Stor soppa!

Brorsan var förbi en sväng och gjorde ett ryck. Så nu har jag inte alltför mycket kvar. Det är en enda stor soppa här, kaos!

Åter hemma..

Så var man hemma från havet igen. Har knappt skrivit men har inte orkat. Det har varit hårt och vara ute på jobb när man varit halvsjuk. Luftvägsinfektion är inte så kul vill jag säga, har fortfarande tryck över bröstet. Men mår mycket bättre nu än för två veckor sedan. Är bara så otroligt trött hela tiden.

Det snöar, jag fryser och jag har ingen här hos mig. Känns ensamt och jag kan inte hjälpa och känna en viss tomhet inom mig. Tankarna sätts direkt igång igen. Havet har gett mig distans till allt, haft möjligheten att stänga av det mesta. Men nu är jag åter hemma. Med tankarna, med känslorna, med ångesten.

Mama är sjuk. Hon brukar aldrig bli sjuk. Det var meningen att hon skulle komma över idag och hjälpa mig att packa. Istället sitter jag här, framför skärmen och har en sur min. Inte på grund av henne. Men det har bara varit en underlig dag emotionellt. Kan inte riktigt sätta fingret på vad det beror på. Hade en lunchdejt som jag såg fram emot, som jag blev blåst på. Så dagen startade kanske inte på bästa sättet.

Men jag har åtminstone spenderat hela eftermiddagen med brorsan, och haft det skoj. Även fått nycklarna till nya lyan. Imorgon väntas flytt! Om vi kan få ihop folk som kan hjälpa oss. Alla verkar ligga sjuka eller jobbar imorgon. Typiskt!

Nog tid för mig att packa ner allt i köket. Behöver ni något? Kom förbi och plocka på er..

Jobb och sjukdom.

Är ute på havet och jobbar. Har inte datorn med, så det blir inte mycket skrivande dessa dagar.
Skulle blivit hemskickad idag. Har luftvägsinfektion. Spenderade hela min gårdag på sjukhuset i Olso. Extremt spännande. I princip var person som kom in, hade brutit, stukat eller på annat sätt skadat armar, ben och fötter. Så går det när man inte saltar vägarna!! Blev sist prioriterad på grund av detta. De tog blodprover, olika tester och röntgade lungorna. Läkaren menade i.a.f på att jag blivit felbehandlad hemma, skall inte gå in på detaljerna om det. Låg ju sjuk hela min förra fri. Med feber som gick upp till 40grader, huvudvärk, tryck över bröst, rasslande hosta, svårt och få luft, öm i kroppen så vidare.

Har fått lov och byta mina skift i terminalen så att jag arbetar uppe i Info på dom tidspunkterna. Skall ändå hem på fredag, så det handlar ju bara om några dagar till. Läkaren säger att jag inte får lov och stå i kyla, där det drar eller överanstränga mig. Har ont när jag tar djupa andetag, hostar, och hjärtat dunkar väldigt fort.

Felprogrammerad kallar mina chefer mig! Det går bra för mig. Jag sa till Styrmanden att jag är allergiskt mot jobb! Vad tror ni?

Nu skall jag forsätta laminera mina fina felanmälan-skyltar.Dagen före stormen..

Brorsan och Troy var på besök igår och de sov över. Så underbart söta imorse då de båda låg och snarkade i soffan.

 


Fick ett sött vykort från Mads mor idag. Blev väldigt rörd av att läsa det. Tack, tänker på dig Birgitte..Har också fått en liten inflyttningsgåva av Mads. Kommer passa perfekt in i nya lyan. Thanks!
Var och såg Sherlock Holmes här ikväll. Har ni inte sett den, så gör det!

Så var det dags att åka ut på havet igen imorgon.. Har packat, dags och lägga sig. Är inte alls klar till att ta ut och jobba igen. Vill bara vara hemma och packa. Har inte kommit så långt. Låg ju sjuk hela första veckan. Men här ser ut som en bomb slagit ner, det är bara flyttkartonger och soppåsar överallt. Knappt så man kan röra sig här längre. Blir skönt och flytta.

Kommer inte ha datorn med på jobb. Skall ju bara vara ute i tio dagar. Så vi får se hur mycket jag skriver.. Gonatt!

13 timmar..

Går man på centralen i Malmö kan det gå helt galet. Människorna som går där är som felprogrammerade myror. Där finns ingen struktur alls i hur dom rör sig på området. Zig zag, i cirklar, rakt på en. Man får vara försiktig så man inte blir omkull vräkt! Väldigt kaotiskt och stressigt med alla dessa förvirrade stackars själar som yrar runt där.

Har precis kommit hem från Köpenhamn. Tretton timmars alkoholintag och en hel natt med fest och dans har gjort sitt. Det var en riktigt kul 50 års fest som Chilie och Thomas hade. Tack för lyckad afton!

Fyndmarknad..

Håller på att tömma hallen nu på jackor och skor. På hatthyllan fanns massa saker. Bland annat en skokartong med ett par helt nya sommarskor. Nice! Gillar överraskningar! Får se hur långt jag kommer idag med packandet.

Skall till DK idag. Chilie och Thomas gemensamma 25års fest. Lovat och komma in tidigare idag hem till Chilie. Så borde snart göra mig klar och packa väskan.

damm..

Har tömt hela källaren helt själv, hade så otroligt mycket skit där nere. Varför samlar jag på mig så mycket trams? Gått igång och packar samman i lägenheten nu också. Lagom sent. Har idag, imorgon och söndag på mig. Stress?

