Back at work and my mind spins around

Ovädret har anlänt till Skandinavien. Ikväll har de gått ut med information om storm med upp till 6 meter stora vågor. Imorgon skall det bli orkanstyrka med upp till 8 meter stora vågor. Sitter i min soffa här på deck sex akter och inväntar vågorna. Jag kan känna att de smyger sig på oss, men det skall bli värst runt midnatt.

Första dagen på jobb har gått hyfsat bra. Är rätt omtumlad efter att ha varit sjuk i nästan två veckor. Sen var jag på begravning igår också. Då sjösjukepiller inte har den effekten som man kan tro, har jag intagit två stycken och hoppas på att få en god natts sömn istället. Borde gå i säng snart.

Känner mig lite tanskespridd. New years skall spenderas ombord skeppet i år igen. Önskar jag kunde spendera den samman med Rex och familjen. Är det fel av mig att känna mig ensam på grund av att han hellre vill vara hemma? Vem hade inte velat det?

Fick förresten en liten jul gåva av Michelle idag, underbart sött av henne.

 

Gonatt till er alla..

Pilipino food and Miss J's Birthday

Igår var vi bortbjudna till Miss J's födelsedags middag här i Nieuwegein. Trots att jag varit sjuk nu i över en vecka med magsmärtor valde jag att gå dit. Kom dit som de första gästerna, men lägenheten fylldes snart av Pilipinas. Rex stannade inte länge då han hade match. Men jag stannade. Massa god mat och trevliga tjejer. Kände inte någon när jag kom dit förutom paret som höll i det, och måste erkänna att jag var lite nervös över att spendera kvällen med bara landsfolk. Men hade jättekul! Åt alldeles för mycket vilket resulterade i ännu mer smärtor. Men det var helt klart värt det. Miss J gör verkligen god tradionell mat. Alla gick hem tidigt då de hade familj som väntade på dem där hemma. Så lilla jag stannade kvar och vid midnatt kom Rex tillbaks efter fotbollsmatchen. Vi kom nog inte hem förrän runt två tiden. Superhärlig och avslappnad fredagskväll.

Idag blir en lugn dag. Har så ont i magen så jag inte vet var jag skall ta vägen. Försöker proppa i mig diverse piller för att lugna ner och hjälpa magen. Men inget verkar fungera. Rex tycker jag skall åka till sjukhuset. Men jag hoppas fortfarande på att det blir bra av sig själv. En veckas kramper och smärtor har gjort mig svag och jag orkar snart inte kämpa emot magsmärtor och resten av smärtorna i kroppen. Är det på grund av kylan utanför som jag blir sämre? Eller är det dags för ännu en "dålig" period? Det har börjat göra så himla ont i händerna igen, så att sitta här och skriva, det görs inte helt smärtfritt. Är trött på att inte förstå eller veta var mina smärtor kommer ifrån. Trött på att alla de prover jag tagit på sjukhusen inte visar något. Kanske de skall börja från grunden och göra en hel kroppsexaminering? Mina kiropraktorbesök och massagen jag fått sista månaderna hjälper bara tillfälligt. Men hur blir jag AV med smärtorna? Känns som hela kroppen bryter samman. Är så svag och trött hela tiden på grund av det här.

Nej, om man skulle ta och dammsuga huset och vila lite efteråt.

Hemma mys..

Idag har varit en sån där dag då man bara varit hemma och myst. Vi har båda känt oss lite halvkrassliga. Vi vaknade rätt tidigt båda två och har gått runt och pysslat i huset. Bakat lite, sett på tv, städat. Tiden flög förbi.

Sen bestämde vi oss för att ta en runda med bilen och införskaffa fler hyllor till vårt lilla projekt i klädkammaren. Bor man på 35 kvm får man improvisera och använda fantasi och yta för att skaffa just, yta!

Det slutade med att vi kom hem med två nya hyllor, vacuumpåsar för våra gäst täcken och kuddar, nya krukor, ugnsform, julgrans-pynt och fot. Ja, ni läste rätt! Varit ute och införskaffat julpynt. När jag kommer hem till Malmö nästa gång, måste jag upp på vinden och leta fram mina julsaker. Dem kan vi ju lika bra använda här istället för att de skall ligga på vinden och bli dammiga.

Ser verkligen fram emot att spendera hela 16 dagar här i December. Plus 4 dagar i Malmö innan dess. Minns inte ens sist jag hade så många dagar ledigt i just december månad. Så det skall pyntas, bakas och firas jul! ♥ Med julgran och allt! Papa kommer på besök över jul och det betyder så himla mycket för mig att vi får spendera dessa dagar samman. Så får han träffa Rex familj också, vilket kommer bli trevligt.

Här till kvällen gjorde jag broccolipaj med gorgonzola, en god sallad och till detta ett glas vitt vin. Pajen var uppskattad. Vet inte hur många "Mmm" där hördes från hans sida av bordet, men mångar var det. Kul och se honom njuta så mycket av lite paj. Sen så har vi bara legat i soffan, myst och kollat på tv. Nu är det fotboll, så jag passar på att blogga. Skall dock i säng snart. Gonatt allihopa..

Söndags jazz

Haft en superskön söndag. Tant Nora bjöd med oss till en jazzkonsert på Maluku museet i Utrecht. Det var en riktigt bra jam session, som varade i cirka två timmar. Passade perfekt en dag som denna. Tog tillfället i akt att kolla runt lite i museet och Maluku folkets historia. Där var även en riktigt intressant utställning om tatueringar och dess betydelse för folket. Efteråt köpte vi med oss Indonesisk mat som vi åt hemma hos henne. Vi hann ej göra så mycket mer denna dag. Men det passade mig fint. Jag tackar för mig och säger godnatt.

Lost..

Idag satt jag i ett rum fyllt av människor jag håller av. Michaels födelsedagsmiddag med familjen. Men ändån kände jag mig helt bortkommen och näst intill tom. Såg mig omkring, kunde se hur läpparna rörde på sig. Men trots det, så hördes inga ord från deras munnar. Det fick mig att undra var jag befann mig, men jag satt helt tom på tankar också.

Valde att komma med en dålig ursäkt och åkte hem. Fick som tur var skjuss av hans moster. Huvudvärken har kommit smygandes, så det var en vit liten lögn. Men jag kände bara att jag inte var närvarande.

Sometimes I wish for? Ibland har man så många tankar och önskningar. Just nu önskar jag att jag bodde mitt i Utrecht istället. Då hade jag kunnat gå ut, sätta mig nånstans och bara flumma bort i vimlet av alla människor. De andra åkte nyss iväg till Casinot. Men känner inte mig social nog till att umgås med honom och hans bröder.

I wonder what they are thinking about..


Sista dagarna har jag varit så extremt trött konstant. Huvudvärk och smärtor i hela kroppen. Vintern närmar sig, så då kommer smärtorna också. Tror jag tackar för mig och lägger mig på soffan.

Happy Anniversary

Celebrating our Love..

 

Att komma hem till det här, kändes helt underbart. Ferry hade planerat en väldigt romantisk dag. Man smälter ju allt lite, när man ser hur mycket energi han lagt ner på att visa sin kärlek till mig. ♥ Efter en underbar dag, åkte vi in till Utrecht. Middagen till aftonen blev på en av mina favorit restauranter, Djarkarta. K.O i första rundan. Efter middagen åkte vi direkt hem och däckade båda två. Till info, vi var hemma innan klockan 21:00. Maten där är super, men slår ut en totalt. Kärlek till Ferry! ♥

The life I live..

Be a part of me, as I am a part of you..

RSS 2.0