Where is Rex?

Två dagar kvar på havet! Ni anar nog inte hur mycket jag längtar till helgen.

Jag åker direkt från båten till Kastrup. Så blir det en tur till Holland för att besöka Rex! Lördag till onsdag, liten snabbvisit innan man skall ut på havet igen på onsdag eftermiddag. Då väntar ett 3 veckors pass.

Har verkligen sett fram emot det här, kommer bli riktigt skönt. Hört att våren har ankommit till Holland så det skall visst blir cirka 20 grader där nere nästa vecka. Inte helt fel!

Imorgon kommer Kristine på besök. Vi skall boka vår resa till Holland i Maj månad. Jag åker i och för sig ner redan den 29e april, stannar hos Rex i en vecka, sen åker jag in till Amsterdam för att möta upp henne där. Känns som om jag spenderar mer tid i Holland än hemma närmaste tiden. Vi skall resa runt och vi har redan nu planerat in mer än vad vi kan nå att se på 5 dagar. Men då får man ju bara ta en resa till som Kristine sa.


HOLLAND!! Woooop Woooop!!

LMFAO - Party Rock Anthem ft. Lauren Bennett, GoonRock

This is just SO me! Tack för tipset bror. Älskar stilen och dansen!

Samtal med Big boss!

Hade ett 2 timmar långt samtal bakom stängda dörrar ikväll med the Big boss. Sist jag var ute, så skickade jag ett långt och djupt ingående mail till en av mina chefer för att förklara hur jag känner inför mina jobb, skola och livet.

Ikväll höll vi ett möte där vi diskuterade just arbetet men mestadels det som rör mitt privatliv. Mycket skratt, men även många tårar. Han fick sett en helt annan sida ut av mig, och många ting kom upp till ytan.

Nu återstår och se vad det leder till. Bollen är i luften, och nu kan vad som helst ske!

Annica

Alihoppa!
Nice
Nighty night
Interesting
Cool
Adorable

Je bent lief
Almost here
Netherlans
Eten

Lee är underbar!

Wifey har lämnat mig igen och åkt hem till Malmö. Det har varit jättekul att ha henne ombord. Vi fick lite mer egentid den här gången. Vilket kändes underbart. Kunde verkligen märka hur mycket jag saknat min kvinna.

Synd bara att hon mer eller mindre slösade sin dyrbara tid här. Men jag hoppas hon har humöret uppe trots det. Hon reser med en tur igen nästa gång jag möter ut på jobb. Så det ser jag fram emot! ♥

Middag med bror och flickan!

260320111562 (MMS)

Middag med bror och flickan! Forell står på aftonens meny. Perfekt avslutning på denna dag. Lite Bob Marley musik får igång stämningen.

Älskade bror!

Vi var som sagt uppe båda två innan klockan sju imorse. Spenderade några timmar på att försöka få en fisk eller två. Men det blev faktiskt ingen fångst överhuvudtaget. Men solen sken och värmde gott. Så vi satt nere i hamnen i flera timmar och bara pratade och filosoferade över livet.

När vi väl tog oss tillbaks till stan, blev det först ett besök på Julie's kosmetik och sen har vi varit på shoppingtur. Nya skor både till mig och bror. Kom hem glada och belåtna! Dagen har gått snabbt och det har varit jättemysigt och spendera dagen med bror och bara vara! Nu kommer vi ju inte ses på cirka en månad. Vi hann även med en kort visit hos mor innan hon och Bengt skulle iväg på födelsedagsfest i Svedala.

Nu är jag hemma och pratar med Rex på skype ♥ Tackar gudarna för skype!

Får se vad som händer ikväll. Först och främst måste jag packa inför jobb imorgon. Men skall även ha med packning så jag kan åka direkt från jobb nästa lördag till Holland. Längtar redan!

Så kom jag i tanke om att wifey skall med en tur på båten imorgen. Det känns helt underbart! Quality time! Även om man kommer jobba, så kommer vi kunna ses lite mer än vad vi gör i vanliga fall. ♥ Kärlek!

