I miss Asia..

Var gång jag ser denna bilden, skrattar jag högt för mig själv!

Mys med Chilie..

Valde att åka över till Köpenhamn redan igårkväll efter att ha sett väderleken på tv. Kylan och vinden är inte och leka med och det blir bara värre. Personligen så gillar jag snön, men kylan är outhärdlig när man blir stel som en pinne. Fick som tur var sova hemma hos Miss Chilie så att jag inte skulle behöva gå upp mitt i natten och ta tåget över till Köpenhamn. Så det blev myskväll i soffan med pizza, film och gottis! Sov inte mer än tre timmar inatt, men det var det värt. Länge sen vi umgicks så här på tu man hand. Min GG-partner in crime! ♥

Läkarbesöket gick fint. Var där redan tre kvart innan avtalad tid, så började morgonen väldigt lugnt och stilla med lite modemagasin och en kopp tea. Tre blodprov togs, och sedan injicerade han mig med ett hormon för att ge hur mina njurar skulle reagera på det. Fick sitta i trettio minuter utan att röra armen innan läkaren väl tog ett sista blodprov. Nu skall jag vänta upp till två veckor innan jag får resultaten. Men som vi bägge sa. Med tanke på att det börjar gå framåt och kännas bättre. Så kommer nog symtomen vara väck innan de ens finner vad som orsakade alla smärtor i min kropp. Om inte annat, kan det var så simpelt som så, att kroppen bara varit slutkörd. Återstår och se.

När jag kom tillbaks till Malmö, började jakten efter vinterkläder. Egentligen var jag först och främst ute efter vinterskor och jacka. Men tyckte inte jag hade tålamod till det idag. Men fick i alla fall tag i tre tjocka tröjor, ett par jeans, två t-shirts och lite annat smått och gott. Ger det ett nytt försök imorgon.

Försöker bara ladda upp bilderna från Java till facebook, sen skall jag hem och sova! Gonatt världen!

Instängd..

Nu har jag låst in mig i lägenheten i två dagar utan att ens tänka tanken på att gå utanför. Vad jag gjort är inte ens värt och nämna. Men för att ni skall förstå hur tråkig jag har varit så får ni veta det ändå. Dagarna har bestått av att äta, se på tv, sova på soffan, äta lite mer, sova och se ännu fler dåliga tv program. Varför nu detta då?

Ja, helt ärligt så har jag inte haft energi eller motivation till att göra något som helst. Känt mig konstig, tappat fästet lite. Har inte vatt mig själv helt enkelt. Helgen slutade på ett sätt som helst skall glömmas. Nu skall jag blicka framåt. Det fick mig och inse ett och annat om mig själv och vad jag borde fokusera på. Varför lyssnade jag inte på frugan i första taget. Det är lätt och vara efterklok. Jag måste fokusera på vad mitt hjärta vill och även om vägen kommer vara brokig och lång. Så får jag inte svika mig själv. Nu kör vi!

Eftersom jag låst in mig, har jag inte riktigt träffat någon. Men Hassel kom förbi en sväng igår innan han skulle till jobb. Det räckte att ha honom närvarande för att humöret skulle växla till det bättre. Det lilla vi hann umgås innan han dåsade till på vardagsrums golvet fick mig att dra på smilgroparna. Jag behöver mina vänner nu.

Imorgon bitti har jag inget annat val än att ta mig ut. Har ett läkarbesök i Søborg och skall vara där redan klockan 8. Insåg nyss när jag googlade det, att det inte ens ligger inne i centrala Köpenhamn. Kommer bli intressant. Skall ta fler blodprov och undersökas vidare för parasiter och virus.


Bubblig och glad!

Är det lycka jag känner, som sakta smyger sig på mig? Är på väldigt mysigt och bra humör. Ler stort trots jag inte vet vad jag ler åt. Men det är bara en sån där underbar känsla som bubblar inom mig. ♥

Panik resulterar i Frukostdejt!

Sov riktigt dåligt inatt. Drömde konstiga drömmar och vaknade med illamående. När jag väl lyckades somna om ordentligt här på morgonkvisten, vaknade jag i panik av att det ringde på porttelefonen. Jag går lätt i panik, hjärtat slår gärna fortare och jag börjar kallsvettas. Där stod jag i hallen, satte telefonen på ljudlöst och skruvade av ringklockan på dörren. Ja, jag ÄR konstig! Efter tre otroligt långa och ihärdiga tryck på porttelefonen där nere, valde jag att kolla ut genom fönstret. Blev väldigt lättad när ja såg att det bara var Hassel som stod där nere.

