løn, løn, LØN!

Ger upp, har vikt 206 lønsedlar och lagt dom i kuvert..

höst färger..

Varit ute och gått i en timma längs Akers brygge samman med Knud a.k.a Sjæfen! Idag var jag för en gångs skull väl förberedd med vintertränings-byxorna under jeansen, raggsockor och 3 t-shirts, kofta och jacka! Frös faktiskt bara lite om händerna, skinnhandskar håller inte för kylan i Oslo märkte jag. På väg hem valde vi att gå längs Akers fästning och jag lyckades fånga lite av höstens fina fäger på bild.


Old?

Blev nyss kallad "Mam" av en Ung söt kille från USA. Jaha.. Ser jag SÅ gammal ut idag?
Han sa det i.o.f av hövlighet när han fick tillbaks sitt pass som jag hållt.

Honning..

Klistriga fingrar av honningen i théet, och kylan tränger rakt igenom min frusna kropp. Sist vi var i Oslo sken solen. Vad hände? Idag är det gråare än gråast och väldigt kallt. Men det glada gänget på biljettkontoret livar upp dagen med att dansa och hoppa för mig. Det blir en bra dag idag tror jag!

Ingen rubrik..

Sitter fortfarande i uniform och klockan är mycket ser jag. Känns som om det varit en extremt lång dag. Det enda jag mer eller mindre ägnat dagen åt är arbetstimmarna för mina kollegor. Skrivit in dom sista från maskin och däck, kollat så att ingen glömt skriva timmar eller skrivit för många timmar. Det har varit frustrerande kan jag lova er. Man ber alla avdelnings chefer om att dubbelkolla så att allt är klart, men icke.. Så många som missat och skriva in sina timmar innan de lagt ner mapparna till mig.


Vi har 1200 passagerare med idag. 400 av dom är från CBS, Copenhagen Business School. Ungdomar överallt! Undrar om det kommer bli kaos inatt? In-check var kaotisk. Inte för att vi egentligen hade mycket och göra. CBS gruppen fick ju lov och gå ombord en halv timme före alla andra. Men det var så mycket småting som gjorde mitt arbete svårare. Slutade bara med att jag var irriterad och trött. Sen att folk inte lär sig att komma i tid. Sista 4 gästerna ankom till båten PRICK! No good!


Kvällen har varit lång. Chefen och jag har druckit massa kaffe och suckat över vårt arbete. Men vi ligger på räls, har blivit klara med det mesta. Sista ruschen imorgon bitti. Sen blir det förhoppningsvis några lugna dagar innan vi skall gå igång med konti-afstämningar.


Sov 1½ timma i eftermiddag, så jag kan inte förstå varför jag är så trött nu. Sov heller inte många timmar igår natt, cirka tre skulle jag tippa på. Fastnade i telefon. Borde faktiskt lägga mig snart. Natti..

 

Sommar i Oslo..

Om man bortser från kylan som smyger sig på en här inne i terminalen, och bara koncentrerar sig på solskenet som lyser in på mig genom fönstrena, så känns verkligen som en ljuvlig sommardag här i Oslo.

Är faktiskt lite besviken att jag inte fick vara med till brandövningen idag. Hela besättningen skulle ut och segla. Det finns inget bättre än att komma med på en liten tur i räddningsbåtarna. Normalt sitter jag nere i terminalen mellan klockan 9:30-10:00 de dagar vi har brandövning. Men hon som skulle avlösa mig här nere hade visst inte varit med till en enda övelse sedan hon kom ut, och det är obligatoriskt att närvara vid minst en. Så jag får sitta kvar här nere i terminalen. Skall sitta här till 12:30, då blir det lunch. Hade inte räknat med att sitta här så pass länge, så hungern börjar närma sig.

Hade 377 passagerare med oss igår, känns lite som ett spökskepp på såna avgångar. Idag blir det inte många fler, cirka 660 passagerare som reser med oss i eftermiddag. Har haft en hel del konference gäster här på förmiddagen, så har i.a.f haft en del och göra. Annars kan det lätt bli tråkigt och sitta här nere.

Det närmar sig månadsskiftet, så det är fullt ös inne på kontoret. Jag och sjæfen sitter med månadskørslar, tim-indtastning etc. Jag skall skriva in arbetstimmar för hela besättningen idag, cirka 300 stycken totalt. Varenda besättningsmedlem skall kontrolleras och timmarna får ej överskridas. Allt detta måske göras med tanke på löne-utbetalningarna nu den siste denna månad. Med tanke på att våra tjenere måste avmönstra så är timmarna för restaurant och barer lite kluriga denna månad. Så jag har inte brist på arbete idag kan jag lova er. Ligger även massa annat som jag skall ta itu med. Bland annat beställningar, mottagning av beställningar/fakturor med mera. Listan kan göras lång. Jag skall försöka komma upp i Guest service centre ikväll och lära mig scala. Blir nog en lång dag. Men först skall jag äta lunch och sova en timma. 
 

Tillbaks på jobb..

Tåget var sent idag igen.. Inget ovanligt. Men vi hade en rätt trevlig konduktör. När han skulle göra utkall om att tåget var försenat in till Hovedbangården började hans telefon ringa mitt i det hela.

-Oj, nu ringer visst min telefon, Ursäkta.. Vänta det kanske är mer info om förseningen. haha.. *klick*

Alla började skratta.. Man kunde inte annat än och ta förseningen med en nypa salt!

Sitter i cabinen, snart dags och byta om till uniform. Har bytat cabin, flyttat in hos Jane. Inte den längsta flytten, bara cabinen brevid. Men allt är spegelvänt och jag saknar mina havsblå skåp. Här är det mörkbrunt och trist. Skall inreda med mina ikea lampor och filtar, så kanske jag känner mig lite mer hemmastadd ikväll.

Vad är det med mig och min otur? Igår sträckte jag nacken och kan knappt röra den nu. Det spänner hela vägen ner i skuldrorna. På bussen när jag skulle stå av precis här utanför terminalen bromsade busschauffören så hårt att hela min resväska och datorväska föll i golvet. Hoppas min baby har klarat sig. Verkar så hittills i.a.f.

Skrev aldrig nått igår kväll. Städandet, diskandet och packandet tog hela min kväll. Yrade runt i lägenheten.

