solsken..

Hjälpte på humöret. bröt totalt samman i terminalen framför Chilie. Så söt, hon trodde det var för vi inte skulle ses på länge. Kan inte annat än älska henne. Vilken underbart härlig människa och vän. Har inte känt varann alltför lång tid men vet bara att det är en person jag gillar starkt.

Efter morgonens irritation, lämnade jag båten vid lunch-tid för att mötas upp med en kär en. Det blev italiensk mat nere i byn och en skön promenad. Tack sweetie för att du räddade min dag!

Ingen respekt..

Morgonen har startat med ilska och frustration. Jag blev utmålad, utsatt, satt på bålet. Jag kan inte skriva vem eller varför. Men jag tycker inte det är okej. Jag har ingen respekt för människor som behandlar en annan så här, och speciellt inte på en arbetsplats.

Jag kan inte rädda min dag, jag kan inte lugna ner mina nerver eller finna ro. Är bara arg! Så som jag känner just nu, hade jag kunnat säga upp mig. Hade det inte varit för att jag arbetade för Jonas, hade jag stuckit direkt.

Har fällt mina tårar, har sett mina svarta ögon reflekteras i spegeln. Jag är inte mig själv idag. Varför känner jag skam när jag inte har gjort något? Ser ner i golvet för att slippa ta emot blickarna från ögonen som stirrar rakt på mig. Försöker ta några djupa andetag, men känner hur hjärtat bultar hårt.

Lunch date i oslo..Oskarp bild, tagen i all hastighet på T.G.I Fridays här i Oslo idag. Fick oss en härlig promenad i snön och en god lunch med tacos och quasadillas. Ler inom mig, det har varit en riktigt bra dag! Tack.. Det behövdes..

Kluven själ..

Nu förstår jag varför jag mådde så underligt igår, varför jag hade en orolig själ.

Ni som känner mig och mitt "inre" vet att jag har en tendens att känna av "saker", känna av när något dåligt kommer ske. Igår var en sådan dag. Gick runt hela dagen med en stor klump i magen och var rätt deppig.

Vill inte utmåla någon, så därför kan jag inte skriva om situationen som uppstått. Men det är en väldigt tråkig situation som har med min kollega att göra. Jag trodde inte jag skulle känna så här, men jag är väldigt ledsen och kluven. Men gjort är gjort och nu får man bara ta tjuren vid hornen så att säga. Kan inte hjälpa att tänka att det här kanske blir sista gången vi ses. Trist tanke.

Pass nu på dig selv og håber du ved at jeg tænker på dig og holder af dig..

Orolig själ..

Har det konstigt idag. Min själ är orolig och jag har något tungt hängandes över mig. Kan inte placera vad det är eller varför jag känner det här. Vet bara att något är riktigt fel. Vill ringa någon och prata, men det går inte. Behöver distraheras, skakas om. Varför känner jag mig så nedstämd helt plötsligt? Behöver veta att jag lever..  

isigt värre..Morgonens utsikt när vi Lägger till i Köpenhamn..

love hearts..

Tur att jag kan gömma mig på kabinen och äta mina love hearts och försöka lugna ner mina hissiga nerver från in-checkningen. Vilken dag!   Idag har jag och sjæfen "agro-dag" inne på kontoret. Skall bara inte va i närhet av gäster idag. Det blir en lång afton med kontroll av vilotid och arbetstimmar.           
                                    
                                

Det var en gång en Majse..

Glömmer aldrig den dagen då vi låg uppe på däck ombord Queen of Scandinavia och njöt av solen. Det var en underbar dag. Det kom ett bi förbi, och plötsligt blev den kallad Majse! Jag minns det med glädje!

Känner en enorm saknad emellanåt, och trots jag vet att det är ett stort hål, så är det svårt att släppa. Man trodde att man hade all tid i världen. Att man skulle "få" tid. Men tiden är inte alltid på ens sida.

Tankarna flyger fram och tillbaka.. Valen man gör är inte alltid de bästa. Men det är inte alltid heller man vet vad man skall välja, eller vilken väg man skall ta. Ibland känns mitt liv så avlägset. Har svårt att anpassa mig till att vara singel, att inte ha honom vid min sida.

Är glad att jag får möjligheten att resa bort lite. Att träffa Lee, att "leva"! Behöver komma bort, rensa tankar och låta själen få lite ro från all inre stress och ångest.

Jag har det bra nu, tvivla inte. Men man tänker ju alltid..

Svälj..