Ett utav de två par jag fick tag på idag.

Idag var vi uppe med tuppen! Är nere på Ön...

260320111558 (MMS)

Idag var vi uppe med tuppen! Är nere på Ön och fiskar. Många här ute, men ingen fångst för någon.

Amadeus examen

Så var det avklarat. Men nu blir det en lång väntan. Upp till 3 veckors väntetid innan vi får våra resultat på provet.

Provet bestod av sju stycken uppgifter. De två första gick ut på att själv göra en bokning från grund med alla kommandon. Man fick hjälp av följande element i obestämd ordning.

 1. För- och efternamn ms/mr
 2. Avresedatum
 3. Avreseort/resemål
 4. Flygsällskap/flygklass
 5. Kontakt uppgifter
 6. Special mat på flyg
 7. Biljetteringsdatum
 8. Betalningsätt
 9. Prissättning
 10. Bonuskort registrering
 11. Referens
Undra nu om jag fick med alla element. Nu fick ni i alla fall en bild av vad vi håller på med på utbildningen.

Dagens bästa citat av Denise..

Dagens bästa citat av Denise; -Har ni kört rally? Det måste ni prova. Prövat köra gokart? Rally är häftigt, man kan ju typ dö! Jag är inte självmordsbenägen. Men det är häftigt. Nu måste jag ju bara pröva på det!

Flärp afton.

Nu är vi färdig flärpade!

Efter middagen på den lilla grekiska restauranten, promenerade vi hem och började flärpa för fullt i våra Amadeus böcker. Försökt få in all information i mitt lilla huvud. Kanske är det för att jag är distraherad med alla tankar, som jag inte kan registrera. Eller så är jag bara allmänt lost.

I vilket fall, så är jag otroligt tacksam för att Katarina lyckades övertala mig till att åka upp här trots omständigheterna. Katarina sålde in det bra. Istället för att pressa mig själv och må dåligt över att behöva åka hit. Så fick hon mig att se det som en veckas semester! Jag har skrattat och mått bra. Visst har tankarna och ångesten funnits där. Men tack vare mina härliga kurskamrater, så har jag sett positivt på det hela. Haft en otroligt lärorik vecka. Christina som håller i Amadeus kursen är väldigt pedagogisk och tack vare henne har jag hunnit lära mig mycket på väldigt kort tid. Så, det kan inte gå värre än att jag misslyckas. Då får jag bara göra om det.

Imorgon är sista dagen här i Strängnäs. Skola mellan 9-12, sen äter vi tillsammans och har slutprov mellan 13-15. Josefina i min klass är söt och kör oss till Arlanda imorgon. Skall ju flyga hem senare på kvällen.

Försöker att inte tänka så mycket på slutprovet. Nu skall jag sova.

Middag med klassen!

Middag med klassen! Det blev grekiskt! Lite synd att inte alla kunde följa med, men vi hade det otroligt mysigt.

Myskväll med Maria. Nu blir det ostbricka ...

230320111553 (MMS)

Myskväll med Maria. Nu blir det ostbricka med morotsbröd, hallonsylt, tryffelbrie, rökt ost, valnötsost, morbier, maasdamer!

När jag ser den här bilden längtar jag

220320111543-001 (MMS)

När jag ser den här bilden längtar jag till Holland och äventyren som väntar mig!

På väg till skolan

På väg till skolan. Då ser man folk som hänger i träd. Välkommen till Strängnäs!

Här kröntes Gustav Vasa till kung år 1523

210320111538-001 (MMS)

Här kröntes Gustav Vasa till kung år 1523 och datumet var den 6/6. Vår nuvarande nationaldag.

Dag 1 = avklarad! Det har gått bra i skola...