Efter att allt detta var klart, cyklade jag ut en sväng för att mötas med M.O. En kort promenad runt Mobilia. Jag minns sista gången vi sågs, men jag minns inte månad eller år. Jag skulle räkna med 2½-3 år sen sist vi sågs. Det är inte lätt att dra 3 år på bara en halv timme. Men det var mycket som kom fram på den korta tid. Nu har jag äntligen insett att man inte får låta män komma i vägen för vänskap. Jag var dum nog som försvann och lämnade bakom mig en riktigt god vän. Men nu har vi fått kontakt igen, och jag hoppas vi kan behålla den i framtiden.

Jag tackar min herre för att jag fått chansen att se gamla bekantskaper och vänner igen. Att jag fått chans att bygga upp något som varit borta alldeles för länge. Denna gång tänker jag inte sabba det.

Tid att leta fram uniformen..

1 dag kvar i friheten..

Sista dagen hemma innan man skall tillbaks ut på havet och jobba.

De tre sista veckorna i mitt liv har varit som en berg och dalbana emotionellt. Har emellanåt känt att jag tappat fotfästet lite, förlorat all kontroll över tankar och känslor. För första gången i mitt 27-åriga liv, har jag känt ett starkt beroende till en annan medmänniska. Visst har jag haft relationer förr, men mentalt har jag aldrig känt så som jag känner i dagens läge. Är det kanske därför jag har så svårt att acceptera att det är slut? Jag har alltid varit väldigt självständig, lite för självständig tror jag en del skulle vilja påstå.  Nu står jag här, på noll igen.. Jag behöver finna min inre ro, finna tillbaks till Annie. Tjejen som klarar allt.

Det skall bli intressant och se hur jag kommer klara av dessa 14 dagar ute till havs. Om jag går i panik eller inte.

Mitt jobb..

För er som undrar vad det är jag egentligen jobbar med så fann jag en arbetsbeskrivning på DFDS hemsida.

Dine primære arbejdsopgaver:
 • Indcheckning og paskontrol af passagerer
 • Referatskrivning på dansk/engelsk
 • Kontoafstemning, fakturakontrol og budgetopfølgning
 • Fremstilling af navneskilte og nøglekort til besætningen
 • Rundvisninger på skibet
 • Bestilling og administration af transport til skibets besætning
 • Bestilling og opfølgning på varer til skibets catering- og administrationsafdelinger
 • Ansvarlig for skibets kontorartikellager
 • Ad hoc kontorarbejde
 • Afløsning i skibets information efter behov
 • Besvarelse af alle typer kundeforespørgelser på specielt engelsk og tysk
 • Udkald til passagerer på engelsk og tysk
 • Salg af kabineopgradering, biografbilletter m.m.
 • Veksling af valuta

För er som vill läsa hela arbetsbeskrivelsen eller läsa om andra ställningar hos DFDS Seaways kolla in;

At arbejde hos DFDS SeawaysTjuv-lyssnar du?

Är du också en av dem som tjuv-lyssnar på andras privata samtal? Jag vet inte om jag gör det medvetet, men har nog alltid gjort det. Man hör många roliga ting och en hel del underliga ting också!

Var nere i stan tidigare idag för att träffa papa över en kaffe. Gissa var vi hamnade? Barista så klart.


Kaffe med sojamjölk, halväten nötpaj och en styck Papa Cederholm!

Barista är ett ställe med god atmosfär, dock ej det perfekta stället att fika på om man vill föra ett privat samtal. Det är nog inte ens en halv meter mellan borden. Det var rätt fullt då vi kom dit. Satte oss vid ett bord längst in. Mellan två andra par gäster. Till höger om mig, satt två unga tjejer. Över 20-gränsen Men definitivt yngre än mig.

Helt plötsligt säger en av tjejerna väldigt högt till sin väninna, medan hon kliar sig riktigt hårt mellan benen;

-Ursäkta om jag kliar mig mellan benen hela tiden, men jag har precis rakat musen och det kliar så j-vla mycket!

Här kliades det helt öppet, och inte alls diskret må jag ju säg. Jag kunde inte låta bli och kolla på henne. Är det så pass öppna vi blivit i samhället? Att vi sitter och kliar oss och pratar om våra musar? Det var väl inte mening att jag skulle höra, eller se för den delen. Men vi satt mer eller mindre inpå varandra! Det var en intressant upplevelse. Kunde inte låta bli och tänka på det här med att "tjuv-lyssna" på andras samtal. För det sker ofta, att man kommer på sig själv att man sitter och lyssnar och följer med i andras diskussioner. Ibland kommer jag även på mig själv då jag sitter och nickar, skakar på huvuder eller ler. Precis som om jag är med i samtalet. Värst är det om personerna du iaktar, kommer på en. Det kan bli lite pinsamt. Men trots detta, fortsätter jag tjuv-lyssnandet och lever mig in i andras liv.

Papa erbjöd mig ett rum i hans stora lägenhet nere på Möllan. Alldeles gratis! Kan betala en symbolisk summa om jag vill bara sa han. Det låter frestande måste jag ju erkänna. Så eventuellt kommer jag säga upp lägenheten istället för att försöka hyra ut den. J.S som ville ha den i andra-hand, vill ju inte ta över den förrän slutet av januari i vilket fall. Känns onödigt och vänta. Så om jag inte finner någon annan som kan ta över den, eller om jag inte finner någon att byta lägenhet med. Så kommer jag säga upp den. Så flyttar jag in till papa tills jag vet vad jag vill göra i livet.. Jobba, resa, luffa? Vi får se var vinden för mig..

Efter fikan med papa, var det raka vägen hem till mama som hade lagat mat till oss. Det blev hennes bästa recept på marinerad kylling med ris. Gott kan jag lova! Kollade på Vem vill bli miljonär och Mat-Tina. Brorsan kom förbi och åt, sen körde han mig hem. Vi plockade upp min cykel på vägen, som stått vid Triangeln sedan i fredags.

Jag har ju varit väldigt orolig över tanken på att någon kan ha stulit min nya cykel, då vi har mycket problem med cyklar som blir stulna här i stan. När jag närmar mig, ser jag att cyklen står kvar. Men att någon idiot försökt skruva av och sno min cykelkorg! Vem tusan försöker sno en Cykelkorg?! Skitsur är jag över detta, men skrattar åt den som försökt. Hur kan man misslyckas med det? Idioter!

I helhet, en bra men kylig dag. Kom hem med våta strumpor. Ösregnat hela dagen!

Philippines..

J.S fel..

