LEE is back!!

Kort men kärleksfullt! Fick se henne en snabbis innan hon skulle iväg och fika med hennes far och frun.

Hon lämnade två stora matkassar till hemmafrun Annica.

 Lite sommarblommor till Lee..
Kul att jag och Lally köpt mycket av detsamma.
   Nya kryddor..
 Vita liljor påminner mig om farmor..

Har varit vaken i över 27 timmar nu. Skall försöka hålla mig vaken tills ikväll så jag får rätt på dygnet.

Mys med Tito..

Har spenderat mestadels av min dag framför datorn. Har dock haft en underbar dag, då jag haft möjlighet att prata med en person som jag verkligen har saknat att föra konversationer med. Samtalsämnena tar bara aldrig slut. Vi har nog båda behövt prata av oss. För idag blev det ett fem timmar långt samtal. Wow! Jag känner mig lättad och fri. Fått lov att öppna upp mig och tala om saker som jag hållt inom mig länge. Jag trodde aldrig jag skulle känna så här. Denna frihet!

Kusjes en goedenacht!


Kvällen har jag och Tito spenderat framför tv.n. Sett en film med Ben Stiller på kanal5. Det blev oxpytt till oss båda, han åt självmant och hade rätt bra aptit för en gång skull. Det är jag glad för. Nu ligger han och sussar sött på mattan.

Har inhandlat lite olika laktosfria produkter. Imorgon skall det hela testas för och se om jag finner några nya favoriter. Varför har vi inte lika bra urval och goda laktosfria/soya-/havreprodukter i Skandinavien som nere i Asien?

Godnatt!

Thoughts..

Spinning around in my head.

A phonecall..

In case you read my blog.. I will write in English, even though I know you understand some Swedish by now.

I had a really hard time to get up this morning at 5am. But I was so excited to finally have the opportunity to talk 2 you. Just to hear you say "de prät en de pröt" made me smile. See you in the webcam smiling, laughing, telling me stories, it made me happy. I have truly missed you. I will pray tonight.. Pray that I will meet you again.. Soon.. I hope that we will have better connection tomorrow so we can talk again. We never finished our conversation. I really enjoy our conversations. Never ending stories! Ben je gek? Je bent lief! Is that correct?

I will also pray for my family around the world. I miss you mama n Patrick. Thank you for the phonecall earlier tonight. Nice to hear your voices. You all seem so full of energy! Tita Lota, Aishiteru..

It is nice to be home again. My father came by earlier today with Tito. I think I will let him sleep over. We only have a few days left together. I don't even want to think about it.

From me, to you.. Good night!

Info biatch!

Skulle egentligen ha åkt hem idag på 14 dagars fri. Men istället stannar jag några extra dagar. Marcin som jobbar i Guest service centre, är småsjuk och skall av båten i Oslo imorgon för att delta i arbetet på Oslo biljettkontor i 3 dagar. Bibi som skulle mött ut i GSC kom imorse, men är rätt sjuk. Så hon gick av båten direkt. Kim kunde inte. Så jag fick ställa upp. Det gör inte så mycket. Jag har fortfarande energi, det trista är bara att jag var tvungen och avboka massa viktiga avtal där hemma.

Så nu är jag info biatch! Får se hur länge jag stannar ute på havet......

Solsken i Köpenhamn..
Brorsan och killarna åkte hem idag. Efter att ha följt dem till tågstationen, gick jag en promenad ner till Langelinie och fick mig en glass medan jag njöt av värmen från solen och utsikten av Jewel of the seas. Ibland drömmer jag mig bort, att jag också jobbar på en lyxkryssare.

Men istället jobbar jag på den här lilla jollen. Inte helt fel det heller.

Det har varit en relativt lugn dag trots jag haft fullt upp. Höll även en guidad tur runt skeppet för några japaner i eftermiddags. Det var rätt kul! Efter jobb har jag bara hängt med Chilie, Kim och Louise och sett film.

Det och sova nu.. Gonatt världen!

Ute på havet igen.

Nu har jag varit ute en vecka på jobb, och har en vecka kvar. Tiden har som tur är gått fort. Vi har haft mys med film var kväll uppe hos mig. Som sagt, så är jag ju den enda med relativt stor kabin med plats till mycket folk så jag får hålla kammarfesterna. Mys pys!

   

Igår eftermiddag då vi låg till i Köpenhamn blev det en DFDS Kanaltur samman med Chilie, Thomas, Sandie och Sara. 24 grader och sol. Det blev en härlig tur runt byn.  

