Alanya with RexDet är varmt, solen skiner och vi njuter till fullo.

Happy Rex! Sitter här på Espresso house

260620111892-001 (MMS)

Happy Rex! Sitter här på Espresso house på MMX i väntan på att stiga på flygplanet som skall ta oss till Antalya. Äntligen semester. Rex och Jane skall på äventyr i Turkiet! Kommer bli helt underbart.

frossardag

Det blev en riktig frossardag igår. Först blev det lunch hemma hos far. Färskpotatis med tilapia och sparris. Smakade helt fantastiskt, och fisken som köptes på Bagdad kött var väldigt fin.På eftermiddagen åkte vi ut till Genarp för att besöka mama och Bengt. Min bror och hans flicka kom också förbi senare på kvällen med deras lilla valp. Det blev en mysig grillkväll samt en liten utflykt till Häckeberga slott.

 

Frukost med Papa och Ferry hemma på Möllan...

250620111880 (MMS)

Frukost med Papa och Ferry hemma på Möllan. Männen kommer bra överens, två av mina favoriter har äntligen träffats. Ferry ankom sent inatt, så vi gjorde inte mycket mer än att lyssna på musik halv natten och så fick de tillfälle att lära känna varann. Senare blir det lunch med far och ikväll skall vi till Genarp för att grilla med mama och Bengt.

Älskar och fynda! Dessa söta små guldfärga...

240620111877 (MMS)

Älskar och fynda! Dessa söta små guldfärgade formarna fann jag idag. Kommer passa perfect till småkakor.

Langelinie med LeeMycket och göra som vanligt  här ute, men imorgon ska jag äntligen hem. Eller ja, hem och hem. Men åtminstone gå av båten. Igår var jag och Lee nere vid Langelinie. Lite shopping och så låg Queen Mary i hamn, väldigt ståtligt och vackert skepp. Det är skönt med sällskap av frugan här ute. Även om vi inte hinner ses så mycket. Synd att jag är så trött hela tiden bara. Igår blev det även film, "grown ups" med Adam Sandler. Småbarnslig film, men precis min humor. Passade perfekt när man bara ville dåsa och ligga i sängen med en påse oreo's.Jag är verkligen bortskämd här ute. Dorthe och Jonas hade köpt med sig en liten souvenir från Rom till mig. Så fint att de tänkte på mig när de är på semester. Smakade fantastiskt!

Fint besök

Så var frugan på besök igen. Idag blev det en liten tur ut i Oslo där vi fick glass nere på Akers brygge ♥

 Holiday

Så har vi äntligen planlagt lite av sommaren.

  • 23/6 Står av Pearl. Middag med mama och bror.
  • 24/6 Rex ankommer till Malmö på kvällen.
  • 25/6 Dags att träffa familjen Cederholm. Midsommarlunch med far, grillning i Genarp på kvällen.
  • 26/6 Åker vi till Turkiet i en vecka ♥
  • 3/7 Tillbaks i Malmö
  • 5/7 Ut på Pearl, Rex följer med på två turer.
  • 19/7 Rex födelsedag, jag går av båten och åker hem till Holland
  • 22/7 - 26/7 Papa hälsar på
  • 2/8 Ut på Pearl
Bra start på sommaren. Nu skall jag sova.

tidigt fri!

Pyntat kontoret med blommor. Nu är det mycket mysigare här nere i hålan!

 

Copenhagen and cookies

En spontan fika ute på däck med Susanne passade mig helt perfekt idag efter en lång morgon i check in. Många konferencegäster och besökare. Fick knappt tid till att andas. Men tiden gick fort och plötsligt var det lunchtid.

Första kvällen sen jag mötte ut, som jag slutade innan klockan 21:00 och som skrivbordet stod tomt. Skönt känsla. Suttit fastklistrad framför min tv sen jag fick fri och sett på Three to tango. Lättsam underhållning. Det är snart dags och sova känner jag. Tackar för idag och hoppas på en god natts sömn.

