Havet väntar..

Så var det snart tid för mig att bege mig ut på havet igen. Hoppas på bra väder, hörde att det var storm förra veckan. Sjutton dagars jobb väntar mig. Sen förhoppningsvis en resa ner till Holland igen.

118 800..LOL..

Jag var nyss inne på första sidan till blogg.se och såg ett inlägg där om att man kunde skriva ett sms till 118 800 och ställa t.ex frågan "Vad är ajmbetski.blogg.se"? Så, självklart gjorde jag det och här är resultatet;

"Maceda är en tjej med visioner. Hon engagerar sig helhjärtat i både djur och natur och älskar att föreläsa om detta för alla som vill (och inte vill) höra. När hon inte står på stadens torg och rekryterar äldre damer till naturfonden spelar hon mer än gärna på sin blockflöjt som hon kärt döpt till Evert."

Intressant, väldigt intressant. Var får de sina uppgifter ifrån? Det undrar jag.

I miss YOU!

u are perfect in ur unperfectness.. I find u perfect!

Nog det finaste någon sagt till mig på länge..

Söndagsmys..

Efter cirka två timmars samtal med Rex, är det tid för lilla mig att gå hem och sova.

Söndagen har jag spenderat med vänner och familj. Lee har inte haft den bästa söndagen och att se henne nere, gjorde ont. Allt jag vill, är att hon skall må bra och känna sig behövd och omtyckt. Vad hade JAG gjort utan henne i mitt liv? Du skall veta att du är VIKTIG Lee, och jag har stor respekt för dig som individ.

Var även en sväng förbi Julija där även Stephanie var. Det blev kaffe och kaka och en massa tjejsnack.
Kvällen har jag spenderat hemma hos papa. Det blev sushi från Yukai, och två filmer. "Solomon Kane" och klassikern "Rumble in the Bronx". Riktigt slapp söndag, precis som vi gillar det!

Skall upp om mindre än fem timmar för att tvätta. Så jag får nog bege mig.

Fish..

Dagens spontanitet ledde till en fisketur med "tumlaren" som utgår från Barsebäck. Fyra timmar på öppet hav och solsken över oss. Superfin dag! Kom hem med fyra torskar och mellan tjugo till trettio sillar.

   

 

Tack för en underbar dag brorsan.

Mándag i Holland..

Hela resan har varit väldigt lugn och helgen var inget undantag.

I lördags tog han med mig till en by som hette Gorinchem som ligger syd om Nieuwegein. En gammal, och till synes liten by med ett stort torg omringat av smá restauranter och en stor fontän. Vi fick oss lite eftermiddags thé och mackor pá 'T Oude Stadthuys medans tvá herrar spelade guitarr och sjöng gamla klassiker.

Efter vár lilla rundtur i byn tog vi bilen och fortsatte turen norrut igen. Somnade nog till, och dá jag vaknade hade vi ankommit till ett reaktionsomráde nere vid floden. Spenderade hela kvällen där. Solen sken, vi hade cirka 27 grader dá klockan var 18:00. Smá jollar passerade förbi, efterföljt av stora fraktbátar. Nágon tog sig en simtur, hundarna lekte i vattnet. Kunde inte bli mer avslappnande än sá.

Söndagen spenderade jag bara här hemma i Huset. Om eftermiddagen ákte Rex iväg för att spela fotbollmatch. Vilket resulterade i en kraftigt stukad ankel. Jag spenderade kvällen pá soffan med massa gottis och Dirty Dancing pá tv. Idag har vi inte gjort mycket heller. Mannen kan inte gá ens, sá han hoppar runt pá ett ben och jag har fátt göra det mesta här hemma. Har en dag till samman, sen áker jag hem. Sá fá passa pá att umgás, tid för soffan!

Det ar lugnt..

Och stilla. Fredag och Rex har ledigt fran jobb. Nyss atit. Skall bara gora mig i ordning och sen ut en svang. Han spelar fotboll ikvall, sa det blir nog en lugn hemmakvall for min del framfor tv eller datorn. Lite trist att han inte bor tattare pa Utrecht. Men vi far se vad jag finner pa.

Tack Lee, for att du tog dig tiden att prata med mig igar. Du har ratt i att ingen kan forandra, utom jag sjalv. Men jag behovde bara prata och fa en liten "push" av dig. Jag kanner mig lite lost har nere. Men jag skall gora mitt basta for att se det positiva istallet och bortse fran det jag tycker ar mindre bra. MISS YOU!