Gärna fel! Har varit hos läkaren igen. Fått två olika sorters penicillin jag skall ta tre gånger dagligen. I allt 9 tabletter dagligen. Den ena har satt sig fel i halsen och fastnat.. Skönt!?

Båt och brandövning!

Så har vi spenderat morgonen med och ha båt och brandövning. Dagens övning var ett "bombhot". Väldigt intressant övning faktiskt! Man lär sig mycket under sådana övningar.

Nästan 1600 passagerare med på vår avgång kl. 17:00. Det är väl inte helt fel. Så får vi en del och göra.

snöar visst..

     

Här har ni min utsikt just nu när vi lämnar kajen i Köpenhamn.. Is överallt.. Ser ut till och bli snöstorm..

Har jag..

Rätt att känna svartsjuka?

Det kom oväntat och föll rakt över mig. Överrumplad, utan att hinna reagera på det. Jag sveptes med i svartsjukan och lät mig själv må dåligt och blir ledsen för ett ögonblick.

Generellt sett, har jag inte varit så här glad på länge. Har kommit tillbaks på fötter igen. Visst måste jag erkänna att man inte alltid känner sig på topp. Det går som en berg och dalbana. Men så ser jag mig runt om, och inser att jag har det bra! Jag MÅR bra. Lyckan börjar vända..

Vet ni..

Vad? Jag kunde inte vara mer tillfreds för tillfället!

  • Nästan helt fri från lunginflammationen.
  • Jobb går fint.
  • Trivs riktigt bra i nya lägenheten.
  • Vänner och familj trivs också i nya lägenheten.
  • Det snöar en massa här i Oslo idag.
  • Om tre veckor åker jag till Kuala Lumpor.
  • Blir på resande fot i två månader.
  • Känner en viss harmoni som jag inte känt på länge.
  • Jag tror jag är lycklig..

Födelsedagsmiddag..

SÅ HAR VI NYSS KOMMIT UPP PÅ MIN KABIN EFTER EN STOR MIDDAG MED BIFFAR OCH POMMES. ANLEDNING TILL MIDDAGEN VAR CHILIL'S OCH KIMS FÖDELSEDAG. NU ÄR DET DOCK TID ATT SOVA.. VARIT EN BRA DAG..

21 dagar kvar..

Tills jag skall hem. Fått höra att jag inte borde räkna dagarna på jobb. För så går jag mentalt ner. Men vet ni vad? Jag ser det som så här, jag räknar dagarna tills jag skall på SEMESTER!!

Ikväll blir det fællesspisning. Fira att Chilie och Kim fyllt år! Så det blir en mys kväll med adm-avdelningen och baresso.. Det är bästa dagarna, då vi alla kan samlas och hitta på nått och snacka om annat än jobb. Eller åtminstone försöka prata om annat, skumma passagerare brukar bli vårt stora samtalsämne!

Nej, om man skulle ta och röra på sig lite..

Är minnen alltid..

Något att spara på?

Facebook är inte den bästa uppfinningen. Man blir besatt, man blir paranoid, man snokar!

Jag snokar också, det kan jag inte förneka. Ibland gör jag det på personer från mitt förflutna. Varför? Är de verkligen så pass intressanta fortfarande? Eller är jag bara en idiot som inte kan låta bli? Att snoka får en massa minnen att "poppa" upp. På gott och ont. Många gånger frågar jag mig själv, vad tänkte jag egentligen här?

Detta gäller båda vänner, bekanta, X, och diverse lösa kontakter. Men ändå sitter man där, läser deras "wall", kollar på deras semesterbilder, snokar på flick-/pojk-vänner. Borde jag inte ha något bättre för mig?

Ibland känner jag mig lite patetisk! Snokade nyss på en person som hade stor inverkan på mig under åren 2007-2008.. Jag tror att var person som korsar min väg, fyller en viss "funktion". Man skall bara lära sig att urskilja det. Har många tankar ikväll..

SUR på tekniken!

Kalla mig dum. Kalla mig blåst. Kalla mig blondie. Kalla mig Bounty!

Jag kan inte föra över mina telefonkontakter från ericsson mobilen till min nya nokia. Det står klart och tydligt "sänder ALLA kontakter", trots det så är det bara EN kontakt som sänds till nokian. Har försökt och synkronisera ericsson mobilen med ett uppdaterat program på datorn. Men det är något fel med "kontakt listan".. Jaha?