Arbetsmyrorna

Timmarna räcker inte alltid till. Sista dagarna som gått känns det som om jag och chefen jobbat på som små arbetsmyror. De dagliga rutinerna har hela tiden avbrutits av diverse jobb som plötsligt måste prioriteras. Speciellt nu när vi skall inviga vårt nya Casino på fredag. Vi har knappt sett varandra på kontoret då vi hela tiden går om varandra. Jag ligger efter med mitt arbete känns det som. Tur man har så pass flexibelt arbetschema så jag själv kan styra mina timmar. Jag har inte kunnat göra konto avstämningar ännu heller då de inte lukket kontona. Blir nog mycket att göra resten av min törn här ute. En vecka kvar tills jag skall hem och jag längtar verkligen!

Ibland får man offra sig för härligheter som det här. Trots man är laktosintolerant. Jag tackar för glassen!

 

Det här är kärlek

Spinning around.

Det gör ont när någon påpekar hur du är som person. Dina dåliga sidor, hur elak och kall du kan vara. Men mest gör det ont på grund av att du vet, att det personen säger om dig, är sanningen. Det gör ont att inse att du faktiskt är just precis så kall, bitchig, aggressiv och egoistisk som personen i fråga säger att du är.

Jag säger inte att jag är det konstant, jag försöker inte heller klanka ner eller tycka synd om mig själv. Men ibland måste man bara ta tjuren vid hornen och inse sanningen.

Jag är långt från perfekt. Jag lär mig fortfarande, jag prövar mig fram i livet. Jag gör mitt bästa för att vara en god och kärleksfull medmänniska. Men jag misslyckas ofta. Det är flera som som håller med om att jag kan vara iskall eller i min egen drömvärld, som jag själv är medveten om att jag många gånger försvinner in i. Där är jag skyddad. Jag vill och måste ändra mitt tankesätt och mitt sätt att agera. Med din hjälp kan jag! Jag vet att i grund och botten hänger allt på mig, men konstruktiv kritik tar jag gärna emot.
 

Jag saknar Tito, att prata med honom. 

 Saknar dig Rex..

Mitt mumintroll

Precis kommit tillbaks till båten efter att ha varit nere på Sankt Hans torv med Vibeke. Fick sett hennes lägenhet och så bjöd hon på födelsedags brunch på Sebastopol. ♥ Tack underbara du! Efter brunchen var vi på vinylcafeét och drack kaffe. Måste säg att jag är lite småimpad av mig själv att jag tog cykel istället för buss. Men det var i och för sig inte så svårt att hitta hem till henne. Fint väder här i Köpenhamn idag, så det passade fint med en liten cykeltur genom stan. Är otroligt trött nu bara, men skall vara i terminalen om 10 minuter. Så på med uniform och leendet, idag har vi 1400 passagerare med igen!Min utsikt

Min utsikt just nu när vi lämnar Oslo's hamn.


Ännu en dag på jobb.

Solen steker här i Oslo idag. Jag och Sophie passade på att gå av skeppet och ta en lunch dejt nere vid Akers brygge där jag fick en krämig saffransoppa med skaldjur och fisk, till detta fick vi en alkoholfri öl. Den var dock inte så god. Soppan däremot var suveränt god! Super på en sommardag som denna!


Tror jag skall ta mig en halv timmes powernap innan det är dags att gå ner i terminalen igen. Det blir ännu en busy avgång med 1400 passagerare. Men man skall inte klaga, hellre mycket än göra än sitta och rulla tummarna.

Azian girls

Kitty kom på besök eftersom hon ändå skulle hämta boardingkort till sin japanska grupp. Vi har nu även fått vår Japanska trainee ombord, Akane. Så vi tog med henne ner till Langelinie där det blev glass i solskenet. Söt tjej! Hon kommer nu spendera de tre närmaste månaderna ombord Pearl Seaways. Välkommen ombord!

Kitty hade med sig en födelsedags present till mig. En ny Hello Kitty till min mobil. Perfekt!

Pappershögar

Både jag och chefen har haft jobb upp över öronen idag. Kört på som en robot känns det som. Men vi har fått gjort mycket och resten får ligga till imorgon. Kan inte somna, så jag ser på en film på dansk kanal5.

