Soya i kaffet?

Det har varit en lång dag och återigen är jag uppe alltför sent.

Lagom så här till månadsskiftet, årsskiftet och inför dock 2011 så har vi en del och stå i. Det är inte stressigt, bara mycket just nu. Men tiden går fort vilket är en fördel.

Var nere i byn för att inhandla lite kontorsartiklar till skeppet tidigare idag. Passade även på att träffa Ralf som är hemma i Danmark över julen. Han är en gammal kollega från Queen of Scandinavia. Vi kom fram till att vi inte setts på cirka 3 ½ år. Helt otroligt hur snabbt tiden flyger förbi en. Det blev mycket prat om gamla minnen. Han var precis så som jag mindes honom, förutom det att han vuxit till sig till en riktig man. Mitt starkaste minne av Ralf är hans stora och fina leende, som fick alla andra till att dra på smilgroparna. Det smittar av sig! Jag fick en stark och positiv inverkan av att träffa honom idag. Jättetrevlig eftermiddag!

Sen var det jobb, jobb, jobb!

Kvällen har jag spenderat med Michelle, Selma och GI Jane. Super mysigt! ♥ Nu är det läggdags!

Mads..

Saknar verkligen Mads och även om jag försöker förtränga eller låtsas som ingenting, så är det en saknad som växer för var månad som går. Jag har inte sett honom på 10 månader. Sist vi sågs var samma vecka som jag flyttade in i min nya lägenhet och han kom över till Malmö på besök. Ett sista tappert försök till att se om vi kunde få det att fungera mellan oss. Jag saknar hans närvaro, att se honom le, att känna hans doft. Det är så länge sen och jag håller på att glömma. Det är en skrämmande tanke. Det är så mycket som hunnit ske i mitt liv under dessa 10 månader. Men saknaden finns kvar. Ibland önskar jag att han bodde närmre. Att man kanske kunde fått en chans att se honom. Över en kopp kaffe hade räckt. Det var kanske inte ment to be att vi skulle vara ett par. Men jag önskar bara vi kunde behållt vänskapen vi hade åtminstone. Bara det hade räckt just. Många gånger tänker jag att jag vill ringa honom. Men jag klarar inte av att lyfta telefonen och slå hans nummer. Han vill nog inte prata med mig. Rädslan för att bli avvist är alltför skrämmande! Då skiter jag hellre i att ringa. Jag vet inte om han fortfarande läser min blogg, förstår om han inte gör det. Men om du gör det Mads, så vill jag att du skall veta att jag ofta tänker på dig! Saknar dig ♥


Bilden är tagen i Paris sommaren 2009

Uppesittarkväll..

Är så himla trött idag, men får skylla mig själv! Det var menat att jag skulle tidigt i säng igår, men istället satt jag uppe halva natten med Michelle. Först var vi nere i messen och drack tea med dom andra. Men sen gick vi upp till min kabin. Fick en liten julklapp av henne också. Bild kommer upp senare. Så sött av henne! ♥ Det blev sent och vi hade himla mycket och prata om. Men trevligt var det trots att man går runt som en zombie idag. Tror nästan jag måste ta mig en liten tupplur om jag skall klara av kvällspasset.

Det är med kluvna känslor jag arbetar här ute. Jag har varit väck en längre period och fått mer perspektiv på situationen jag står i. Det som förgyller mina dagar, är de otroligt fina kollegorna man har här ute. Utan dom, så hade jag nog ej varit kvar på min arbetsplats. Men är jag redo för att gå vidare? Jag tänker var dag på för och nackdelar med och arbeta här. Nu saknar jag Chilie här ute med, den sötaste av dom sötaste! ♥ Jag har för länge sen märkt hur viktigt det är att ha vänner här ute som man kan lita på och prata med. Livet man lever då man arbetar så som vi gör, tär på en om man inte har vänner att förlita sig på och umgås med. Saknar henne!

Oslo = kallt!

Då var vi i Oslo igen och som alltid under vintern, är här iskallt! Speciellt om man skall ut i terminalen! Men jag tror till och med att Malmö är kallare just nu. Så det är på med skjorta, uniformsjacka, fleecetröja och blottar-rocken! Allt för att hålla värme. Två värmefläktar vid fötterna kommer förhoppningsvis hjälpa till på traven.

Snart kommer Kitty på lunchbesök. Hon har kommit tillbaks till Skandinavien för att jobba i Norge. Det skall bli så himla kul och se henne. Jag har även beställt en resa till henne så att hon kan åka med på Nyår! ♥

Idag skall jag gå igenom alla arbetstimmar för att kontrollera så att där inte är hål i personalens timmar. Snart är det ju löning. Har en massa projekt på gång också. Skönt och hålla sig sysselsatt!

Tävling hos Craving 4 Fashion!!

Alla tjejer där ute, alltså de få som läser min lilla blogg. Här vill jag tipsa om en tävling där man kan vinna en superfin rosa goodiebag! Men skynda på, vinnarna dras idag klockan 23:59! Självklart kommer jag själv lägga en liten kommentar till varför just jag borde vinna. Jag vet redan vem jag hade delat den med om jag vunnit. Min käraste GG-partner! ♥ Saknar dig så himla mycket!