Orkade egentligen ej uppdatera i afton, men Jimsan fick mig att känna rastlösheten i fingertopparna!

Nyss sett Wallander, One step behind. Fan va bra den var! Har nog aldrig sett en Wallander film förut..

Mama var över på besök i eftermiddags, med frukost bulle till mig och kakor. Snackade lite, softade mest.. Tror det är min tur att finnas här för henne nu. Vintern närmar sig, och tankarna runt allt i livet blossar upp.

Var ute och joggade en runda ikväll. Minns inte ens sist jag gjorde det. Köpte nya vinter-löparbyxor och tröja nu sist när jag var i Aalborg, så var ju tvungen och inviga dom. De höll värmen riktigt bra, och jag njöt verkligen av turen! Skall försöka ta mig i kragen och bättra mig.

Suttit och snackat med M.O mer eller mindre hela dagen på messenger. Tänker på det förflutna och får ett leende på läpparna. Blir glad när jag tänker på vad man upplevt. Orden och minnena uppskattas och jag mår bra! Det är tid för mig att blicka framåt, ta ett steg mot framtida lycka och självständighet igen.

Nu är det Aloha på TV2 danmark. Gonatt..

Vinter?

Söndag.. Klockan vreds tillbaks en timme inatt till vintertid. Mama var inte helt uppdaterad, så hon ringde och väckte mig klockan 7:50 imorse! Det var min skönhetssömn det!

Vibeke har nyss lämnat Malmö och mig. Back to Copenhagen. Känner kylan i vinden, borde kanske stänga köksfönstret. Det är grått och disigt ute. Riktig höstdag här ute i ghettot. Känner vintern närma sig.

Tror jag skall leta upp mina Hello Kitty raggsockor, och mysa med någon riktigt varm tröjja och en stor kopp thé. Mama är på väg över på besök så måste snart brygga kaffe till henne. Ha en underbar söndag allihop!

Vilken dag!

Vi vaknade rätt sent idag, måste varit nån gång efter tolv. Vi vaknade dock runt fyra imorse och hade ett långt och djupt seriöst samtal. Det minns vi, men vi minns inte VAD vi pratat om. Underligt!

 Facebook, vad annars?

Vibeke hjälpte mig och färga mitt hår idag. Det stod att det skulle bli röd-brunt. Men det blev nog mer åt det röda, men det gör inget. Skall nog bara vänja mig! Kan ju inte påstå att jag ser bra ut på nedanstående bild.

 

Det har varit en intressant dag. Vibeke fick för sig och höra på gamla "godingar" på youtube. Så det blev Mio min Mio, och diverse andra sånger från Beauty and the Beast, Emil och Pippi som hon sjöng med till.

Det tog oss många timmar innan vi blev klara till att gå utanför dörren. Mestadel mitt fel antar jag, varit riktigt seg och långsam. Precis innan vi skulle ut, fick jag för mig att måla naglarna. NOT a very good idea! Skakade flaskan, och glömde att den inte var helt stängd. Det slutade med att jag hade nagellack på hela köksgolvet, bordsbenen till kökbordet, på hela mig själv och min fina scarf. TYPISKT mig och min otur.


Här har ni mitt fina konstverk!
Rätt glad trots att jag förstört scarfen och har nagellack ÖVERALLT!
Här ser ni även min nya röd-aktiga hårfärg.

Men efter denna lilla incident, hade jag inte tålamodet till att ens försöka torka bort det. Målade naglarna snabbt, sen tog vi våra jackor och lämnade allt som det var. Det var inte alltför smart dock att måla naglarna precis innan vi skulle ut. Fick gå utan jacka då det ej hann torka. Åter igen, typiskt mig att göra en sån sak. SVIN-kallt ute!

 Som natt och dag? Fast taget vid samma tidpunkt och plats.


Lite dålig skärpa vilket är synd. Tagen på buss 8 idag.
En man i en NINTENDO jacka! Hur coolt är inte det?

Hela bussresan in till stan var en show. Såg bland annat en finklädd ung kille med rosa mössa. Det såg bara skumt ut! Varför vet jag inte. En annan kille i grå joggingbyxor med världens rundaste röv, pressade upp den mot fönstret mot oss, vilket såg SÅ kul ut. Vi skrattade så högt att alla vände sig om i bussen. Jag har aldrig påstått att jag har bra humor, men den är lättsam. Krävs inte mycket för att ge mig ett leende på läpparna! Det blev kaffe på Barista. Kanske lite för mycket kaffe när man inte ätit annat än knäckebröd.En kort promenad längs gågatan, sen bussen hem igen. Åt resterna från igår. Sen var det på med plasthandskarna och så dränkte vi köksgolvet i aceton. Skrubba, skrubba och skrubba med både svamp och stålull. Det tog tid och det var inte lätt. Men vi fick bort det hela, nu är golvet bara lite rosa-aktigt. Mattan går nog inte och rädda dock. Men sånt får man väl räkna med när man är så klumpig som jag är.

Vibeke ligger i soffan och kollar på Sex and the City, tror jag lägger mig i soffan och joinar.

Äkta glädje idag..

Haft en riktigt super nice dag. Marcello och jag var uppe till cirka 4 inatt. Det blev thé och bullar, sen såg vi lite på Brüno och fick oss ett gott skratt. Han e helt sjuk i huvudet. Ja, så har jag ÄNTLIGEN funnit en som också gillar filmen "Cry baby" med Mr. Johnny Depp. Jag tycker det är en sån chick-flick, den är nästan lite töntig. Men jag älskar den filmen. Så att Cello gillar den, och kan VARENDA sång utantill i filmen, är ett STORT plus. Det var länge sen jag skrattade så mycket. Söta lilla Cello! Tyckte nästan lite synd om honom som vaknade för sent till jobb här imorse, skulle börja klockan 8, och det var precis då han vaknade. Jag gick också upp då, för jag hoppas på att kunna vända rätt på dygnet igen. Det verkar fungera, jag är jättetrött.