Har även brorsan, Mehmet och Musta med på tur. Enda sättet att få tid att umgås med brorsan.
Han åker ju till Tokyo nu på måndag, och jag kommer ej hem förrän på tisdag. Vi har bara setts
en gång de sista 2 månaderna. Det har varit nice och ha honom med. Imorgon åker han hem dock.  


Back to reality..

Det var en smått stressig dag när jag skulle hem. När vi satt på bangkan på väg mot land igen, fick vi ett sms om att vårt flyg var inställt till Manila och först skulle avgå sent på eftermiddagen. Denna gång, skakade jag bara på huvudet. Kommer aldrig åka med Philexpress igen. Så ankom rätt sent till Manila. Det var bara att packa samman mina ting. Sov knappt något alls innan det var dags att ta mig till flygplatsen mitt i natten.

 

Lång resa hem. Men hade en söt svensk tjej vid min sida som lånade mig sina skvallerblad. Så tiden gick lite snabbare. Men självklart blev det lite action, som alltid då jag är ute och reser. Vi ankom på Arlanda 17:45, en halv timme försenade. Då jag stod i passkontrollen insåg jag vad klockan var då jag såg FINAL CALL till Köpenhamn. SKIT BRA! De hade valt att boka in mig på ett flyg klockan 18:05. Hur skall man hinna igenom passkontroll, checka in på nytt och få boardingkort och springa till nya gaten på så kort tid? Det gjorde jag självklart inte. Efter många omdirigeringar, hamnade jag i kön till SAS biljettkontor. 100 nummer före mig!
Missade självklart flyget efer också eftersom jag stod i den dumma kön med massa italienare som inte kunde ta sig hem. Efter 80 nummer fick jag nog, då jag såg att sista flyget till Köpenhamn skulle avgå efter bara 40 minuter. Så jag fick till en annan check in skrank och frågade om de kunde hjälpa mig och finna mitt bagage. Killen i check in hänvisade mig till en annan check in, men när jag kom till den kön. Kom han springandes efter mig. Han hade fått lov att stänga sin skrank för att hjälpa mig. Så jag vill bara tacka den hjälpsamma killen som bokade om min biljett till köpenhamn och som fick fatt i mitt bagage.

När jag äntligen kom hem till Malmö, hämtade min bror och Troy upp mig vid tågstationen. SÅ underbart och se honom. Han lagade god mat till mig, fisk som han själv fångat tidigare på dagen. Det blev en riktig myskväll framför tv.n och så sov han över där.

Dagen efter, hade jag först besök av mama och Bengt som kom över på kaffe, och sen kom papa på kvällen. Trevligt med besök, trots att lägenheten ser ut som skit efter renoveringen.

  

På kvällen hann jag med ett besök hos Christian och fick tatuerat mig på ryggen! Den är halvfärdig, så bild kommer först när jag är helt klar. Den kommer bli nice när den väl är klar!

Caramoan Island..

Uppe med tuppen klockan 5, började vi vår långa och sömniga resa mot Caramoan Island.

Från Nagas buss station, tog vi oss med en liten, trång och proppfylld van till Sabang. Vi satt fem personer i baksätet och totalt tretton personer i vanen. Otroligt! Då vi blev avslängda vid en vägkant möttes vi av flera entusiastiska och irriterande unga män som ville visa oss ner till båten. Det skulle snart visa sig varför. Väl nere vid strandkanten möttes jag av en rätt komisk syn. Bangkan vår båt, låg en bra bit ut i vattnet och på grund av strömmen och vågorna så BAR de ut alla passagerare, tv-apparater, tuppar etc. Jag trodde verkligen det var ett skämt. En man, mindre än mig själv. Bad mig hoppa upp på hans ena axel. Medan han skämtsamt sa att jag var rätt tung, sa en annan man att jag bara skulle slappna av. Jo, väldigt lätt av slappna av när det känns som mannen skulle tappa mig vilken sekund som helst. Det blev en lång båttur. Jag är inte helt säker, men jag tror det tog nästan två timmar. Men vattnet var lugnt och utsikten väldigt vacker.När vi nådde fram till Caramoan fick vi reda på att Survivor Sweden var där och spelade in. Så stranden vi tänkt bo på, var avstängd. Survivor har tydligen köpt upp andelar av marken där. Jag förstår varför, naturen här är orörd och otroligt vacker. Jag tycker dock att det är väldigt dåligt av dom att förorena öarna med deras sopor. Plastflaskor och söndriga glasflaskor ligger och skräpar överallt efter att de har varit där. Väldigt besviken är jag.
 