-Frukost skriker han!

Efter att ha skällt lite på honom för att han skrämmer skiten ur mig, satte jag mig ned och njöt av min Mcdonalds frukost! Helt perfekt lördagsmorgon! Tack vännen ♥

Friday night..

Fredagkväll och jag kom precis till fars lägenhet. Har varit hemma hela dagen och tvättat. Dagarna börjar smälta samman på något vis. Men mama besökte mig nu här på kvällen i alla fall, vilket uppskattas enormt av mig. Vi har inte umgåtts sen jag kom hem från båten. Har bara sett henne två gånger dessa sista månader som gått.

Vi gjorde inget speciellt. Drack kaffe och snackade lite. Har faktiskt saknat henne. Så är glad att hon äntligen ville komma över till mig. Hon kan ju vara lite svår ibland.

Nu tänkte jag läsa lite, och sen skall ja hem och sova.

Trevlig helg till er alla!

Första snön..

Nu har första snön lagt sig här i Malmö. Inte mycket, men tillräckligt för att det skall få lov och kallas snö. Underbart, men jag tror jag håller mig inomhus idag. Fortfarande krasslig i halsen. Gnäll, gnäll, gnäll!

Så här såg det ut på gården inatt.

Så här såg det ut när man vaknade imorse.

Ultraljud och barn..

Följde med Julija till Kvinnokliniken igår eftermiddag. Hon skulle få vara med när de testade av en ny ultraljudmaskin där man skall kunna ta bilder i 3D. Det var helt otroligt och se. De kollade bland annat blodflödet till hjärta och hjärna och tog sedan stillbilder så man kunde se det från flera olika vinklar. Sen fick hon med sig en dvd hem med bilder och video på bebisen. Det var så himla överväldigande. Jag gläds så för hennes skull. Om lite mer än en månad bara kommer hennes efterlängtade prins till världen.

Efter det gick vi hem till henne för att värma oss med lite tea. Men det hela slutade med att tjejerna kom över, och Camilla lagade mat till oss alla. Där satt jag omringad av bara mammor. Julija som är höggravid, Lia med sin lilla tre månader gamla son, och Camilla med Jackie som är elva vill jag tro. Jag log stort, det var så mycket kärlek runt detta köksbord. Själv satt jag med den lilla bebisen nästan hela kvällen och bara njöt av hans närvaro. Blev nästan lite tårögd. Livet förändras verkligen när barn kommer in i bilden. Jag är glad för vad de åstadkommit, men samtidigt lite avundsjuk.

Jag undrar om jag nånsin kommer skaffa barn. Jag vill ju gärna ha barn, men det känns så långt bort just nu. Det fanns en tid då jag kände att jag var redo, men tyvärr blev det inte så. Livet är nästan omöjligt och planera kan jag tycka. Visst har jag flera år på mig att träffa nån, och bygga en framtid med. Men jag vet inte om det kommer bli så för min del. Klockan tickar, det är jag medveten om. Men jag har har gjort ett avtal med mig själv. Om jag inte finner en man jag vill dela mitt liv med inom de närmaste åren. Så kommer jag försöka göra en insemination. Ni får tycka vad ni vill, men det är min tanke. Adoption är också en tanke som kommit upp mycket nu på det sista. Men som sagt, man kan sitta här och tycka och tänka. Men ingen vet vad som sker i framtiden.


Sjuk?

Spenderade i princip hela söndagen hemma bara med Hassel som sällskap. Han var också ute lördagkväll, så det var två slitna ungdomar som låg i soffan och chillade hela dagen.

Måndagen var inte mycket annorlunda. Jimmy kom över med frukost, men stannade inte länge. Sen läste jag bara hela dagen. Julija bjöd över mig på middag vilket var perfekt för vi har ej setts på länge. Sen gick jag väl hem runt nio tiden och däckade i soffan. Nu har jag vaknat dock, på grund av hostan som blir värre och värre. Jag som trodde jag skulle komma undan med lite hes stämma. Men icke! Tre fjärdedelar av familjen Cederholm har fått samma symtom nu, men än så länge är det inte så farligt för min del.

Lite vatten för att kyla ner halsen, sen skall jag försöka sova igen.

Lördag..

