitter just nu på vår lilla terass till vår stuga här på Dynestrands camping. Nyss grillat och nu sitter vi bara och njuter av solnedgången och barnens skratt på bangolf banan. Det börjar bli lite kyligt i luften, men annars har solen värmt oss hela dagen. Vi ankom nån gång under eftermiddagen och hann med en sväng in till Strömstads hamn där vi mest bara gick runt och kollade på fiskebodarna och gråtrutar. Efter det tog vi bilen ut till Daftö, Öddö, Tjärnö och till slut Saltö. Svensk idyll när den är som bäst! Får se vad morgondagen bär med sig.

Nu skall jag grilla marchmallows och dricka en svalkande öl. Gonatt världen!


Möllevångsfestival..

Kom hem i lagom tid till Möllan festivalen som startade igår. Stånd med mat från hela världen, livemusik som spelades på små scener mellan husen och stånd med kläder och festligheter. Dagen spenderades med mama, papa, Lee och Johan. Gick runt och kikade lite innan vi skildes åt. Jag och Johan mötte upp David och kidsen. Det blev en tur ned till Folkets park för lite lek i sanden.



Senare på kvällen satt vi bara nere i Jesusparken med kioskmongona och lyssnade på dragspel i kvällens mörker.

Första och sista gången jag kommer uppleva festivalen antar jag. Fick höra att de skall lägga ner den efter detta år.


De prät en de pröt..

En de KNÄCKEBRÖD!!



These were sent to me as a birthday gift.. And they tasted faboulus!

Är hemma igen. Lee är jättesjuk och jag själv mår inte heller alltför bra. Tror vi råkat ut för samma skit. Men jag har klarat mig undan med enbart stickande huvudvärk, magsmärtor och kvalme. Lee stackarn ser helt förstörd ut.

Vi fick en mysig dag igår, trots att vi båda mådde dåligt. Gjorde pastasallad och cyklade ner till tallriken. Låg och kollade på när de andra spelade kubb och bara snackade. Precis vad jag behövde efter dessa 16 dagar på havet.
När vi kom hem däckade jag på soffan och vaknade först 12 timmar senare. Min kropp är helt slutkörd och varenda muskel i kroppen värker. Jag hoppas det går över snart. Men jag är lite orolig över att det kanske är min "sjukdom" som börjat spöka igen. Men jag skall försöka vara positiv och hoppas på det bästa.

Morgonen började med rengöring och avfrostning av kyl och frys. Väldigt lugn dag här hemma. Har inte riktigt energi till att göra något. Mama kommer förbi om några timmar. Annat är det har jag inte planerat nått. Det är visst Möllevångsfestival ikväll. Har aldrig deltagit då jag jobbat var år. Får se om jag går en sväng ikväll.

Joy..

I have butterflies in my stomach..

Ben je gek?

Pekfinger!

Min hand borde amputeras! AJ! Morgonrutinerna blev avbrutna av en liten dum olycka. Skulle lyfta en af våra stora skyltar nere i avgångshallen. Metallspärrarna på den var inte helt uppe. Så mina stackars fingrar klämdes emellan metallspärrarna och skylten. Smart! Fick inte ut dom först, då den spärrades helt. Lite blod, ett svullet pekfinger och en jävla smärta i handen. Typiskt mig!

Söndag i Köpenhamn, och nu är det inte länge tills man skall hem. Två turer kvar. Det skall jag nog klara av. Nästa gång vi ankommer till Köpenhamn, så skall LEE med en tur på min lilla pärla. Det ser jag verkligen fram emot. Sen turen efter, så skall man hem! WOOOHO!!

Saknar familjen och det blir skönt att få lite quality time med dom alla.

Sol på däck..

Det har varit en härlig och solig dag i Köpenhamn idag. Fick tid till att sola lite, helt ensam på däck 12. Det har hjälpt på humöret och jag har fått gjort mycket av mina faktura avstämningar och diverse annat kul här ikväll.


En svalkande dusch ute på däck..