Har visst mer saker än va jag ville erkänna. Redan fyllt fyra flyttkartonger, och det är bara med böcker och filmer. Ja och lite trä skulpturer. Detta kommer ta tid! Gonatt världen, jag skall fortsätta mitt arbete.

Sällskap..

Varit med brorsan och Musta i stan hela dagen. Resulterade i några klädfynd och en underbar dag. Nu här på kvällen var Julija över på besök. Har inte setts på evigheter, och där finns alltid massor och skvallra om! Brorsan och Martin var också förbi. Alltid trevligt med besök. Är dock trött och hostar förfärdligt mycket. Första dagen sen jag kom hem, som jag varit ute mer än bara en kort sväng. Märker att jag fortfarande är rätt dålig. Får vila upp mig och dricka ännu mer thé antar jag.

Dagens fynd!Middag för En..

Tortellini med ricotta och basilikum, bacon och lite pesto. Tänker på Carlos var gång jag gör denna rätt. Saknar honom.. Till dessert får jag chokladpudding blandat med vanilje tofuglass!

Huvudvärk i mössan.

Varit ute en runda i stan, mest för att få mig lite frisk luft. Hittade inget kul. Men en mössa räddade min dag.Nu skall jag se om jag har energi till att laga mat till mig själv. Huvudvärk deluxe, inte fått i mig nån mat alls idag.

Kluven själ..

Dagarna går, och ibland kan jag inte hjälpa att tänka att jag mister en del av mitt liv. På något konstigt sätt, känns det som att jag åkt bakåt i tiden. Jag ser olika situationer upprepa sig och jag står i bakgrunden och bara bejakar det.

Vägrar ta ansvar för det. Vill inte kännas vid det. Har jag nu valt rätt tänker jag? Det kan man väl inte veta med 100% säkerhet, men det hade vatt trevligt om man kunde få en liten hint. Jag har sårat många längs vägen. Inklusive mig själv.

Är inte deprimerad, nej! Men jag är lagom tankespridd och vet att det som gäller nu, är att vinna eller förlora Allt! Riskerna är stora och vem vet vad jag förlorar? Min själ?

Idag är en sån dag.. Tänkar dag..

Vykort från Aalborg!

Kom ett kärleksfullt och fint vykort hela vägen från Aalborg idag. Tack Jan!

Avatar i 3D

Wow säger jag bara! Vilken otroligt intressant film. Kom nyss hem från Royal. Var nere och såg Avatar i 3D med papa och brorsan. Söt papa var med 3d glasögon över sina egna. :)

Det började snöa när vi kom ut från biografen. Fint slut på en fin dag! Skall snart i säng.

Sov jättedåligt inatt i min nya säng. Massa dåliga drömmar och låg bara vred och vände på mig. Men dagen började bra. Jimbo ringde nästan precis efter att jag hade stigit upp. Mitt i vårt samtal plingade det på dörren och jag blev livrädd. Det var Jimbo! Han har lärt sig knepet i att få tag i mig! Jättekul och se honom. Vi har visst ej setts sedan november. Det är alltid så skönt och bara sitta och snacka med honom. Det gör mig glad och otroligt lugn. Det får snart bli frossar-dag!!

Gonatt världen..

söndags mys

SITTER HEMMA HOS MAMA I KÖKET OCH FÖRSÖKER KLURA UT HUR BRORSANS NYA MOBIL FUNGERAR. NOKIA E72, SOM EN LITEN MINI DATOR. FUNDERAR OCKSÅ PÅ ATT INVESTERA I NY MOBIL. VILL JU GÄRNA HA EN JAG KAN BLOGGA OCH SKRIVA TEXTER FRÅN. WELL DET VAR ALLT FRÅN MIG NU..

ny säng..

Så där ja, så har man haft två Sova-killar på besök med en ny jensen säng! Skall bara bädda den, sen skall jag slänga mig rakt ner i den och gosa!! Har jag tur sker ett mirakel och jag blir frisk igen!


Hemma igen..

Hemma på svensk mark igen. Trots de minus 20 de hade uppe i Oslo, tycker jag att kylan är värre här nere trots det bara är cirka minus 3. Börjar nog bli sjuk. Feber inatt, hostar snart upp lungorna, fryser och har huvudvärk. Ja, och helt täppt i näsan. Det går så bra för mig.

Sova-killarna kommer snart med min nya säng. Har forfarande ej klurat ut var jag skall göra av med den gamla.

Borde börja packa. Men energin sviktar.. Varför är där ingen här och tar hand om mig??

Tandvärk..

Jaha, så var man på penicillinkur! Gått med tandvärk i flera dagar och nu är det helt inflammerat och svullet i kind och tandkött på vänster sida, allt tack vare min dumma visdomstand. Är inte det minsta glad för det.

Kan knappt borsta tänderna och kan knappt få i mig mat heller. Men var av båten här i Köpenhamn och fick köpt sushi. Det är lätt och få ner. Plus att det smakar yummie yummie!Snart hem..

Tre dagar kvar tills jag skall hem. Skriver inte så mycket. Har varit så trött på det sista. Det mest intressanta som skett var nog idag. Var ute och tog en promenad i Oslo med min chef. Fick oss en kaffe på Wayne's och fick känna av den isande kylan som hägrar här uppe. Skönt, men det har tagit ut sin rätt. Är så sömnig. Gonatt!

GOTT NYTT ÅR!!

The life I live..

Be a part of me, as I am a part of you..

RSS 2.0