Tar jag tillräckligt med smärtstillande, kan jag för en stund låtsas som om jag inte har ont. Precis vad jag gjorde i lördagskväll för att kunna ta mig ut med tjejerna. Efter att ha varit inlåst i min lägenhet i mer eller mindre en hel vecka, kände jag att behövde komma ut lite. Så, det blev Swing inn.

Vi stötte på några gamla bekanta som jag ej sett på år och dar, och fick tillfället att träffa lite nytt folk. Vilket blev en positiv vända på kvällen som i övrigt var rätt lugn. Det blev en lång men nykter utgång.

Fredags besök.

Fick besök av en gammal väninna från gymnasiet som jag inte sett på cirka 5 till 6 år. Under dessa år, har hon hunnit träffa en man, gift sig, fått barn, hund och köpt hus utanför Klippan. Jag gillar inte att sätta folk i olika fack. Men hon har fått sig det där "vuxen" livet som så många strävar efter. Det fick mig att tänka efter. Vad har jag uppnått? Som Elin säger, jag har upplevt så mycket annat i livet som hon inte fått chans och uppleva ännu. Men ändå tänker jag, kommer jag nånsin få allt det där? Vi återkommer till det senare istället.

Elin kom som sagt hit på besök med sin lilla 2,5 åriga son Lukas. Ljuvlig liten pojke. Man kan ju föreställa sig att det lätt blir stelt och formellt när man inte setts på så lång tid. Men jag tycker själv att det hela gick hur fint som helst. När vi väl fick Lukas installerad i soffan med alla sina mjukisdjur och Nalle Puh filmen var satt igång, så kunde vi sätta oss ner och njuta av vår sushi från Yukai och dricka vårt vin.



Vi hade så otroligt mycket att prata om och inte en enda gång kände jag att det blev obekvämt, eller att konversationen på något vis blev krystad. Det var bara så kul och se henne igen. Man växer väl lätt ifrån varandra, speciellt när man bor en bit ifrån varandra. Men jag hoppas vi kan hålla kontakten lite bättre nu när vi väl setts. Vi satt uppe halva natten innan vi väl kom i säng. Det blev inte många timmars sömn innan det var dags att stiga upp igen. En olycka fick mig att vakna till. Lukas hade kissat i min säng. Måste tacka Mads, som fått mig att investera i en topmadrass till min bäddmadrass. Annars vet jag inte hur jag hade reagerat. Jag vet att det låter extremt ytligt. Men den sängen, är min drömsäng! En snabb frukost med lite Nalle Puh, sen stack vi ut på stan. Det är inte helt lätt att gå i butiker med en otålig liten pojke.



Så det blev ett besök på BR och sen promenerade vi mest runt. Stack ner till lekplatsen bakom biblioteket. Det blev en succe! David och Egon som cyklade förbi och såg oss, stannade också en sväng och lekte. Mysig eftermiddag, men vädret var en nedtur. Kallt och fuktig luft, men som tur var regnade det inte. Jättetrevligt och ha de båda på besök. Har dock insett att mitt hem inte är särskilt barnvänligt. Kanske skall göra lite ändringar här hemma för framtida barnbesök.

Min dag..

Dagen kunde ju knappt börjat sämre. Tåget till Köpenhamn, blev försenat pågrund av tekniska problem. Känns som man hört den förr. Kommer till Kastrup och bytar till Metro för att ta mig vidare till Fredriksberg till HAMLET privathospital. Knappt med tid, och stressad över läkarbesöket. Precis när jag skulle stå av metron, kommer en kontrollant och ser på biljetterna. Med ena foten på perrongen och ena kvar i metron, får jag veta att min öresundbiljett inte är giltig här. Okej? Försöker förklara för honom, att jag inte blivit informerad om detta, och att jag har riktigt brått till läkaren. Men ändå, skall han dra en lång historia om varför han måste ge mig en bot. En bot på 600 danska kronor! Tack kära kontrollant. Inte nog med att du stör min ekonomi, du gör också så att jag kommer för sent till mitt läkarbesök. Underbart!

Jag vet inte om det är bra eller dåligt, men de fann inte något på de tester de gjorde sist. Det enda som gav lite utslag var att jag låg på gränsvärdet för någon reumatologisk sjukdom. Men de tror inte att det kan vara det. Istället tog min läkare in en kollega. Även han överläkare och reumatolog. För att höra min historia, och se över min kropp. De diskuterade fram och tillbaks på ett språk som är helt utanför min värld. Men det jag fick ut av det var, att jag skall tillbaks till ett annat sjukhus nästa onsdag för vidare blodprov. Nu är de på jakt efter parasiter och mask. Ja, de försöker åtminstone göra allt för att finna grunden till smärtorna i leder och muskler.