Kanske beror tröttheten också på att jag sov riktigt oroligt inatt. Cello är ju min barndomsvän. Har känt varann sen vi fortfarande lekte pjätt, dunk-gömma och samlade på suddi-gummi. Men det var bara underligt att någon sov i andra änden av min säng. De enda som jag delat säng med nu här de sista två åren är ju Mads, min lillebror och Vibeke. Så även om jag litar både på mig själv, och på Cello att inget någonsin skulle kunna ske. Kände jag mig inte helt trygg vid att dela säng. Sorry Cello, det är inget personligt gentemot dig. Tror bara jag saknar Mads. Sån enkel ting som att andetagen var annorlunda än Mads, snarkningarna. Det kändes weird och jag gick nästan i panik! Kunde inte sova ordentligt på grund av det. Men jag måste väl bara vänja mig vid tanken att Mads inte kommer finnas där längre. Att jag inte kommer kunna krypa upp och lägga mig vid hans sida när jag fryser och vill ha värme. Att känna hans doft, höra andetagen, ligga i hans famn..

 Cello and Moi..

Cyklade in till stan vid ett tiden. Tog en fika med Julija inne på Trianglen och sen yrade vi mest runt tills hon skulle till jobb. Jag själv cyklade vidare ner mot Möllan och fick handlat massa frukt och grönt för en billig peng! Passade perfekt med att Papa kom hem för sin lilla runda med Tito! Oh va jag har saknat min lilla bäjbis.

 Kärleken sen 14 år..

Det blev en trevlig liten pratstund innan han skulle ut med vovven och jag skulle cykla vidare ner mot Centralen för att hämta upp min kära Vibeke. Hon ligger just nu helt däckad i soffan. Men vi har haft en mycket trevlig afton.

Vibeke hittade ett ihopvikt papper på marken vid kanalen som hon valde
att plocka upp. Intressant text. Undrar vad det är kod ord för?

 Mogge Deluxe!


Glömde mössan hemma idag och det var Svin-kallt!! Fick låna papas mössa som han haft sedan 1900-frös ihjäl! Den höll värmen, men SÅ pinsam och cykla runt i. Speciellt när man skulle runt halva stan!

Det blev tacos till middag. Sen har vi suttit med en stor skål med chips och gått igenom alla våra gamla bilder från den tiden vi båda arbetade på Queen of Scandinavia. Det var en underbar tid och man var så mycket lyckligare. Man skulle lämnat jobb när man fortfarande kände att allt var på topp. Vi har iaf skrattat mycket ikväll. Vilka sjuka bilder och kollegor man haft. Underbart!! Blev även lite Sex and the City innan hon däckade.

 Vem har sagt att man inte får lov och ta piss på dem som bär "striber"?

Nu skall jag lägga mig i sängen och gosa med Vibeke! Gonatt världen..

Kaffe sjuka..

Herr. Broholm kom hit tidigare idag, satt och snackade lite här hemma. Sen åkte vi in till stan. Satte oss på Barista och jag fick en jättegod ädelostpaj och massa kaffe. Älskar det här med och fika. Sitta i flera timmar, snacka om allt möjligt och dricka gott! Padde är en bra vän, och han passar perfekt som fika-partner!! Det är inte alla som passar som det. Många tröttnar efter en timme eller så. Men samtalsämnena tog ej slut. Härligt!


Har ni vägarna förbi Barista i Malmö så kan jag varmt rekommendera deras pajer!


R.I.P lilla nyckelpiga som vi fann på golvet!


Här sitter Padde och sörjer sin lilla nyckelpiga..

Jag i mitt nya fina linne..

Har fått höra att detta liknar mig. Så jag var ju bara tvungen och köpa linnet.
Ni finner det på www.kandeeshop.se

Neh, nu måste jag vara social mot Marcello som nyss kom hit. Thé och nybakade bullar!

Grå dag..

Sitter och snackar med Lee på skype. Den dumma ringsignalen väckte mig. Somnade sent på soffan inatt igen. Måste ändra mina dumma vanor. Har en veckas ledighet kvar så det skall nog gå. Borde byta om till något varmt, skall träffa Herr. Broholm över en kaffe på Barista här om en timmes tid eller så. Det ser jag fram emot!

Varför skriver vi blogg?!

Sitter och tänker över det här med bloggar. Hur personlig får man egentligen lov och vara? Hur öppen skall man vara med sina känslor och tankar? Efter att ha snokat runt på nätet och läst för mig, okända människors bloggar. Har jag insett att det finns varken regler eller gränser för vad man får och inte får skriva. Jag har i hela mitt liv fört dagbok, eller som vissa skulle kalla det "journal". Det har varit ett sätt för mig att komma av med alla de tusen tankar som fyller mitt huvud var dag. Jag har alltid varit den som är vimsig och haft svårt för att koncentrera mig. Mycket just på grund av alla dessa tankar och idéer. Den här bloggen har jag bara haft i ett år. Men det är inte den första, och antagligen inte den sista som jag kommer upprätta. Där kommer en punkt där jag helt plötsligt tröttnar på skrivandet. Då avslutar jag mitt konto, så går där en tid tills rastlösheten i fingrarna börjar träda fram och jag känner att det är dags att börja skriva igen. Men mellan dessa skeden, skrivs fortfarande alla tankar ned. På ALLT från servietter, skrivblock, kanter på tidningar, post-it notes etc.

Kom och tänka på något. Dagbok är ju något man skrivit, oftast i hemlighet. Det har ofta handlat om ens innersta tankar och hemligheter. Boken har sedan gömts under madrassen eller mellan några t-shirtar i garderoben. Lätt nog för andra och finna, men ändå undangömd. Så har det varit genom alla tider. Hur kommer det sig då att man helt plötsligt blottar hela sitt liv på nätet? Genom en blogg, där Alla faktiskt kan gå in och läsa ens innersta tankar? Är det så, att man egentligen hoppas på att allt skall avslöjas? Att människor där ute skall veta ens hemligheter? Jag har inte många läsare på min blogg, jag skulle tro att det bara är mina närmaste som läser. På ett sätt är det skönt. Varför skriver jag då? Alla hoppas vi väl på att få många besökare och läsare. Men innerst inne, så kvittar det om jag har 1 eller 1oo besökare på en dag. Jag skriver för min egen skull, jag skriver för att få utlopp för det jag har tänkt över. Många dagar skriver jag inte ens något speciellt. Då blir det bara kort och för andra säkerligen ointressant. Men min blogg har blivit min dagbok. Jag fick frågan om jag inte ville ha en bok istället, en bok där jag kunde skriva ner de allra djupaste tankarna. För att inte bli alltför personlig och utblotta mig själv på nätet. Men är det inte det vi alla gör? Genom bloggar, twitter, facebook etc? Går ni in på min facebook profil, så kan man säkerligen genom att läsa "updates", kolla på bilder, läsa notes yada yada.. Räkna ut vem jag är. Man kanske inte lär känna mitt innersta jag. Men jag har ju faktiskt blottat mig och min "personlighet". Jag vet inte helt var jag vill komma med det här inlägget. Jag kände bara att jag behövde skriva av mig. Men vad säger ni? Varför skriver NI blogg?