13 dagar kvar tills jag skall hem.

Back at sea

Fortfarande ej kommit i säng och det är sent. Som vanligt när jag kommer ut hit så börjar oroligheten i kroppen och jag sover inte så bra. Det gungar inatt så det gör ju inte saken lättare. Men jag har haft en okej dag och det har vatt trevligt och träffa kollegorna och vännerna. Fick jättefina födelsedagsgåvor av Chilie, Jane, Selma och Sophie! Tack tjejer! ♥ Jag och Ferry kommer helt klart få användning för skålarna.

Du är borta..

Sitter och kollar på gamla bilder från förra sommaren då jag snubblar över en bild av dig. Får en klump i magen. Blir ledsen, och känner en enorm saknad. I månader har jag nu försökt glömma dig, vänskapen jag trodde vi hade. Än idag, undrar jag vad som egentligen skedde. Varför du valde att inte vara vän med mig längre. Vad inom dig, vilka tankar, vilka känslor som fick dig att bara släppa. Inte kommer det hjälpa att skriva här, jag får nog inga svar. Men hur mycket du än avskyr mig, kommer jag alltid tycka om dig och bry mig om dig. Det kan du inte ta ifrån mig. Jag vet inte ens om du läser det här, förmodligen inte. Men J.S, jag saknar dig.

Tävling hos NRJ

Hej, titta hit! Tycker helt klart ni skall vara med och tävla, om ni som mig, har bad hairdays! (trollunge)..
Jag vann ett stylingkit! Wooohoo!! Glädjer mig till att få hem det med posten! Tack NRJ och Henkel!

You made my (Hair) day!

NRJ stylingkit tävling

My birthday!

När jag vaknade imorse fick jag mig en överraskelse. Rex hade pyntat hela huset med födelsedagsvimplar under nattens gång. Hans mor överraskade mig också med ett kort besök, och gav mig en liten gåva, en parfym. Oväntat, men väldigt uppskattat. Under eftermiddagen tog han med mig till parken i Rhijnauwen där han bjöd på lunch, pannkakor! Efter det, en kort promenad i parken. Här till kvällen bjöd han in familjen till middag. Hans mor, Ronnie och hans moster med man. Vi kom överens om att laga mat samman, så det blev fylld färskpasta med kyckling, soltorkade tomater, pesto och skogschampinioner och till detta en fräsch sommarsallad. Måste säg, vi jobbar bra i team! Minikök, men sammarbetet var grymt bra och vi dansade runt varann och hjälptes åt med allt. Jag blev glatt överraskad över att han bjöd över familjen för att fira mig. Förväntade mig absolut ingenting, men fick fina gåvor. Av hans bror fick jag duschcreme med en puff, och av hans moster och man doftljus och luktegott. Haft en riktigt trevlig kväll. De sjöng till och med en sång för mig. En sång de själva kom på, efterhand som de spelade guitar. Lägger mig med ett leende på läpparna, underbar dag!

Plaskvåt!

Det är en varm och fuktig dag, men regnet har öst ner hela dagen. Tar skydd under ett träd och ser på rådjuren som står under kastanjeträdet bara några få meter ifrån mig. Har funnit en liten djurhage mitt i Nieuwegein. De stirrar på mig och undrar säkert vad jag är för ett mystiskt djur som står här framför dom. Fåren ligger i ett litet skjul och här finns flera olika sorters änder också. Hör fåglarna i trädtopparna sjunga och i kombination med regndropparna kan jag för ett ögonblick, om jag sluter ögonen, drömma mig bort till djungeln igen. Rex var med i början av gåturen, och vi var nere vid dammen och fångade smågrodor som var i storlek med våra gamla 10:öringar. En graciös Häger flög förbi och landade vid dammen, en karp simmade förbi. Djurlivet är stort här. Men han var för trött för att fortsätta vandringen. Så här står jag, mitt i regnet och njuter av naturen runt mig. Efter cirka en timmes vandring inser jag hur långt hemifrån jag faktiskt är. Passerat Nieuwegeins gränser och hamnat i ett rekreationsområde som heter Nedereindse plas. Naturen är förbluffande färgrik! Här kan man campa, vindsurfa, gå långa vandringsturer. Hungern börjar smyga sig på, så tror det är dags att vända på klacken och bege mig hemåt. Mörkret faller snart på och just nu är det uppehåll. Vänta tar tillbaks det sista, det öser ner igen!