Passade även på att träffa min GG-partner innan jag stack hem till Malmö, då vi inte ses alltför ofta i nuläget. Gjorde inget speciellt, men bara att få lov och hänga lite med henne och hennes syster kändes så himla mysigt. Uppkurade i hennes soffa, med bullar och GG på tv. Just i det ögonblicket. Kände jag hur jag log stort och kände trygghet och kärlek. ♥ En dos av henne, var allt jag behövde.

Sen tog jag tåget hem, utmattad med glad. Träffade Johan en kort sväng. Följde med honom till Triangeln bara. Utöver det, har jag bara varit hemma hela kvällen. Snart dags och sova. Bara prata klart med Rex först.




Brand på Pearl of Scandinavia

Vaknade av ett sms imorse från Hassel, om att det brann på skeppet jag jobbar på. Mindre kul att vakna till. Men som tur är, så mår alla bra och ingen kom till skada. Det var visst en brand på bildäck. De kommer dock inte segla i afton. Läs artikeln här: Pearl of Scandinavia

Arma lilla kropp..

Tusan vad det skall göra ont i benen då. Haft huvudvärk i två dagar nu, och det släpper inte. Jag börjar bli irriterad och trött. Sover dåligt, spring i benen hela tiden. Tung i benen, ont i fötterna. Min bror masserade fötterna lite igår, vilken skön känsla trots att det gjorde ont. Vad är det som sker med mig? Två dagar kvar tills jag skall tillbaks till rheumatologen, är förväntansfull. Men samtidigt lite rädd. Tänk om de hittar nått? Jag vill inte att där skall vara nått underligt, och jag är säkert fullt frisk. Men var kommer då dessa smärtor ifrån som plågar hela min kropp nu?

Dagen tillägnas Elly Cederholm

Det är idag 5 år sedan min kära farmor gick bort. 5 år, men det känns fortfarande som om det var igår. En olustig känsla har fyllt mig och jag har räknat ner dagarna fram tills idag. Följande är ett gammalt inlägg som jag skrev för två år sedan. Men det är, och kommer alltid vara aktuellt. R.I.P Elly Cederholm

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Min älskade.. Min underbara.. Min raraste.. Min Elly.. Min Farmor..

5 år sen..

21:50
Tunga andetag..
Rosslande..
Kyla..
Slutet på tårarna..
Dofter..
Dela kudde..
Hörsel..
Tomhet..
Väntandet..
Ensam..
Hand i hand..
Viskningar..
Kalla kårar..
22:10
Förfärliga ski..
Tårar..
Svimmar..
Oförstående..
Förvirring..
Kollaps..
Ensamhet..
Tysthet..
Borta..

Jag ser dig framför mig som det vore igår.. Liggandes där på bädden..
Väntandes.. Ingen fick kontakt med dig..
De säger att du väntade på mig.. På mina sista ord.. Vi fick en underbar timme ihop..
Din kalla hand i min.. En tår som föll ned för din kind..
En sista kväll samman, du stirrandes upp i taket..
Jag minns det med ett krossat hjärta.. Ett hjärta som saknar och inte är helt..
Ingen vet vad som skedde i det där rummet.. Du och Jag.. Mot världen.. Glömmer aldrig..
Det är med all kärlek jag hedrar dig på din dag.. Jag vet att du ser över mig och alltid är med mig.. I vått och torrt.. Kan jag lita på någon, så är det dig!

Vem vore jag idag, om du inte hjälpt och stöttat mig? .. Vem vore jag, om du inte hade tagit in mig under ditt beskydd när jag inte hade någon annanstans att ta vägen? Vem gav mig tröst och torkade bort tårar och blod.. VEM VORE JAG??

Jag citerar Elly Cederholm;

Vi Cederholmare é sega och envisa allihop..


Elly hemma i Hjärnarp..

Happy fathers day!

Jag och brorsan har städat fars badrum så nu är det kliniskt rent. Nu hjälper brorsan far med och montera ihop hans nya hallmöbler. Maten står på spisen och efterrätten i ugnen. Det blir helt klart en mysig söndagkväll.

Happy Fathers day papa! Love you ♥

Dinosaurer klampar..