Kommentera gärna, och kom med era tankar och idéer!

kalbaderbullar och mys.

Har myst här hemma med mamsingen hela dagen. Hon kom förbi direkt efter jobb vid tre tiden och gick hem nu för en timma sen. Det har varit riktigt underbart. Fikat, skrattat, röjt i min garderob, surfat nätet, pratat och pratat, käkat middag, snackat med Lee på skype.. Första gången jag använt skype faktiskt. Oj va förvirrad jag blev när datorn helt plötsligt gav ifrån sig ett ringandes ljud! Smart sätt att hålla kontakt med lilla bomullstussen. -sakna-


Hittade en fin bild på mama och brorsan i arkivet..

Det tar visst lite tid för mig och skriva inlägg ikväll. Snackat i telefon länge med både J.S och Mads. Så glömde faktiskt helt bort att jag höll på att skriva. Mama blev hämtat runt tio och tiden har visst bara flugit iväg medan jag pratat i telefon. Det är tyst här hemma idag. Brorsan är inte här, och det enda ljud man hör, är tickandet från min väggklocka här i köket. Tror snart jag skall lägga mig på soffan och försöka sova. Hade en jobbig dröm för några dagar sedan, som involverade bland annat älsklingen. Fick äntligen tillfälle att berätta om den för honom ikväll, så nu känner jag mig lite mer avslappnad. Skönt!

Sov gott alla där ute..

Back from d shadow..

Jag har hållt mig borta från nätet ett tag. Men nu är jag tillbaks igen med nya friska tag! Det har varit en händelserik vecka, emotionellt. Vi kan väl hålla oss till att säga att det är Me, myself and I som gäller från och med nu. Så behöver vi inte gå in på detaljer, och på så sätt utmålar jag ingen.

Var i Aalborg hela förra veckan. Det var en lugn vecka, spelat mycket scrabble och funderat över livet. Fikat, shoppat, varit på bio. Thats it. Inget intressant, inget värt och nämna. Eller jo, träffade faktiskt min cuz Sara där uppe. Rätt komiskt. Vi ses aldrig här i stan, men i Aalborg där lyckades vi båda käka lunch och ta en fika! -love-

Kom hem i söndags kväll. Har inte gjort alltför mycket sen dess. Haft besök av brorsan och papa igår. Blev middag och ett djupt samtal om vad jag skall göra med min "framtid". Lite senare dök även Julija upp. Har ej sett min ängel på jättelänge. Det blev en sen natt, brorsan har sovit här två nätter i rad. Jag har lite svårt för och vara ensam nu för tiden. Det har väl sina anledningar. Jag måste bara vänja mig. Men så länge han vill, så är soffan hans! Tycker bara det är skönt att jag har fått tillbaks min bror.

Jag borde hoppa i duschen och gå ut och handla cookies. Mama har lovat och komma förbi efter jobb. Jag är en lyckligt lottad liten tjej! Min familj ställer verkligen upp när jag behöver det. -Mahal kita-

gone..

Försvinner in i dimman i några dagar.. Får se om ja får tillfälle att uppdatera bloggen.

förvirring.trött.sällskap.youtube.bullar.

Precis fått tillgång till min kära laptop igen. Padde och Martin har varit här några timmar och suttit fastklistrade på youtube. Var inte ens medveten om att det var så sent. Kul med oväntat sällskap. Borde varit i säng för länge sedan. Håller på att packa, jag åker hem till älsklingen imorgon. Vill inte vara ensam här hemma, bättre att han får ta hand om mig. Men jag mår helt klart bättre, men är inte helt på topp ännu. Fortfarande ont i magen och ont i hela kroppen. Hoppas det försvinner snart, tills dess dricker jag mitt thé och lever på mackor. Martin har nyss gått och Padde har varit nere och köpt nybakade bullar. -mums-

Jag har varit hos mama mestadels av dagen. Var ute en sväng, vilket var riktigt skönt. Ruggigt väder och småregnade, men det var en härlig känsla. Vi gick till entré, och fick slösat lite pengar..

Fick bland annat ny höstjacka, stövlar, festskor, leggings till mig och mama, stövlar till mama och linne.
Tänkte lägga upp bilder, det är visst något problem med servern de kommer upp så fort det fungerar igen.Har även beställt linne och en oversize t-shirt hos Kan Dee, så de kommer nån gång inom de närmsta veckorna!

Jag tror jag skall i säng nu. Natti..

En dag utan rubriker!

Det har varit en lugn och skön dag. Sovit nästan tolv timmar inatt, på mamas soffa iof så ryggen krånglar lite. Men ändå, tolv timmar!! Har fått i min lite soppa och ett halvt päron! Druckit jordgubbs thé och en ipren också.

Funderar på att gå ut och gå lite. Det är ruggigt höstväder ute, men jag behöver nog lite frisk Malmö luft. Det blir en lugn söndag, tror jag skall träffa papa ikväll. ha en underbar söndag allesamman..

Hemskickad!

Läkarbesöket imorse gav oss alla bara bekräftelse på det vi fruktat, influenza! Så jag blev hemskickad direkt. Läkaren tyckte inte det var en god idé att bli ute på jobb, i min lilla cabin med dålig aircondition och med alla dessa gäster runt om en som man ej vet var de varit eller vad de hållt i.. Man blir lätt äcklad av bakterier.


citat från Padde. :d
hej hur e det?...jag mår bra o tog datan för en liten stund..ville bara hälsa er grattis alla där ute för vårt underbara kalla land:D.......
                                  


NOOOOOOOOOOOT!


Här får ni en fin bild på KÖPET:D


gammal bild från min underbara tid på 60 talet:)
i mitt rock band bananer på flykt!Ja, som ni alla märkte så fick jag celebert besök av min underbart normala bror som ville skriva ett kort inlägg! Har varit hemma hos mama hela kvällen. Fick i mig soppa, och har faktiskt lyckats hålla det nere. Första varma maten jag fått i mig på fyra dagar. Räksoppa med knäckebröd. -lycklig-
Suttit och snackat med Mads i 3½ halv timme på messenger. Mitt hjärta är lättat. Kan med glädje säga att det var ett riktigt bra samtal vi hade. No details, för att respektera hans privatliv. Men tack för att du skrev sms till mig.