Min sötnos, Michelle..

Denmark!! Whoooop Whooop!!

Bring the summer to me..


Wild strawberries growing in my kitchen window at home!

On our way to Oslo's city centre in the rain!

Jeopardy?

Kris took us to a café to try some chocolate scones. WOW!

Grønland in Oslo! Nice neighbourhood.

Had a great day with Kristine and Kitty. So thank you!

Mys med tjejerna..


Jag och damerna steker lite på däck.. Härligt jobb man har!

Mysigt sommarbrunt ben!

Okey, Bunny är med!

Sådär ja, stretching på G!

Tid och sova. Men det har varit en mysig dag på jobb!

8 dagar kvar

Tills jag skall hem. Längtar hem till familjen. Det var riktigt dåligt väder idag i Oslo. Men det gjorde inte mig så mycket då jag spenderade hela eftermiddagen på legevagten. Mindre spännande. Medicinen jag fått gör mig tröttare än vad jag var redan från starten. Mitt immunförsvar är inte på topp just nu. Mycket och göra på jobb, mycket passagerare. Allt är som det skall vara. Nu skall jag sova.


Ik mis je!

På väg mot Oslo..

Fram och tillbaka, fram och tillbaka. Så är vi i Oslo om några timmar igen. Det är en del och göra på jobb i dessa tider. Skulle haft en gäst med på tur, men hon blev sjuk den stackaren. Men, jag har haft fullt upp, så hur kul är det då att ha en gäst med. Hoppas hon följer med en annan dag, hade vatt kul och se henne efter all denna tid!

Min lediga tid idag gick till att ligga på däck en timme och sola. Sen cyklade jag och Chilie in till stan så att jag kunde köpa lite mediciner på apoteket. Var inne en snabbis på Magasin, och fick fatt i en jättesöt klänning!



På tillbaka vägen, hade jag en "nära döden" upplevelse! FÖR HELVETE!! Idioter till cyklister i denna stad!
Som plåster på såren, fick jag en is av Chilie. Tack vännen!

Det har varit en lång, men bra dag på jobb. Nu är det visst tid för mig att sova.

Happiness.

Life is good to me

Haft tre helt underbara dagar. Har känt så mycket, njutit av sällskapet.


PUSS Rex!

Jungle scream!

Morgonen har börjat bra. Solen skiner och det har varit lugnt och stilla trots att vi har nästan 1600 passagerare med. Min gäst har kommit, och jag är mer än glad. Det pirrar till. Jag är lycklig! Precis vad jag behöver, en frisk vindpust! Jag kan inte låta bli att le, är det på riktigt?

Alla bekymmer och spänningar har försvunnit, jag är fylld av energi! Tack!

Mysdag..

Storstädat lägenheten med wifey och facebook:at hela dagen. Aktivt! Det har varit så extremt varmt så vi har bara chillat här hemma i slottet.

Sen hade jag ju lovat Papa Hasselnäs att han skulle få komma över på middag. Så det blev hemmarullade köttbullar med potäter och Lees goda svampsås. Sen kom Ola, Pelle Per och Mange också förbi så mös vi och såg "Farsan" med massa godis och popcorn. Det har varit en superskön kväll! Helnöjd!




Oj oj.. En man i mitt kök som lagar mat! Inte helt fel!

Imorgon startar jag dagen med en timmes massage hos Ekman, och sen är det visst tid för mig att bege mig ut på havet igen. 17 dagar denna gång. Haft två underbara veckor här hemma..

Helgen..

Igår blev det grillning och brännboll på Mölleplatsen efterföljt av party i slottet!
Tack vare LeeLee har jag mött några helt fantastiska människor denna helg.


Mange, Johan och tyvärr minns jag inte namnet på han till höger.


London i bilder..












Happy Belated B-day!

When I arrived home today, I found this package in my postbox.




Love it!



U have the worse humor ever. But!

I LOVE IT!!

The life I live..

Be a part of me, as I am a part of you..

RSS 2.0