Runt i mitt huvud och lämnar stora avtryck. Bekymringar och oro fyller mitt huvud. Kvällen blev inte helt som planerad. Det var tänkt att jag skulle sitta här hemma hos papa hela kvällen och läsa. Men Rex har jagat mig i flera dagar. Ringt, skickat sms, emails. Jag har känt mig väldigt stressad på grund av det. Så, nu var vi båda online samtidigt och tog tillfället i akt till att prata live via webcam/mic. Det blev ett långt och känsloladdat samtal. Gråtit, skrattat, skrikit av ren ilska och bara stirrat på varandra emellanåt utan och veta vad vi skulle säga. Jag vet inte var jag står i det hela. Just nu, känns det bara som att det är för mycket för mig att ta itu med. Behöver tid, och distans. Är så kluven och känslomässigt ostabil när det kommer till honom.



En kär gammal vän, som jag nästan trott att jag förlorat på grund av ett snesteg tidigare i år. Visade nyss sin kärlek till mig genom att skriva följande, när han fångade mig på facebook chatten:

Din vänskap betyder mer för mig än min stolthet..
För jag älskar dig för den du är och respekterar dig som person

Hur kunde jag ens tvivla på oss? ♥ Han fick mig att le igen, bli varm inombords och känna kärleken. Tack!

Sad..

Osäkerhet och rädsla fyller mitt hjärta. Ja vet varken in eller ut. Vad skall jag ta mig till? Det finns väl ingen annan än jag själv som kan svara på det. Som måste ta det beslutet. Har jag gjort de rätta valen, eller är jag bara en idiot? Det fyller så mycket i mitt huvud. Besluten som måste tas.

Min vän..

Jag vill gärna tillägna detta inlägg till en kär vän som kom över på en kopp kaffe tidigare idag.
Efter hans besök, fick jag mig en tankeställare och kände att jag behöver skriva av mig.


Jag kan inte minnas när vi träffades för första gången. Men ett av mina äldsta minnen av Jimmy är förmodligen hans födelsedag år 2004. Vi hade bestämt att vi alla skulle träffas på Wonderland, men när vi kom dit så hade Jimmy redan åkt hem eftersom han var alltför full. Så vi bestämde oss för att åka hem till honom istället. Det var en däckad liten pojk vi kom hem till. Självklart har jag fortfarande bilden kvar som gav honom hans nickname "Mr. Bananas"




Vår vänskap har varit rena berg och dalbanan genom åren. I perioder har vi inte ens haft kontakt. Men vi hittar alltid på något vis, tillbaks till varann och den vänskap vi båda kämpat för. Jimmy är en vän jag inte hade velat klara mig utan. Han är rena guldklimpen för mig. Helt ärligt om jag tänker efter, så är han den enda som alltid stått brevid mig. I vått och torrt. Jag skulle aldrig ta honom eller vår vänskap för givet, men jag vet att han är en person jag kan förlita mig på. Han är den enda som sett mina värsta sidor, men ändå accepterat mig och mina brister. Som gett mig villkorslös kärlek. Det är i alla fall så jag känner. Han är den som alltid får mig att le trots att jag känt att jag håller på att gå under. Som gett mig hopp, fått mig att blicka framåt.

Han var där när jag var som sjukast. Bar mig upp till min lägenhet när jag inte kunde gå. Hjälpte mig med enkla ting som att ta på och av en jacka, bära mina inköpspåsar från Ica. Små ting, som betyder mycket för mig. De gånger jag gråtit och flippat ut, har han tröstat mig samtidigt som han fått ner mig på jorden igen. Jag har emellanåt betett mig som en idiot, behandlat honom som skit. Trott att jag skulle förlora honom. Men han är här fortfarande och det uppskattar jag enormt. Vad som än sker, så är Jimmy en person som alltid kommer ha en speciell plats i mitt hjärta. Han får mig att vilja bli en bättre individ, och jag vill gärna tro att det är ömsesidigt.

Vi har nått speciellt, och jag älskar Jimmy för den han är. En man med ett hjärta av guld!

Hamlet Privathospital

Jag vill först och främst ge ros till Hamlet Privathospital i Köpenhamn som jag tycker är fantastiskt.

Så fort man kommer innanför dörrarna känner man sig mer än välkommen. Otroligt effektiv och professionell
personalstyrka som tar sig an en. De lyssnar verkligen till en, och man får tid till att gå igenom ens fall väldigt nogrannt utan att känna stress. ÖverLäkaren (Reumatologen) som tagit sig an mig, verkar ta sina patienter på största allvar och jag gillar att han samtidigt är väldigt humoristisk, så det hela inte bara blir ännu ett tråkigt läkarbesök.