Nieuwegein..

Dag tva har i Holland. Bor i en stad som heter Nieuwegein, lite utanfor Utrecht. Igar gjorde jag inte mycket. Sov lange, behovde verkligen vila ut mig efter jobb. Dagen spenderade jag framfor tv, laste interior magazines, stadade och tog en promenad i kvarteret. Nar Rex kom hem, akte vi ut och kollade pa fraktskepp nere i Slussen och sen en lang vandring nere vid floden. Riktigt mysigt rekreationsomrade. Flera som var ute och tranade sina hundar dar nere.

Passade pa att pa skjuss imorse da han skulle in till jobb i Utrecht. Heldag inne i storstaden. Jag har bara vandrat och vandrat i cirklar hela dagen inne i det "gamla"Utrecht. Fina gamla byggnader och dylikt. Det mest spannande var nog min tur upp i Domtower. 112 meter och 32 centimeter hogt, 450 trappsteg enkel vag. Det tog tid kan jag lova, men det var helt klart vart det! Nar man val nadde toppen, hade man en riktigt fin vy over hela staden. Det regnade da jag var pa vag upp, men val pa toppen sa hade det redan klarnat upp och solen sken! Motte upp mannen efter jobb, storhandlade och nu har vi atit middag och han ser fotboll pa tv. En riktigt lugn kvall.

Han har tagit ledigt imorgon och mandag, sa vi far en lang helg samman. Det uppskattas enormt! Far se vad vi hittar pa, aventyr blir det helt sakert! Tror jag lagger mig i soffan och vilar lite.. Gonatt varlden!

Brunett igen..Nu vill jag inte vara blond mer, så nu blir det brunt igen!

Sex and the City

Lugn och skön lördag. Var ute med chefen i Oslo och fikade på Waynes i eftermiddags. Jobb har inte varit mer än överkomligt och här på kvällen var jag på bio med Jane, Kitty och Sophie och såg SATC2!

Softat i messen med svenska ligan och bara njutit av dagen.

Behöver sova, men druckit allt för mycket kaffe och tankarna går i 190!

Imorgon kommer min Chilie! Gonatt!

Who am I?

Ser mig själv i spegeln, men spegelbilden reflekterar inte mig som person. Vem är hon jag ser?

Mascaran och fejk leendet missleder er, ni tror ni ser en glad person. Får upp en fasad för att slippa frågor.

Men bakom stängda dörrar. Sörjer jag, gråter jag, skriker jag.

Det gör så ont, jag vet inte vad jag skall ta mig till. Vem är jag?

Tackar..

Herren vår för att jag har så fina vänner som alltid stöttar och ställer upp. Jag kan skatta mig lycklig som har er till att hålla min hand och ta emot mig när jag faller.

Det går verkligen upp och ner. Var dag känns numera som en svår kamp. Aggressionerna och paniken. Blir arg på mig själv. Varför kan jag inte hantera detta bättre? Jag har inte energi till att hantera det här. Jag vill bara må bra!

Hade det inte varit för att jag faktiskt "bor" på mitt jobb, hade jag nog gömt mig under täcket och inte kommut ut igen. Jag drar på mitt falska leende och går upp i Guest service centre igen.

inlåst..

Fick plötsligt panik och klarade inte av att gå upp i sea shoppen för att möta upp kollegorna. Det var mening vi skulle handla lite och sen se på tv hos mig. Men fick en klump i magen, fick ringa och säg att jag ej kom. Skitjobbigt.

Känner mig skitdum. De har bankat hårt på dörren och ringt min kabin. Men jag klarar inte av att öppna. Stängde ögonen och låtsades som ingenting. Ikväll är ingen bra kväll. Det har gått fint i Info och jag har skrattat. Men jag är fortfarande tom. Varför är det så pass lätt att skriva? Men jag kan absolut inte prata om det? Om paniken som växer inom mig. Djupa andetag, Placebo spelas på hög nivå och tröttheten börjar ta ut sin rätt. Kan inte ens koncentrera mig på att skriva. Gonatt!

Words of wisdom..

"Its ur day! Everyday is a day that is given to us to make the best of it! Never forget that!"

-Rex

"Happiness keeps you Sweet, Trials keep you Strong, Sorrow keeps you Human, Failure keeps you humble and Success keeps you glowing, but only Faith & Attitude Keeps you going.."

-Freaky Chiliefrugt

Lets get ready to rumble!