210320111537 (MMS)

Dag 1 = avklarad! Det har gått bra i skolan idag. Härligt och träffa alla klasskamrater igen. Har ju inte sett dem på jättelänge. Tycker det är riktigt kul med Amadeusen nu. Tvivlade länge på om jag skulle åka upp hit på grund av flera anledningar. Men nu känns det som en lättnad. Det kan ju inte gå mer än åt helvete. Måste ge mig själv en chans, och kursen. Efter skolan promenerade vi hela vägen hem. En skön och behövlig tur efter en heldag i skolbänken. Lite sightseeing för att orientera sig i byn. Till middag gjorde vi tacos och så kom Josefina över! Mysig kväll. Dags och sova. Pratat med Rex i flera timmar nu på skype/msn, är trött nu. Gonatt världen!

Utsikten från vårt vardagsrum i vår lilla ...

210320111535 (MMS)

Utsikten från vårt vardagsrum i vår lilla lägenhet. Jättemysigt! Vi hade tänkt oss att promenera till Campus. Man kan gå längs vattnet, det skall visst ta cirka en halv timme. Skolan börjar 8:45, så vi skall snart bege oss. Wish me luck!

Så var vi i Stockholm. Sitter på Vapiano m...

200320111534 (MMS)

Så var vi i Stockholm. Sitter på Vapiano med Maria från min klass och hennes två syskon. Lite mat innan vi åker vidare mot Strängnäs. Det blev rucola ravioli med pinjenötter, chili och körsbärstomater.

Home again..


Så här kul kan man ha på jobb. Tack Chilie!
Rex - Take a close look at the picture. It's showercurtains! ♥


Det här möttes jag av när ja gick av tåget! En massa MFF fans.


Kvällens underhållning. En grupp som spelar trummor nere på torget.
Grymt bra musik! Vill bara ställa mig upp och dansa.

Är på väg tillbaks till båten nu

180320111521 (MMS)

Är på väg tillbaks till båten nu efter en god fika på United bakeries med Lee och Niklas. Jätteglad att jag äntligen fått möjlighet till att möta mannen som får wifey till att le. Han verkar vara en trevlig prick! Så att få träffa honom känns otroligt privilegierat. Det är en solig dag här i Oslo. Det snöade rätt mycket tidigare idag, men det har slutat nu. Solen tittar fram och värmer ens ansikte. Går här för mig själv nere i hamnen och njuter av vad dagen gett mig!

Ibland undrar jag..

Jag hade velat sätta mig in i andras tankar. Se saker från deras synvinkel. Det har hänt mycket de sista två månaderna. Saker börjar klarna upp nu och jag har börjat inse ett och annat. Jag tänker inte ödsla min tid.

Jag förlorade två, men tror att jag vunnit tillbaks en!

Jag tänker inte låta den dåliga energin övervinna och jag tänker inte tillåta mig själv att må dåligt, på grund av vissa personers val i livet. Jag kommer nog aldrig har förståelse för det, men jag accepterar helt klart valen som gjorts.

Man må kalla mig vad man vill och om det är så att man har en viss uppfattning om mig och känner att man inte kan prata med mig om det. Så fine! Men varför välja att fortsätta läsa mig blogg? Varför välja att ödsla sin tid på att kommentera vad jag skriver? Är det inte lättare att ignorera mig när man ändå gjort valet att släppa?

Jag är inte äkta har jag fått reda på, men rannsaka då ditt eget inre och tänk efter. Var du äkta, mot mig? Var hela vår vänskap uppbyggd på falskhet och ett fake smile?

Jag bryr mig, trots du säger att jag är egosentrisk. Lycka till i livet, du förtjänar det bästa. Det menar jag.

Good morning Oslo!Vaknade med ett leende då jag såg Chilie i min övre säng här imorse. Kändes tryggt.

Sitter på en tom perrong i Malmö.

Sitter på en tom perrong i Malmö. På triangeln. Jag och typ 20-30 poliser! De har någon sorts övning här nere. Ögongodis deluxe! Yum yum! Är på väg till jobb nu. Är inte alls peppad. Men det här livade upp dagen!

Dagens look = Nörd! Tärnaby Brillor

150320111483 (MMS)

Dagens look = Nörd! Tärnaby Brillor från E&E glasses!