De fick desvärre inte ställt en diagnos. Men däremot så gjorde han en full undersökning från topp till tå. Efterföljt av lungröntgen och 12 olika blodprov togs för att kunna utesluta diverse sjukdomar. Det är ett extremt brett område han går över. Han vill inte riskera att missa nått sa han. Så nu testas jag bland annat för olika sorters reumatism, borrelia, bindvävsinflammation, lättare hjärnblödning. Ja som sagt väldigt brett och jag minns inte ens hälften av sjukdomarna som nämndes. Men det känns riktigt bra att de gör alla dessa tester. Bättre för många än för få!

Det tog på krafterna, undersökningen. Jag har fått en ny tid till den 18 november och då skall förhoppningsvis alla svar kommit tillbaks från laboratoriet. Vi håller tummarna för att där inte är nått. Men nånstans kommer smärtorna och "växt-/träningsvärken" ju ifrån. Jag är så tacksam för all hjälp jag fått hittills.

Sleepless in Malmö..

Inget bra på teve och jag har ett sug efter vatten. Ja, ni läste rätt. Ett stort glas vatten! Har druckit stora mängder hela kvällen, men är fortsatt törstig. Nu kan jag inte sova heller eftersom jag sov fyra timmar tidigare ikväll. Det var inte meningen att sova så länge, men var totalt utmattad. Ibland är det bra att ha vänner som bara håller om en, som visar uppskattning. Allt jag behövde ikväll var en kram och det fick jag.

Det blev att man sov länge imorse också. När vi väl lyckades ta oss upp ur sängen så tog vi en promenad i duggregnet och fikade på Espressohouse Storgatan. Synd att man inte fick mer tid till att visa Dorota runt Malmö bara. Men det har varit väldigt trevligt att ha henne här. Att umgås utanför jobb, men självklart också catch up om vad som sker ute på Pärlan. Hon har säkert tyckt att jag varit lite märklig, emellanåt har jag varit rent off och varit helt nollställd. Men skrattat har vi! Thanks for the visit!

Inte många timmar tills jag måste upp igen för att ta mig till Köpenhamn. Har en tid hos reumatologen klockan 09:45. Jag vill inte påstå att jag är nervös, inte än i alla fall. Men jag är förväntansfull och hoppas innerligt att jag får svar direkt på om det är något jag behöver bekymra mig över. Om inte annat, så hoppas jag på att vi kommer igång med en behandling snarast. Jag har nu gått hemma i en månad, och jag är mer än raslös vill jag påstå. Men jag förstår samtidigt att jag nått gränsen där min kropp säger ifrån och behöver vila. Tror jag skall lägga mig i sängen nu och räkna fåren. Gonatt världen.

Polskt besök :)

Sitter här som två små nördar brevid varandra med varsin laptop. Har Dorota över på besök som jobbar med mig på Pearl. Hon fick fri från båten idag, men har ej flyg hem till Polen förrän imorgon eftermiddag. Så istället för att bo på hotell, tyckte jag det vore trevligt om hon bodde hos mig en dag. Vi har syndat med pizza och cola. Sett film, baserad på en sann historia som heter The wronged man Har ni inte sett den rekommenderar jag den starkt. Väldigt rörande historia.



Tidigare idag fick jag städat mer eller mindre hela lägenheten, vilken behövdes! Har ju inte haft ork eller energi till att städa på snart en månad. Damm? Jotack! Men det tog också ALLA mina krafter! Sen kom frugan över på besök, mös med lite tea. Så hjälpte hon mig även med att hämta min nya sovrumsmatta och cykel hemma hos Julija. Lee är söt, hon bar mattan på axeln, hela vägen hem! ♥ Min handywoman!

Happy B-day Davve..

Roll over Beethoven.. Vi kör lite Chuck Berry innan det är dags att lägga sig. Har nyss kommit hem från Familjen Finn. Det bjöds på princesstårta och kaffe för att hedra David på hans dag. Stack över där med Johan. Alltid lika trevligt att träffa dom alla, och leka lite med ungarna. Vi ses ju inte så ofta. Men det är härligt och se hur ungarna växer och att Ebbot ändå vill leka och tyr sig till en. Egon är fortfarande lite försiktig gentemot mig. Men, en vacker dag kanske vi blir vänner. Jag måste ju bara lära mig att förstå vad sötnosen säger först.