My next adventure?
Looking forward to some crazy stuff!

skaka skaka skaka..

Det gäller att skaka av sig det! Att låtsas som ingenting. Nu får vi se om jag klarar det.

Haft båt och brand övelse, snart är det tid för lunch.

Räknar ner dagarna. Enbart 11 dagar kvar.. Sen skall jag leka Djungel Jane och leta efter Tarzan!

I've had enough..

Hade jag kunnat, så hade jag varit långt väck härifrån just nu. Det är nackdelen med att ha det sorts jobb jag har. Jag är totalt fast på båten, och den person jag helst hade velat prata med just nu. Är ännu längre bort.

Varför tillåter jag ens mig själv att ta åt mig? Jag önskar bara att vissa kunda vara lite mer raka, ärliga och öppna. Det här är en sån dag där jag, om jag hade haft stake till det. Gått in till chefen och sagt adjö. Just nu cirkulerar otroligt många tankar och valmöjligheter i mitt huvud. Jag vet inte om jag orkar eller vill lägga energi på det. Emellanåt känns det bara onödigt och det jag borde fokusera på, är att bara klara av dessa två veckorna på jobb. Men jag måste verkligen tänka igenom allt. Vad jag vill och skall göra fram över.

Situationen är ohållbar, och jag erkänner. Jag mår extremt dåligt. Jag kan låtsas, le och skratta. Men innerst inne. Kämpar jag för att överleva dagen och de hemska tankar jag håller inom mig.

Plötsligt känner man sig väldigt liten här i mörkret. Jag plågar mig själv och nu måste jag finna en väg ut igen.

Tryckande smärta över bröstet gör det svårt att andas. Känner paniken smyga sig fram. Jag måste rensa tankarna. Vem är jag, och vart är jag på väg?

Pärlan..

Sov tre timmar inatt. Dålig vana att stanna uppe halva nätterna.

Var i Köpenhamn tidigt för att förnya mitt sundhedsbevis. Min blå bok som jag behöver för att ha behörighet för att kunna segla. Klarade testet fint, så nu kan jag segla i två år till. Om jag nu vill det.

Testet var avklarat på kort tid, så jag mötte upp en vän som också arbetar ombord på pärlan för lite kaffe och croissant nere vid Churchillparken. Fick mig en guidad liten sightseeingtur tillbaks till båten nere vid Langeliniepavillonen. Härlig förmiddag.

Nu skall jag packa upp och tvätta. Check in börjar ej förrän klockan 15:00, så har massa tid till att slappa.


Where is Rex? -saknar-
Lets go on adventures together.

Piratlivet väntar..

Så var det dags för lilla mig att lämna Malmö imorgon igen. Piratlivet väntar på mig. Två veckor på havet, vilket jag tror kommer gå fort. Har något bra att se fram emot, en liten resa som jag verkligen längtar till.

Så det kommer dröja ett tag innan ni ser lilla Annica a.k.a Bunny igen. I'm out!

Söndagar.

Är en bra dag. Man kan slappa och äta flottig mat.

Tycker faktiskt att det blev en lite smått konstig dag igår. Den ligger nästan i dvala.
Var förbi Leelees jobb på eftermiddagen och så tog vi en fika på Espresso house efter hon slutat.
Länge sen vi fikade ihop. Sen cyklade jag hem till mama och Bengt en sväng och fick middag.

Fortsatte min cykeltur hemåt där frugan väntade på mig med martini och sparkeltini. Lite dricka och gott sällskap är aldrig fel. Johan, Ludvig och deras kompis kom också förbi och så blev det en LÅNG taxi tur ut till brofästet till en grymt B-ig utomhus fest! Vet inte hur länge vi stannade, men inte var det länge. Jag och killarna drog hem till Ludvig och fortsatte festen där istället. Det var den lördagen. Däckade där, och vaknade inte förrän nån gång på eftermiddagen idag. Pizza till frukost sen hem till en lång och behövlig dusch.

Fick abborre till middag hemma hos papa som brorsan och killarna hade fångat. SÅ gott!
Efter det fick jag besök av mama och Bengt som köpt ett stort vitrinskåp till mig i försenad julklapp/födelsedags present. Kommer bli fint när jag väl får upp det. Bild kommer senare. Samma serie som mitt matsalsbord.

Nu skall jag lägga mig på soffan och sova.

The life I live..

Be a part of me, as I am a part of you..

RSS 2.0