Tävla här: Craving for fashion

 

Tomten på besök..

Tomten har varit och besökt Pearl of Scandinavia. Fick en STOR julsäck fylld med gåvor! Otroligt generöst ut av honom! Fick bland annat en picnic grill, en karaff, grilltång och sås-skål. Alltsamman från Bodum.

Första dagen på jobb har gått snabbt och smärtfritt. Läst igenom överlevering och mails och försökt ta igen de två månader jag varit väck från tjänsten. Det hinner ju ske en del när man varit väck så länge. Check-in var stilla och vi har inte mer än cirka 800 passagerare med idag. Nu är det snart tid för mig och sova. Gonatt allihop!

Så var man på väg till jobb igen då ja.

251220101193 (MMS)

Så var man på väg till jobb igen då ja. Första gången jag är nere i citytunneln. Känns lite space:igt. Väldigt fint dock!

Merry Christmas allihopa!



251220101190 (MMS)

Merry Christmas allihopa!

Vi började dagen med en fika hemma hos far och julklappsutdelning. Bror fick curlingskor och en stickad tröja. Jag fick varma innetofflor och en Nilfisk dammsugare! Det ni! Nu skall här dansas runt och dammsugas! Sen begav vi oss vidare hem till Erikas far för att spendera julafton med hennes familj och vänner. God mat, soft sällskap och underbar julstämning. Pauls dotter var också med, en sockersöt och energisk liten flicka. Livade upp kvällen till max! Hade riktigt trevligt om än lugnt för min del. Skall ju ut på havet imorgon bitti. Tio dagars seglande väntar mig. Nu skall denna dam sova! God fortsättning till er alla.

Oj! Tomten tycker nog att jag har varit en...

231220101177 (MMS)

Oj! Tomten tycker nog att jag har varit en snäll flicka i år! Fick bland annat gardiner till sovrummet och en taklampa. Varma tofflor, pengar, en låda som man har vinterskorna i (så att golvet ej förstörs), hdmi-kabel, ett ur till väggen i vardagsrummet. Tusen tack för alla fina gåvor!

Idag firar vi jul hos mama och Bengt!

231220101156 (MMS)

Idag firar vi jul hos mama och Bengt! Filippinsk mat står på menyn. Det här har vi sett fram emot länge! Julklapparna ligger under granen och stämningen är på topp. Merry Xmas!

Utbildnings vecka.

Så har man bestått sina två veckor på "utbildningen" på Ving. Man är rookie, det märks. Men nu har jag tagit egna samtal sedan i tisdags. Min mentor har lyssnat på alla mina samtal och gett mig råd och feedback. Det är himla kul och utfodrande. Att få pröva något nytt, använda huvudet och känna att man lär sig något.

Definitivt dagens bästa köp!

221220101154 (MMS)

Definitivt dagens bästa köp! Fick även tag i ett linne och en fin blus på H&M. 

Är riktigt trött nu och tänkte lägga mig. Blev sistaminuten shopping inför julen efter jobb. Nu har jag nästan allt klart. Blir en sista runda imorgon igen för att inhandla det sista. Sen skall vi till mama och fira jul med Philipinsk mat! Ser verkligen fram emot det. Men först, sova!

Måndag eftermiddag och snön faller i stora...

Måndag eftermiddag och snön faller i stora flingor här utanför fönstret. Vi har verkligen en superfin utsikt över Gustav. Älskar utsmyckningen i alla träd. Riktigt juligt! Utbildningen går framåt. Idag tar min mentor alla samtal men jag sitter själv och knappar in allt. Superkul! Lite nervöst och fövirrande, men ni vet ju hur jag är! Men det är ju lättare och lära sig alla koder om man själv får knappa in. Har tre dagar kvar på min utbildning, sen är det menat att jag skall kunna ta samtal själv och boka in resor. Ser fram emot det!

Jag var tidigare idag på ett fotovernissag...

Jag var tidigare idag på ett fotovernissage nere på Mazetti med far. "Indiens barn och deras verklighet" skildrat av Caroline Bach. Stark fokus på barnen i bilderna som verkligen fick dom att stå ut på ett otroligt vackert sätt. De levde i misär, det framgick tydligt i de flesta utav bilderna, men samtidigt fick jag en stark känsla av hopp och glädje i flera utav barnens ögon. Efter vernissaget promenerade vi ned till Möllan och fikade på Coffeepoint innan det blev dags för mig att bege mig hemåt för att fortsätta läsa. Fick besök av Hassel också, men han somnade rätt snabbt i soffan. Själv såg jag filmen "Baby mama". Jag borde gå och lägga mig, jobb väntar imorgon bitti. Super fantastisk söndag! <3

Familjemys..

Hela familjen är samlad här hemma hos mama idag. Mycket skratt, julmys och glädje. ♥



Hittade en fin bild på mama och Bengt. Minns ej säkert, men tror det är från förra året.

The Town..