Fann en fin bild på familjen Finn i mitt arkiv från förra sommaren ♥

 

I övrigt har det varit en bra dag. Smärtorna har inte varit värre än att jag kunnat hantera dom. Har nästan kunnat gå normalt. Har i och för sig tagit en del smärtstillande, men tror ändå att jag hade kunnat röra mig relativt fint utan dom. Dock känner jag av det mer nu, efter att ungarna har klättrat och hoppat på en. Men det var det värt!

 

Annars har jag suttit med näsan ner i böckerna mestadels utav dagen och studerat Europas geografi. Det går si sådär vill jag nog säg. Får fortsätta imorgon. Tror det är tid för mig att gå i säng så att jag kan komma upp tidigt imorgon. Skall försöka städa lite, har inte haft energi eller kraft att ens damma här hemma på två veckor tror jag. Dammråttorna börjar samla sig nu när man haft hundar på besök dessutom.


Ja, alla är inte bortskämda curling-ungar som får allt serverat på silverfat, väl?!

 

 


Tvättar..

Måndag morgon, är i full gång med att tvätta sedan klockan sju imorse. Sov hos frugan, så det var tidigt upp för en frisk promenad hem. Man börjar känna av att vintern närmar sig. Det var så kallt att jag fick tårar i ögonen.

Skall ned och köpa bullar och äta nu tror jag. Happy monday to you all! ♥

2010-11-08 @ 09:06:07

Lever verkligen ett spännande liv. Paolo Nutini's ljuva stämma hörs om och om igen i mina speakers. Kylan biter i en, men solen skiner och man kan inte hjälpa och dra lite på smilgroparna. Ner och hänga upp tvätt. Har åtminstone någon som håller mig sällskap här hemma trots vi inte riktigt umgås idag. Men hans närvaro räcker.

XXXLutz..

Papa kom över och drog med mig ut till det nya möbelvaruhuset XXXLutz. Det ligger ute i IKEA's gamla lokaler på Bulltofta. Det blev ingen shopping för min del, men papa fann en del fina ting till hans lägenhet. Vi spenderade över fyra timmar där ute, var helt färdig i knäna när jag äntligen kom hem. Tänk om jag INTE haft kundvagnen att luta mig mot? OJ! Men jag kommer absolut åka ut där en annan gång för att investera i hemmet!

Förvirrad..

Lördagkväll, och jag är allt annat än peppad till att göra något. Somnade till en stund på soffan och nu sitter jag bara och pratar med Rex på messenger. Hela denna dag har varit väldigt märklig och jag har varit extremt känslig. Tårarna har hela tiden legat i ögonvrån och jag har inte kunnat styra mina tankar.

Är inte mig själv längre, har ingen ro i kroppen. Gör jag nu de rätta valen?

Har så sjukt ont i hela kroppen idag också, försöker klara mig utan och ta några smärtstillande idag. Men det är hemskt, och jag kan varken sitta i samma ställning eller stå upp i längre perioder. Irriterande!

I will never forget..

Det är en sån dag..

Där man bara fäller en massa tårar utan att egentligen förstå varför.

Tomheten tar över och fyller mig till max. Jag vill så gärna le, men något tar emot.

Jag känner inte igen mig själv.


Frukostdejt!

Det blev frukost med Hassel och min bror. Första gången de träffas, och det blev en mysig liten sammankomst.
Nu väntar jag bara på att Erika och Saga skall komma förbi på besök.

Baka baka kaka..

Baka baka kaka, hur skall kaka smaka?

Så har jag äntligen prövat baka kakor i min gasugn. Har varit lite skeptisk och rädd för att använda den. Tycker inte heller det blev helt optimalt. Bränner för mycket i mitten av ugnen. Det blev köttfärspaj, amerikanska chokladmuffins, och något nytt jag aldrig prövat förr, Päron och kanelmuffins. De blev faktiskt godast!

Päron- kanelmuffins med vaniljtofu glass

 

Recept fruktmuffins:

½dl vetemjöl

2½ dl mjölk

1 ägg

5msk olja

1½dl socker

3 dl vetemjöl

2tsk bakpulver

1tsk kanel

Frukt/bär ca 150g


Häll havregryn och mjölk i en skål. Låt grynen svälla i 10min.

Knäck ägget och blanda med olja, socker och havregrynmassan.

Blanda mjöl med bakpulver och kanel och häll blandningen genom en sil i massan. Rör hastigt.