Jag tror det är tid för mig att lägga hatten på hyllan och krypa ner i mamas soffa och sova.. Fortfarande huvudvärk och ont i hela kroppen. Magen skall vi inte tala om. Även om jag fick i mig mat, så krånglar den. ONT!

Natti från en glad Annica

Doktor besök..

Chilie var nyss förbi med grönt thé, bulle och wienerbröd. Har sjukt ont i magen. Snackade med chefen imorse, och överstyrmand tyckte det var en bra idé om jag kom in till en läkare och får kollat det. Men eftersom det är lördag, kan jag inte komma till skibsläkaren. Så jag får masa mig ner till jourcentralen och se om jag kommer in där. Söta Chilie har sagt at hon gärna följer med mig. Jag är verkligen tacksam för att jag har så underbara kollegor som verkligen ställer upp. Bara det att de hela tiden ringer, och kommer förbi med mat.

Vi ankommer om en halvtimme, så jag tror att jag skall dricka upp mitt thé och få på mig lite varmare kläder.

Otäcka tankar..

Otäcka och ovälkomna tankar rymmer mitt huvud idag. Jag vill inget hellre än att dom försvinner. Plågas av ilska och förvridna onda tankar. Jag känner den här Annica. Hon skall ej släppas ut, hon får inte komma fram.

Jag borde inte få lov och vara ensam idag, men vem är där att hålla mig sällskap hela natten? Ingen..

Sitter ibland och funderar på om jag är för öppen med mina tankar här. Men samtidigt så måste jag få ut det. Behöver få utlopp för ilskan och ångesten. Men är fast här, sitter i min cabin och har ingenstans och ta vägen!

Varit i ångbastun en timma ikväll. Det var skönt och svettas, men tror inte det har hjälpt mot vad det nu är jag har lyckats förpesta min kropp med. Känner mig i alla fall lika dålig fortfarande. Men jag har väl inget annat val än att gå tillbaks till jobb imorgon. Chefen ringde tidigare, för och kolla så jag levde. Har kommit överens om att vi skall ringas imorgon bitti och se hur jag har det. Är det fortfarande lika illa, så får en styrmand komma ner och avgöra om jag skall bli ute eller om jag blir hemskickad. Hatar bara att åka hem på sjuk..

När skall jag lära mig att älska ensamheten igen? Natti..

-

Det gör så fucking ont!!!

Står inte ut med mig själv.. Vill gråta.. Klumpen i magen bådar inte gott.. Jag vet vad det betyder.. Har lyckats såra och ta ner mig på botten igen.. Jag förtjänar bättre, jag förtjänar att vara lycklig!

Fem dagar kvar på jobb, skall försöka vara stark..

Kandeeshop tävling!

Nu när jag var inne för att se vad Kan Dees' shop hade att erbjuda mig, fann jag en liten trevlig tävling! Självklart delar jag med mig av chansen att vinna, så kolla gärna in länken nedanför! Good luck 2 us all!

Dags för tävling igen!


Denna gång har vi fyra plagg i vinstpotten.

1st t-shirt Ylgi strl small
1st långärmad K.D strl medium
1st linne Galaxy strl large
1st linne K.D strl xtra-large


För att delta i tävlingen ska du länka till
www.KANDEESHOP.se på din blogg. Gå sedan in på www.KANDEEDRAWINGS.blogg.se och skriv en kommentar om vilket plagg du vill vara med och tävla om.

Vinnare kommer att utses Fredag 16/10

Kan Dee..

Så har vi ankommit till Oslo.. Sitter i fönsterkarmen och softar.. Alla fordan har kört av och nu ser jag hur de kör upp rampen igen.. Det verkar vara en solig men kylig dag här i Oslo..
Just nu har vi båt och brand övelse, men jag har blivit fritagen eftersom jag fortfarande är sjuk. Känner mig inte helt trygg med och vara i safety center ännu, behöver mer övning i det. Vi har bb-övelse en gång i veckan, så jag skall nog lära mig det hela snart. Borde gå ner och äta lunch. Har fått i mig ett päron och lite choklad. Vaknade precis efter messen hade stängt, så himla typiskt. Fast går jag ner nu, kommer det vara helt fullt eftersom alla stewards äter vid denna tid. Tror jag sitter kvar här i fönsterkarmen och surfar vidare lite..Jag är helt fascinerad av Kan Dee och hennes kille Mr. Reset's konst..

http://kandeedrawings.blogg.se

http://mrreset.blogg.se

Nu har Kan Dee öppnat sin egen web shop också;

http://www.kandeeshop.se

Tror jag skall se om hon har något kul att lägga mina pengar på idag.. Inte för att jag tvivlar..

Så svårt..

Det är otroligt tråkigt och bara va på sin cabin. Nu är jag iaf mätt. Michelle var ute i byn och köpte med sig italiensk canelloni hem som bara var SÅ god! Mina smaklökar njöt verkligen!

Har ingenting och göra, kollar på dåliga tv-program och checkar facebook typ varannan minut om något nytt har skett. Vilket det såklart inte har. Kan inte sova, och medicinen jag fick i mig imorse har nog ej hjälpt.

Min kära Selma kom ombord idag. Vi har ej setts på evigheter. Hon var nyss förbi för att snacka lite. Så underbart att se henne igen. Typiskt att jag är sjuk nu. Hon har börjat studera uppe i Aalborg, men är ute extra som tjener. Får hoppas på att vi kan umgås lite ändå. Har bara SÅ mycket vi måste catch up om..

Samtalet med Mads igår spårade visst ut lite. Blev bara ännu mer ledsen och sårad. Ibland kan han bara vara alltför ärlig och det gör mig bara så upprörd. Men han har ju rätt till sin åsikt. Båda hans mobiler är avstängda idag, det gör mig lite nervös. De är alltid på annars! Jag kan inte ha det så här. Det är antingen eller.. Jag kan inte hjälpa att jag är förälskad i honom, men jag undrar om han är förälskad i mig? Går ut ifrån att du läser min blogg fortfarande, ta inte illa upp. Jag menar inget illa med det jag skriver. Jag är bara otroligt ensam idag och önskar jag kunde se dig i ögonen när vi snackar istället för att det skall vara över messenger. Hoppas jag får tag i dig.. Hoppas jag får träffa dig igen snart. Står inte ut med alla tankar..