Back to Pearl..

Vilken underbar dag. Lee kom som sagt tidigt imorse och har hängt med henne nästan hela dagen. Nu känner jag mig mycket bättre efter att ha sett henne. Det är en härlig känsla att veta att hon gör ett så starkt intryck på mig var gång vi ses. Det är inte alltför ofta vi har setts nu sista tiden. Men nu vet jag att jag kommer se henne på torsdag igen eftersom att hon kommer med en tur på båten.

Jag och lillebror blev bjudna på middag hemma hos papa här ikväll. Så såg vi "I rymden finns inga känslor". Har sett den en gång tidigare med Julija. Men den är värd att ses två gånger. Efter middagen blev det en tur hem till mama som jag inte heller har sett på länge. Hon kom med en glad överraskning. Det verkar som om vi skall till Filippinerna nästa år. Det blir min trettio års present! Det lät så surrealistiskt, att jag fyller trettio. Men det är en fin gest av henne och jag ser redan fram emot det! ♥ Quality time med familjen!

Skall snart hem och sova. Imorgon väntar jobb på havet igen. Inte många dagar denna gång. Ser fram emot att träffa min lilla Chilie. Längtar redan till imorgonkväll då vi skall mysa! Gonatt världen!

At Wayne's with wifey

140320111482-001 (MMS)

At Wayne's with wifey

A sign? Funny..

140320111479 (MMS)

A sign? Funny stuff! Lee hittade det här i en butik!

Blev väckt av wifey imorse.

140320111478 (MMS)

Blev väckt av wifey imorse. Hon hade släppt in sig själv och gjort frukost. Så himla söt! Blev så glad när hon väckte mig. Vi har inte setts på år och dar känns det som. Så att vakna upp till hennes stämma, Kärlek!

Sömnlös natt.

120120111247 (MMS)

Sömnlös natt. Kom nyss hem från papa. Filmen var överraskande bra och maten, super som alltid! Pratat med Rex hela natten. Borde sova, men är helt uppe i varv. Vad händer nu? Har så mycket inom mig, men jag vet inte hur jag skall uttrycka mig i ord!?

Söndag = Quality time med papa!

130320111477 (MMS)

Söndag = Quality time med papa! Fikat på barista. Nu blir det mat från Yukai och film. "Burlesque"

Promenerar på Möllan.

Promenerar på Möllan. Medans folk är på väg ut, är jag på väg hem till en varm lägenhet. Varit hemma hos Alex och Julija hela kvällen. Johan lagade en jättegod thai inspirerad rätt och sen har vi sett på Melodifestivalen. Vann rätt låt? Min favorit är helt klart "Oh my god", men Eric Saade's Popular är på min topp 4! Det har varit en bra kväll och är så glad att jag har Julija och Alex i mitt liv. Underbara! Det var riktigt kul att gå ut med brorsan och Bez igår. Jätte längesen jag var ute. Men känner igen mitt självdestruktiva mönster. Plågar mig själv. Gör samma misstag, om och om igen. Min själ är stressad och då gör jag misstag. Försöker ta långa, djupa andetag. Men mitt hjärta slår så fort. Ligger i soffan nu, kollar på ett tv program om "cowboysen" på Bali. Strandraggare som lever på västerländska damer. Jag har ju alltid haft ett kluvet intresse för Bali, men måste erkänna. Saknar Bali! Skall försöka sova nu.

Tack för igår!

Det blev en spontan utgång igår med Bez och lillebror. Förfest hemma hos Bez bror och sen blev det båten och Etáge. Det var år och dar sen jag var där sist. Men det var en rolig kväll.

Fy helvete! Vad skall jag ta mig till?

110320111473 (MMS)

Fy helvete! Vad skall jag ta mig till? Fått mig en ny vän i badrums skåpet!

Alone..

Det finns stunder, som just den här. Då man känner sig som den sist ståendes på jordens yta..