Skölj frukter/bär och torka på hushållspapper. Om du använder dig av frysta bär, skall de tinas och rinna av väl. Rör försiktigt i frukterna i muffinssmeten. Lägg pappersformar på en plåt och fyll på med smet och grädda 25 min i mellanläge i 200°C receptet räcker till ca 12 stora muffins.

 

 

Recept Köttfärspaj:

Pajdeg,

3dl vetemjöl

125g kylskåpskallt smör

2msk vatten


Mät upp mjöl i en bunke, lägg i smöret skuret i bitar. Finfördela med fingrar till en grynig massa. Tillsätt vatten,
arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut deg i form, låt vila i kylskåp 15-30 min.

Stanning,
3 ägg
3dl mjölk, ev. 1dl mellangrädde + 2dl mjölk
salt,peppar


Pajen kan fyllas med vad som än behagar dina smaklökar, jag använde mig av köttfärs då jag hade det liggandes i kylskåpet och jag inte var sugen på köttbullar ♥

Förgrädda pajdegen ca 5-10min i mellanläge på 200°C
Grädda paj ca 35-40min i mellanläge
Receptet räcker till 4-6 personer

Där kommer tyvärr varken bild eller recept på mina chokladmuffins, kanske en annan gång. Lycka till med bakandet där hemma. Har ni något gott men enkelt recept så hojta till! Jag är på bakhumör!

Sovande Hasselmus.

Alltid trevligt med gäster som kommer över på frukost. Men när besöket somnar så får man klara sig själv igen. Liggandes på "gräsmattan" i vardagsrummet med en värmekudde på ryggen, med huvudet ner i alla böcker i försök att nöta in all information. Så spenderar jag min eftermiddag här hemma.

Läkarbesök i KBH

Var inne i Köpenhamn tidigare idag för ett besök hos sjöfartläkaren. Grät som ett litet barn på grund av rädslan för vad som sker med mig och min kropp. Hon verkade förstå min rädsla till skillnad från de läkare jag mött på vårdcentralen här i Malmö. Efter att vi pratat i lång tid och gjort några få övningar, konstaterade hon att jag måste in till en specialist för vidare bedömning. Så, nu har jag fått en tid till en Reumatolog den 11. November i Köpenhamn på ett privatsjukhus. Jag uppskattar verkligen att ens chef ställer upp och hjälper en på traven med det här. Jag har ju en försäkran vid IHI i Danmark som jag inte ens tänkte på att jag kanske kunde utnyttja. De kommer nu stå för kostnader vid läkaren. Tills dess, är jag sjukskriven. Det här är bara sjukt, varför drabbas alltid JAG av dem mest underliga sakerna? Fått en eventuell diagnos. "Reaktiv artrit", som är inflammation i leder som reaktion på en bakteriell infektion i kroppen.

Spring i benen..

Var uppe tidigt för att ringa vårdcentralen. Lyckades få en akuttid vid en annan läkare på Eden, då min egen har ledigt hela veckan. Fick egentligen inte ut så mycket av besöket. Jag undrar faktiskt hur seriöst läkaren tog det hela. Fick sett över reflexer och hon kollade min känsel med hjälp av en tandpetare. Helt normala värden på det ena blodprovet som togs för infektion. Jag undrar om hon läste allt MAS har skrivit i mina journaler. Blev hemskickad utan vidare hänvisning. Fick själv ringa Abels rehab för att få en tid för bedömning, och det blir först om två veckor! Ringde chefen för att rådfråga då det var menat att jag skulle åka ut och jobba idag. Började gråta hysteriskt, som jag alltid gör när jag är arg. Nu har han i alla fall ordnat så att jag kan komma in till sjöfartsläkaren i Köpenhamn, imorgon. Sen får vi se vad det leder till. Kan inte hjälpa att känna rädsla för att förlora jobbet då jag har sjukfrånvaro igen. Det är många tankar som spökar i mitt huvud.

Utöver det, så har jag inte gjort något som helst idag. Varit en sväng på City Gross bara och handlat in.
Skulle köpa trisslotter, pekade på en bunt som låg vid sidan. När kassören skulle ge oss fyra från högen,
sa en annan kassörska att han ej skulle ta dom för att de var uppräknade. Men brorsan skojade och sa att det nog var alla vinstlotter. Så jag fick välja från högen i alla fall. Mycket riktigt, vann på tre utav de fyra lotter jag valde!

The life I live..

Be a part of me, as I am a part of you..

RSS 2.0