Skall lägga mig igen..

Dagens låt "Så svårt" med JPS ft Mona med beats av söta lilla Henke a.ka. El Sheriffo.

sjuk..

Inget mer jobb för min del idag. Har blivit uppskickad på cabinen och så kommer Vibeke stanna ute en extra tur och jobba för mig. Tack underbara Vibz! Har knappt kunnat sova inatt. Vet inte om jag haft feber, men har svettats otroligt mycket och haft det riktigt varmt. Kräkts flera gånger och hela kroppen är öm. Har huvudvärk deluxe också. Fick en "styrmands cocktail" för en stund sen av Sven, så får se om det hjälper. 1800mg piller. Kan det bli bättre? Har ingen aning om vad det är jag stoppat i mig. Men så länge de fungerar så är Annica glad. Så nu skall jag försöka sova lite. Skall bara drick upp mitt kamomill thé.. Gonatt..

KILL ME!!

Detta blir bara ett kort inlägg! Efter att jag kom tillbaks från min och Pernilles promenad tidigare idag, så har jag mått riktigt dåligt. Fick uppstötningar så fort jag kom upp på cabinen och trodde jag skulle spy.

Gick och jobbade, men det har blivit värre och värre. Fick ett sjösjukepiller för två timmar sen. Hoppas det hjälper så att jag kan sova. Sen tog jag två ipren också. Men dom lyckades jag nog spy upp för bara några minuter sen.

Skall bara snacka lite med Mads på msn och sen lägger jag mig igen... Gonatt världen!

Oslo..


Min morgon utsikt.. Vi närmar oss Oslo..


På promenad i Oslo med Pernille..


Min nya vän..

 
Smoothie till Pernille och Vanilla latte til mig med minibrownie..

Det var dagen hittills.. Nu måste jag ner till terminalen för incheckning av passagerare.

Mickey D's..

Bojkottade lunchen i messen idag. Sur var jag och riktigt sugen på flottig mat. Så efter många och men, visade Kim mig var närmsta Mickey D's låg på en satellitkarta och lilla Annie cyklade ut på jakt efter mat. Det blev en mellan Mcfeast meny, två cheeseburgers och dubbelportion chili cheese pops! Vadå hungrig?

Vad har mer hänt denna spännande dag? Antagligen inget av intresse för er. Har lekt praktikant uppe i info hos Kim. Vi skall ju gärna kunna komma upp och hjälpa till om de har mycket och göra. Så ikväll fick jag lektion i hur man uppgraderar och flyttar gäster till andra hytter. Fick även gått igenom de olika turer vi säljer etc. Han är otroligt hjälpsam och duktigt den dära Chakka! -me like- Får nog fortsätta mina lektioner imorgon afton.

Efter jobb blev det lite shopping. Köpte cigg, deo och ansiktscreme. Förresten så kan jag rekommendera Biotherms deo pure. Den håller riktigt bra och doftar väldigt neutralt. Bra för oss med känslig hy. Ja, så köpte jag självklart Clarins Hydraquench cooling cream-gel.

Sen blev det mys nere i sofforna i messen med Alex, Chilie, Kim och Michelle. Lite senare joinade även Christoffer och Knud oss. Det blev popcorn, läsk, chips, cookies och pez! Skön kväll.. Även om alla är trötta efter jobb, så behöver vi detta sociala ibland. För att orka med och vara här ute tror jag. Jag vet att jag behöver det iaf efter en lång dag på kontoret. Man ser inte de andra så mycket just under arbetstimmarna tyvärr. Nu är det dock tid för mig att säga adjö och lägga mig.. Natti..

God natt..

Fan, internet gick offline och hela mitt långa inlägg försvann. Får se om jag kan skriva om det i korthet.

Efter en stor steak och två bakade potatisar, så måste jag säg att jag är trött, mätt och belåten.

Kvällen har varit lång.. Fick fri vid halv åtta, gick ner till adventure club och fick badat i jacuzzin och svettas lite i dampbadet. Det var mycket folk där ikväll, mest ryskor. En del tog sig friheten att bada näck. haha.. Michelle var inte helt med på den notan, och de fick snart gå. En del förstår bara inte det med familje område. Hann även med att sola innan det var dags för avdelningsmöte samman med Marianne Hagen. God mat och givande möte.

Efter mötet gick vi ner i mässen där jag satt och drack thé och snackade skit samman med Michelle och Kim.
Nu är det dock tid för mig att lägga mig. Störde mig på att inlägget raderades, så hållt mig uppe vid datorn för och kolla om nätet skulle komma tillbaks, vilket det gjorde.. Det försvinner visst alltid vid denna tidspunkt, kan ha och göra med att vi är för långt från kusten. I vilket fall, så är jag helt slutkörd efter massagen tidigare idag så nu skall jag lägga mig i sängen och kolla på vänner på tv. Sov gott allihopa..

Playa del sol!

Tog tidig middagspaus och gjorde mig en sandwich. Sprang upp på cabinen och satte mig i myssoffan för att se reprisen av Playa del sol! Är så glad att de gjort en ny säsong. Det är tre år sen första säsongen visades.
Nedanför kan ni se en kort snutt av första säsongen.Läs även om Playa del sol genom att klicka på länken nedan..

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=113862


Nu skall jag återgå till arbetet..

Misshandel!

Sitter på min cabin och äter min lunch, två sandwich. Blev lite sent. Är yr, nyss fått massage av Maj-Britt. Hon var mer hårdhänt av vad jag hade föreställt mig, underbart! Helkroppsmassage och hon använde även en "sugis" på min rygg för att massera bindväven. Precis vad jag behövde. Har haft riktigt ont i hela kroppen nu sista tiden. Kommer jag någonsin slippa dessa smärtor? Tycker bara de blir värre och värre med åren. Men så länge jag kan gå normalt, så skall jag vara glad. Hoppas aldrig jag får tillbaks smärtorna och inflammationen som jag drabbades av för några år sen. Inget trevlig känsla att vakna upp mitt i natten och ha förlorat känslen i båda benen.