Jag saknar LeeLee! Så sjukt mycket att det skär i mitt hjärta.. Saknar hennes närvaro, hennes kramar, hennes leende, hennes kärlek, saknar hennes goda själ. Är inte hel utan henne. Idag hade jag verkligen behövt en kram. ♥

Saknar J.S extremt mycket också. Jag är fortfarande inte klar över vad som gick fel, men du är saknad vännen!

Majse, Ibland önskar du var här till och ge mig råd. För att säg till mig vad jag gör fel i livet.

Papa Hassel, du har varit borta alltför länge nu. När kommer du hem? Så vi kan hänga i soffan tillsammans. Saknar dig och hoppas vi kan leka snart!

Tsunami..

I'm praying that all my friends and Family in Japan and Philippines are okey. Still no contact with them.


Earthquake in Japan

Lunch på Cafe Grue! Älskar deras sallader!

100320111466 (MMS)

Lunch på Cafe Grue med Ferry och lillebror! Älskar deras sallader!

Idag trotsade vi väder gudarna


Idag trotsade vi väder gudarna och tog på oss varma kläder och begav oss över till Köpenhamn. Åkte först ut till Langelinie och besökte Lille havsfrun. Rex var inte helt med på noterna varför hon är så populär. Men höll med om att det var en fin staty. Fötterna tog oss sedan ner mot Amalienborg, Nyhavn, Kongens nytorv, ströget och ett stopp förbi Sunset för lite påfyllning i våra tomma magar innan vandringen fortsatte ner längs hela gågatan. Så hamnade vi på Hard rock cafe där det tydligen var happyhour. Det blev smoothies och alkoholfria drinkar, fin avslutning på vårt Danska äventyr! Hem med tåget igen till ett Malmö som fått för sig att börja snöa. Härligt! Efter en lång dag ute så orkade vi ej laga mat, så det blev takeaway på Asien och sen hem direkt till soffan. Sett filmen "The blind side" och nu ligger Rex på soffan och snarkar som en gris. Tror det är dags för mig också att krypa till kojs. Det har varit en lång dag. Gonatt världen!

Äventyr!

Har ju fått besök av en från Holland, som kommer stanna några dagar. Så igår blev det en liten rundtur i Malmö. Då vi båda gillar att vandra blev det en promenad genom stan och sedan ut mot Bo01 som nästan är ett måste. En kall, men fin dag i Malmö. Han är lätt att ha att göra med, så har inte behövt underhålla honom så mycket. Fått sett lite olika områden och byggnader. Men det är ju mest för sällskapet han har kommit, så han verkar tillfreds. På kvällen bjöd brorsan och tjejen över oss på middag, det blev thai mat som uppskattades av oss båda!

Vädret har ju varit super idag med, så vi bestämde oss för att ta ut på äventyr i Skåne. Brorsan var så snäll att låna ut sin bil till oss, så vi lättare kunde ta oss runt. Turen gick ner mot Österlen. En sväng förbi Ystad och stränderna, sedan vidare mot Simrishamn och äventyret avslutades med en vandring på Stenshuvud. Helt underbar vy idag och det var helt vindstilla där uppe. Vädret var ju betydligt mycket bättre och varmare på den sidan av skåne. Sagolikt!

I helhet har det varit några intressanta dagar och det är inte alltid man själv tar sig i kragen och tar ut på äventyr. Så det gör att det blir lite extra kul nu när man fått besök. Imorgon skall vi nog ta en tur över till Köpenhamn.Hade verkligen behövt en vän just nu.

070320111461 (MMS)

Hade verkligen behövt en vän just nu. Är det nu man skall frukta vad som kan ske? Gömmer mig. Gonatt!

Så närmar slutet sig på denna helg.

Så närmar slutet sig på denna helg. Underbart skönt och vara på fastland igen och helgen har varit riktigt avslappnande. Gårdagen spenderade jag i solskenet med lillebror och Martin. Kvällen spenderade jag hemma, i en lugn miljö utan att prata med någon som helst. Fått besök idag, blev middag på Green mango och en mysig promenad i folkets park. Tid för mig att lägga mig, ligger och halvsover på soffan.