En 40 minuter lång resa med tricykle på ojämna vägar som verkade vara allt annat än nya ankom vi till stranden där vi kom till att spendera de nästa tre dagarna av vår resa. Vårt boende, väldigt simpelt litet hus gjort av abacca träd och bambu utan rinnande vatten fick bli vårt palats. Aat var vi tvungna att beställa på förhand eftersom de var tvungna att åka in till "stan" för att handla in. Det var helt underbart! Huset låg precis nere på stranden, och utsikten över klipporna var bara helt Otrolig!Efter en god lunch, åkte vi ut på upptäcksfärd med Miss Sweet, vår lokala guide som också arbetade på hotellet. Överskön tjej som jag lärde känna rätt bra under dessa dagar. Ni anar inte vilka ställen hon tog oss till. Vi spenderade hela eftermiddagen med island-hopping, tre grymt fina öar hann vi med. Var riktigt långt väck.Det var en av de bästa dagarna på hela min resa i Asien i år.Dag två fortsatte vi vår island-hopping. Denna gång blev det sju öar, men öar som låg närmre vårt ställe.
På en av öarna, skulle vi klättra på limestones sa Sweet. Vi var nog inte helt införstådda med vad hon menade.
För när vi väl kom till ön där detta skulle föregå, trodde vi alla det var ett stort skämt. Sylvassa höga klippor, och utan linor. BRA! Det var bara att klättra och försöka undvika att tänka att man till 100% skulle dö om man trillade ner. Tack vare Brian kunde jag skratta åt det hela då jag insåg hur rädd han var. När jag väl började klättringen fick jag ett riktigt adrenalinrus och klättrade hur enkelt som helst upp för klipporna som en liten apa!

Anledningen till att vi skulle klättra upp för dessa klippor, var för att se en liten innersjö med sötvatten. Historien går som så här. Någon, ingen vet vem. La ner två Milkfishes i sjön. Fisken är Filippinernas nationalsymbol. Efter detta, är det någon som stulit den ena fisken. Enligt skrönan, så dog denna person efterföljande. Om detta är sant eller inte, vet jag inte. Jag såg inte fisken. Men Jepoi såg den och sa den var rätt stor.

Efter denna tur, åkte vi inåt land med bil för att besöka en viktig plats för Caramoan:erna.
525 trappsteg skulle bestigas för att komma upp till denna plats. WOW!Vi hann även med en besök hos ett par lokalbor som tog med oss till grottorna i bergen.
Klättra, krypa, åla och emellanåt kämpa för att ta sig igenom grottan till andra sidan berget.Sista kvällen spenderade vi hemma hos Sweet och hennes familj inne i "city". Blev serverade hemmagjorde brownies och en superlyxig middag med kingprawns, tonfisk och massa annat gott! Där var fiesta i byn, de firade St. Michael. Så där var marknad och annat trevligt, så innan vi åkte tillbaks till hotellet blev det en liten tur i byn.

I korthet, grymt nice resa! Perfekt avslut på en berg och dalbana till resa.

CWC.. Wooop wooop!!

kort uppdatering innan jag somnar. Befinner mig nu på CWC - Camsur Watersport Complex där jag har prövat på Wakeboarding. Riktigt kul, men inte helt lätt. Åker vidare till Caramoan island om fem timmar. Skriver mer när jag kan. Gonatt världen.

Corregidor..

Akte pa en guidad tur i fredags till Corregidor samman med Brian och Jepoi. Det var en intressant tur, men hettan var nastan outhardlig!! Speciellt nar vi var inlasta i Magenta tunneln i en halv timme.

"Corregidor is known the world over for its role in war, bravery, and history. It is three miles long and 1 ½ miles at its widest point, facing the China Sea and flanked by the provinces of Bataan and Cavite. A rock island remarkably shaped like a tadpole at the entrance of Manila Bay, Corregidor's strategic location was vital in the defense of Manila during World War II.

The name 'Corregidor' came from the Spanish 'corregir', or 'to correct', since the island was a checkpoint for vessels entering Manila Bay during the Spanish and American occupations. Perhaps it is Corregidor's geographical proximity to Bataan and existing inaccurate historical writings that cause many to associate the rock island with the Death March, which came shortly after the Fall of Bataan.

Corregidor became the headquarters of the Allied Forces and also the seat of the Philippine Commonwealth government.  It was from Corregidor that Philippine Pres.  Manuel Quezon and MacArthur left for Australia in February leaving behind Lt. Gen. Jonathan M. Wainwright in command.

Today, Corregidor's rich history continues to draw Filipinos and foreign tourists alike, making the island one of the most visited tourist spots in the country. For first-time Filipino visitors, Corregidor reacquaints them with the past and helps them discover their national identity. The island is home to many historical treasures."

Kalla: Corregidor

The life I live..

Be a part of me, as I am a part of you..

RSS 2.0