Kan inte bestämma mig om jag skall lägga mig en timme, eller om jag skall försöka hålla mig vaken och kanske duscha och sånt redan nu. Incheckning startar ju kl. 15.00 men jag skall helst hinna med att kontrollera kollegornas timmar och diverse smått innan dess. Blir sent ikväll. Vi skall ha avdelningsmöte kl. 21.30 och fælles spisning. Vilket iof inte är helt fel.. Steaks!!
Tror det blir sång och dans i duschen nu!
~saknar~

Gungandet fortsätter..

 • Vaknade vid 7 tiden imorse.. Lång natt med massa gungande.
 • Seg morgon.. intastning av timmar..
 • 9.30 Terminalvakt.. Iskallt ute..
 • lunch vid 12.30
 • 13.00 hookar upp med Michelle.
 • regn och rusk. Promenerar upp till Netto och får inhandlat lite.
 • 15.00 incheckning startar.
 • Tiden går långsamt nere i terminalen.. 700 passagerare med..
 • Seglar senare på grund av ovädret som väntar oss..
 • spenderar kvällen med varubeställningar..
 • 19.30 färdig med allt jag skall, får gå ifrån jobb tidigare..
 • skyndar mig att hämta bikinin och går ner till jacuzzi och dampbadet.
 • 20.30 det börjar gunga och man hör ankaret slå mot skeppet.
 • Michelle stänger butiken och vi går ner i mässen för och äta något.
 • Vi kollar lite på tv i soffan..
 • 22:00 det gungar till ännu mera, dags att gå upp på cabinen..
 • Skriver på msn samman med Mads..

Det var min dag i korthet.. Gonatt!

Kanelbullens dag..

Så var det visst kanelbullens dag! Jag vill också ha kanelkullar! Får antaligen inga här ute. Någon som vill vara söt och komma förbi med några? Varför firar man egentligen kanelbullen? Tror jag måste ta mig tid och ta reda på det! Sov rätt många timmar inatt.. La mig runt nio tiden igår afton, och vaknade runt sju imorse. Har dock vaknat flera gånger inatt av skåpdörrar och lådor som öppnat och stängt sig, grejjer som flugit omkring på hyllorna och att man rullade in i väggen. Så det var inte den bästa sömnen man fick trots att jag för en gångs skulle fick många timmar.. Det gungade en hel del, och det blev värre mitt i natten. Men klarade mig från att bli dålig iaf.

Skriver mer senare. Fryser om fingrarna..

gungeligung..

Jaha, det blev inget dampbad och jacuzzi för min del ikväll. De har lovat dåligt väder, 15-20m/s som kommer in på oss från syd. Det har redan börjat gunga en hel del. Sitter här i min cabin på 6 däck längst i akter. Gungar fram och tillbaks i sängen och skåp och lådor öppnar sig. Verkar bli en trevlig natt.. Tror jag skall lägga mig innan det blir värre.. I övrigt har jag haft en bra dag på arbete..

Missing Phillie..
I really miss my homecountry.. My family.. My friends.. The nature.. The culture.. The food.. 
Even the filth and the stinking smell of all markets.. I miss it all..
Maceda family Mahal na mahal Kita.. Alwayz in my heart..


back @ sea..


Här har ni mig så som jag ser ut för tillfället.

Är ute och jobbar på havet igen. Sov cirka 3 timmar inatt, så är rätt trött. Plus att jag tog ett sjösjukepiller tidigare för att kunna sova bättre. De funkar bättre som insomningspiller än mot sjösjuka faktiskt! Har jobbat här i så många år, men har fortfarande problem med sömnen första nätterna. Det är rätt irriterande för jag kan aldrig sova natten till jag skall möta ut på jobb heller. Har varit så yr på jobb hela dagen. Vi har cirka 1500 passagerare med, men det är rätt skönt för då händer det lite åtminstone! Vi har fått trådlöst nätverk på däck 6 akter nu, så nu kan jag sitta här på min cabin och chilla och skriva. Det är fortfarande på prövo, men det verkar gå fint. Det gick iaf snabbt att ladda upp bilden. I mässen går det inte alls. Allt hänger sig så fort man försöker ens. Ni kan ju gissa om Annie är glad för de äntligen investerat i detta.

Tror jag skall lägga mig i sängen och kolla lite  på tv innan jag somnar. Natti!

Hoffmaestro..

Sitter här i soffan och lyssnar på Hoffmaestro's So do you. Så himla skön. Kan verkligen rekommendera er att lyssna på deras musik. Fick nyligen själv reda på deras existens och jag föll direkt för dem.Vaknade sent idag igen. Börjat bli en dålig vana nu när Mads varit här hemma. Men det kommer nog bli ändring på det från och med imorgon. För då är jag tillbaks på jobb igen. Men denna gång blir det bara i 12 dagar. Har inte ens packat ännu och det är sent.

Var i stan och fick inhandlat nya arbetsskor idag. Jag är tacksam att jag hade Mads med mig. Han var med mig sist då jag köpte mina högklackade ecco skor också som jag fortfarande får jätteont i fötterna av. Den gången försökte han få mig att avstå från att köpa dem. Men jag var inte så smart att jag lyssnade på honom. Så idag var det bekvämligheten före utseendet!Fick 30% rabatt på båda skorna, så betalade bara 890,- i allt, och fick en shine svamp på köpet! Det kallar jag ett bra kap! Har börjat få svåra problem med ryggen igen, så jag hoppas dessa fotriktiga skor kan avlasta ryggen lite.

Fick även träffat Johanna här på kvällen. Följde med henne på VIP kväll på Topshop i Lund. Men jag hittade faktiskt inte nånting alls, så där sparade jag dom pengarna. Det var kaos med alla tjejer som sprang runt och det vara bara rörigt och jobbigt.

Mads åkte hem till Aalborg idag. Så nu när jag kom hem efter Lund, kändes det så otroligt tomt och tyst igen. Det har varit en massa svajandes fram och tillbaka med våra känslor denna vecka. Men i det stora hela, så har det gått bra och vi har varit glada för varandras sällskap. Nu får vi se vad som händer. Babysteps..

Har suttit och pratat med P.N i flera timmar på messenger nu om gamla minnen och tankar. Man tror att man minns allt, alla detaljer i sitt liv och sin vardag. Man tror att man är så väl medveten om allt som sker runt en och alla andras tankar. Men nån gång chockeras man. Vad har man känt och vad har man tänkt? Man glömmer lätt har jag märkt..

Nu är det nog dags att packa väskan och sova.. Gonatt världen! Natti..

The life I live..

Be a part of me, as I am a part of you..

RSS 2.0