Det blev en lugn fredagskväll för min del. Var på bio med Hassel och såg "The Town". En actionfilm regisserad av Ben Affleck. Jag förväntade mig nog mer action när jag såg trailern till den. Men tyckte det blev lite mer drama, med inslag av lite action bara. Men helt okej film. Vi hade åtminstone en riktigt trevlig kväll. Skönt och komma ut och göra något tillsammans. Annars brukar det ofta bli så att vi ligger hemma som två soffpotatisar.

Prime Xmas Party!

Det har varit en givande vecka här på Ving i Malmö. Ikväll har det varit julfest för personal med julbord, sång och trevliga uppträdanden av de tre tjejerna som anordnat festen. Himla kul att delta i, och man har haft möjlighet att träffa alla nya kollegor. Vi hade alla köpt en liten gåva var för värdet av 50 kronor med tillhörande rim, som sedan las i julsäcken. Själv fick jag en vetevärmare. Perfekt nu i vintertider.


Utsikten från kontoret.

Borde sova..

Sitter hemma hos far. Gått igenom schemat för veckan. Har en massa uppgifter som skall vara inlämnade på söndag. Blir intressant. Verkar inte som om Katarina hade fått in mina förra uppgifter som jag skickade in i November månad. Yiaaaks!! Det är mindre bra. Har prövat och skicka in dom här på kvällen igen, så får hoppas på att hon kan öppna upp excelfilen nu. Utbildningen för Ving har gått bra hittills. Andra dagen idag. Det har varit lärorikt och väldigt givande. Självklart har det varit mycket information att ta till sig. Som alltid, är jag väldigt förvirrad. Men jag tycker det är himla intressant och kul. Ser det som en ny utmaning, och en ny start. Kroppen mår väl si så där. Men försöker bita ihop. Det är inte så många timmar trots allt per dag som jag är där. Nu skall ni inte bli förvirrade. Jag skall inte lämna mitt nuvarande jobb för DFDS, men jag skall försöka jobba extra på Ving som resesäljare de dagar jag är hemma från havet. Vi får se hur det artar sig, som sagt så var det bara andra dagen idag. Men jag är positivt inställd till det hela.

Nu måste jag hem och sova. Ville prata med Rex ikväll, men messenger var inte helt optimalt. Så får tar det en annan dag. Såg faktiskt fram emot att prata med honom. Har känt att ja behöver det. God natt allihop.

Disaster!

Lördagen slutade i katastrof. Blev tidigt i säng för denna lilla dam! Men kul och träffa vännerna i alla fall.

Söndagen har jag bara spenderat hemma i soffan med Hassel som sällskap. Mys!

Andra turen..

Andra turen på havet. Nu har jag varit ute en tur till på prov. Det har gått mycket bättre än förra gången. Jag kan fortfarande märka av att jag inte är helt frisk. Men vad skall man göra? Man kan ju inte sitta hemma hela livet. Haltandes liten mormor. Men det har varit trevligt att träffa en del av folket där ute igen. Har ju saknat en del ut av dom. Fick även träffat Jimmy igår när vi låg i hamn i Oslo. Har verkligen saknat honom. Det blev en kort visit över en kopp kaffe bara. Brukar bli så när vi väl ses. Men man skall vara glad för det lilla man ses.

Dorota följer med mig hem idag, sover hos mig till imorgon då hon skall flyga hem till Polen. Joy!

Canada snow's

081220101115 (MMS)

Mina nya skor av märket "Canada Snow" har verkligen varit en bra investering. Springer runt i dom med bara sommarstrumpor på mig, utan att frysa över huvudtaget! Lovely!

Vinterns bästa köp!

081220101117-001 (MMS)

Nu har jag äntligen funnit mig en vinterjacka. Favoritbutiken Monki har fått in en jacka med en fin touch! Nu slipper man frysa resten av 2010.

soffpotatis!

DET ÄR JAG DET. EN LITEN SOFFPOTATIS!

Första turen..

Första turen på havet. Det gick väl. Men det var självklart hårt och första dagen klarade mina knän inte riktigt av att jag skulle stå upp i två timmar i check in. Det blev lite "skåne job" som de så fint kallar det. Jobbat i Guest service och i terminalen under helgen som gått.

vill ej..

Känna så här. Klumpen i magen, oron, osäkerheten. rädslan som fyller en och får en att tvivla på någon. Vill ej känna, vill ej bry mig. Men det gör jag. mer och mer för var dag. Inget gott tecken. Åker ut på havet idag. En eller två turer bara. Mest för att känna av hur kroppen klarar det. Det är med blandade känslor jag åker dit. Försöker uppdatera er i helgen! 

Kallt!

På väg hem från frugan. Fått massage och blivit bjuden på en god grönsakssoppa. Nu återstår att se hur kroppen reagerar på det. Har huvudvärk just nu. Har pratat med chefen ikväll. Tror jag skall försöka åka ut på havet imorgon. Bara en eller två turer. Vi var båda eniga om att det är nog bäst att börja lite försiktigt. Men får se hur jag mår imorgon bitti. Annars åker jag ut på söndag i alla fall. Nu är jag hemma och ligger i soffan. Skall bara se CSI sen är det sängen som gäller för denna lilla tant.

The life I live..

Be a part of me, as I am a part of you..

RSS 2.0