Vad gör man? Har kontakter på sim-kortet oxå. Men den är full och trots jag försökt att ersätta kortet med tele-kontakterna. Så fungerar det inte. Det ser bara konstigt ut då jag sätter in kortet i nokian. Det vill bara inte fungera. Martin har försökt hjälpa mig, men han får inte heller styr på det. Nu har han och brorsan tagit båda mina mobiler och skall se om de kan finna en mobilaffär som är öppen. Det borde inte vara något problem tycker man, vi befinner ju oss trots allt på Möllan! Så nu sitter jag utan mobil, och jag väntar besök och samtal. SMART!!

Snälla få det att fungera, har verkligen ej tålamod till det här. Har suttit med mobilerna i timmar nu känns det som. Mama och Bengt kom förbi tidigare idag på en kopp kaffe. Dröjer ett tag tills vi ses igen. Annars har jag bara hängt med Martin och brorsan här hemma och sett på fotboll. Blir en lugn kväll. Jobb imorgon!

Chorizo och gott franskt bröd..

Nyss ätit en god frukost här hemma med papa och tito. Det kan ju dröja ett tag tills vi kommer ses igen.

Tankar..

familjemiddag..

Blev en myskväll med mama och brorsan. Jag fick lov och inviga gasolspisen! Eller ja, det gjorde i.o.f papa förra söndagen. Men! Nu var det min tur. Det blev tagliatelle med kyckling, pesto, körsbärstomater och för att göra den lite krämigare hade jag i Oatly's "matgrädde". Lätt mat och den gjorde visst succé!

 

Tack för en underbar kväll!

Pass, vaccin och mobil.

Check!

Var nere hos polisen. Får nytt pass då mitt var sönder. Behöver inte betala för det, då det är ett fabrikationsfel!

Skulle vaccinera mig, de sa det räcker med dukoral. Perfekt!

Skulle lämna in min stackars mobil på reparation eftersom den hänger sig hela tiden och vägrar fungera normalt.
Kom ut med en ny mobil, ändrat mitt abbonnemang till ett som förhoppningsvis blir billigare i längden. Härligt!
Nu har jag en som jag kan blogga med, skriva dokument och surfa med! Joy!

Good day!


Resan bokad!!

Så har jag äntligen bokat och betalt min flygbiljett. Lite ändrade planer. Jag åker till Kuala Lumpur 9:e mars och Lee möter upp mig på flygplatsen. Vet ej om vi stannar där några dagar. Men förhoppningsvis kommer vi åka till Borneo på en tidspunkt. Jag vill ut i djungeln! KL ligger ju perfekt till, var man än vill åka.

Har fortfarande inte fått ett 100% svar från jobb, men Chefen säger att det kommer ordna sig. Så det får vi hoppas. För nu har jag ju pratat med Lee och bestämt träff. Plus att familjen ser fram emot att se mig i Manila också. Har beställt hemresa från Manila den 9:e maj. Så jag har två månader att göra vad jag vill, och åka var jag vill. Har vi tur, så kan vi träffa Johan som också är nere och reser runt. Hade vatt nice!

Jag är överlycklig att jag skall få träffa min bomullstuss, men jag har lite svårt att verkligen inse att jag skall åka! Eftersom att jag skall åka ut på jobb redan nu på söndag i tre veckor, så innebär det att jag kommer hem endast EN dag före jag åker till Kuala Lumpur. Så måste nog redan nu börja packa och ordna med vacciner etc. Eller åtminstone börja lägga fram vad jag skall ha med mig. Äntligen kommer jag få nytta av min ryggsäck!

Lee, du är underbar! Det betyder riktigt mycket för mig att få se dig. Love you!

Nya lyan..Alltför..

Länge sen jag skrev. Det har vatt flytt och jobb hela veckan som gått. Har inte hunnit skaffa internet i nya lägenheten heller. Börjat komma på plats i nya lyan åtminstone, och jag trivs verkligen jättebra. Lägenhet helt i min stil. Införskaffat mig en rumskompis också. Rainman heter han och han är bara den coolaste i världen!

Det är mycket på gång. Varit på upplärning i guest service centre på pearl. Tre dagar, men åker hem idag. Det har varit lärorikt och kul. Jobbat med Jane och Bibi, kan inte bli bättre. Skall ut på havet igen på söndag. I 22 dagar. Så om ni undrar var jag tagit vägen, så gungar jag på havet.

Uppdaterar er mer senare..

The life I live..

Be a part of me, as I am a part of you..

RSS 2.0