Håller på att städa och gå igenom allt i m...

050320111455 (MMS)

Håller på att städa och gå igenom allt i mitt "kräm" skåp. Då hittade jag en hello kitty manick som jag aldrig förstått mig på. Tills ikväll! Se vilken kärleksfull lapp jag fann i den! Love you wifey!

Kvällens projekt! Fixa lägenheten.

050320111453-001 (MMS)

Kvällens projekt! Fixa lägenheten.

Jag vill ha Chinge ungar!

Jag vill ha Chinge ungar! Sitter två småflickor mitt emot mig på tåget. Nog bland de sötaste japanska flickor jag nånsin sett. Täckta topp till tå i rosa och rött. Hello kitty kläder och rosetter på ryggsäcken. Om jag nånsin får barn hoppas jag att jag får söta chinge ungar!

Efter en tur med buss, ett besök på apotek...

Efter en tur med buss, ett besök på apoteket och ett kort stopp förbi uppercrust står jag äntligen på perongen och avnjuter en kall ramlösa och min kycklingbaguette med ingefära, vårlök och sesamfrön i väntan på tåget. Snart hemma och solen står högt! What a lovely day!

Solsken!

Det är verkligen iskallt i Köpenhamn denna morgon och vinden får håret att flyga åt alla håll och kanter.

Men solen tittar fram och ler mot oss. Vaknade med ett stort leende. Jag vet att det kommer bli en underbar dag.

Efter nästan tre veckor på havet får jag äntligen åka hem och njuta av tio dagars ledighet. Nu kommer dagarna mestadels gå till studier. Men får även besök imorgon fram till torsdag. Så det blir lite sightseeing, joggingturer och sund kost. Ser fram emot det, om än lite kluven.

Stressen närmar sig sakta men säkert inför min tentamen som är här om cirka två veckor. Kommer jag klara det? Som vanligt, ligger jag efter med det hela och jag får skylla mig själv att stressen kommer. Håller tummarna!

Idag skall jag bara ta det lugnt, träffa lillebror och gå på shoppingtur. Behöver lite hyllor och annat till lägenheten!

Ha en underbar dag allihopa! ♥

Nedräkning..

Tre dagar kvar på jobb. Det är fortfarande grått och snöigt här upp i Oslo. 

Dagens höjdpunkt, skall vara med till ett internt möte med dem från land som skall handla om vårt nya koncept med dagskonferencer här i Oslo.

Impulsivt inköp..

Precis kommit tillbaks till båten efter en liten tur i Köpenhamn. Skulle egentligen bara förbi Annicas jobb och lämna en sak, men på något vänster hamnade jag inne på Magasin.

I mitt huvud tänkte jag nog att jag lika bra kunde hålla värmen inne på Magasin medan jag väntade på att shuttlebussen skulle komma.

Nu gick strömmen på hela båten! Helt mörkt och tyst.

Fick tag i en ny kalender för 2011, den andra jag köpte tidigare är så liten och jag ångrar faktiskt att jag köpte den. Hittade även lite söta smycken. Man kan ju inte få för många örhängen och ringar väl?

 

Fortfarande ingen ström. Men nu är det tid för mig att gå ner i check in, så det gör inte så mycket.

Fem dagar..

1 mars, är det inte nu det skall bli vår? Tittar jag ut genom mitt fönster här i kabinen ser det grått ut och jag kan knappt skilja havet från himmeln.

Skall börja min arbetsdag nu. De flesta går hem idag, åtminstone de jag går skift med. Det är egentligen min skiftedag också, men skall ju vara ute extra till lördag. Det är verkligen som att komma till en ny arbetsplats när man jobbar med sitt motskift. De flesta vet inte vem jag är och enda anledningen till att jag vet vem dom är, är för att jag sitter med arbetstimmar etc.

Ha en fin dag allihopa. Jag skall i alla fall försöka. Tänker på dig J.S..

The life I live..

Be a part of me, as I am a part of you..

RSS 2.0