Trekking

Här sitter jag i mitt lilla hus i Holland och läser Lees blogg. Hon har rätt, vem hade kunnat tänka sig att jag skulle flytta till Holland? Vem kunde tänka sig att vi efter en lång trekkingtur i djungeln ville finna kärleken? För allt i världen kan jag erkänna att Jag inte trodde det ville ske. Asienresan var en runaway för mig. Fly verkligheten, jobb, ett krossat hjärta och självklart kylan. Jag åkte till Asien för att träffa Lee, min vän som jag ej hade sett på väldigt länge. Resan var ämnad för oss, för mig och Lee. Men någonstans på vägen, föll jag, och jag föll djupt. Länge försökte jag intala mig själv om att det bara var en fling. En sommarfling som blossat upp på grund av den vackra naturen runt oss, värmen, äventyren, en vacker man. Men jag föll för honom, natten vi satt uppe och pratade om de mest intima rädslorna, livet i helhet och avslutade konversationen i en djup bön samman. Aldrig upplevt en så stark sammanhörighet med en person jag överhuvudtaget inte känner. En mäktig upplevelse och attraktionen är nästan obeskrivlig. Här sitter jag, ett år senare och ler stort. Vägen hit har varit brokig och vi har upplevt många upp- och nergångar. Men efter många om och men, så är vi nu tillsammans, tillsammans på riktigt. Som Lee säger, allt har sin mening och just nu, just nu är detta precis var jag borde vara. Jag vet att jag emellanåt klagar över att jag är ensam och att jag inte känner någon här. Men när jag tänker efter, så är det en otrolig upplevelse jag får. En chans till att vara med den man jag faller mer och mer för. Men man skall vara försiktig, det har jag förstått för länge sen. Ett hjärta är bara ett hjärta, och det kan lätt blöda. Men som Rex ofta säger av egen erfarenhet, så kan livet ta slut närsom och just därför gäller det att leva livet till det yttersta och ta de chanser man får. Något jag tänker ta tillvara på. Jag vill ändra mitt sätt att tänka på, mitt sätt att hantera situationer i livet. Det är tid för förändringar och tid för att älska ovillkorligt. Livet är vad vi gör det till, helt klart! ♥

Om ni inte redan har varit inne på Lees blogg, så tycker jag ni skall besöka den. Hon har många intressanta tankar kring livet och universum. Hon är min stjärna och bästa vän. En vän med stort V! Lees blogg

Söndag..

Kommer drömma om fotbollar inatt. Spenderat hela dagen på fotbollsfältet och följt grabbarnas turnering.

Tyvärr blev hans moster sjuk, så jag fick inte träffat henne. Ingen direkt aktiv söndag för min del. När vi kom hem efter fem nån gång la jag mig på soffan och spelade på mitt DSi bara medan han kollade på tennis. Nu är han åter iväg för att först se på en match och sen själv spela 9:40pm. Spännande söndag.

Nu förstår jag hur min föredetta kände sig när han flyttade till Malmö för att bo med mig. Till ett annat land. Jag förstod ju att det var jobbigt för honom att lämna familj och vänner. Men nu när man själv gjort det, inser man hur ensam man faktiskt är. Känner inte en enda person här förutom Rex och så fort någon tilltalar mig, suger jag till mig den konversationen som en igel på benet. Försöker fortfarande komma på hur jag skall göra för att få vänner här nere när man varken jobbar eller studerar. Jag är ju inte typen som motionerar heller, så gymmet är uteslutet. Men, allt sånt löser sig med tiden antar jag. Ska inte stressa upp mig, har ju Rex i alla fall.

Har mer än vad man kan önska sig, jag har kärlek i mitt liv ♥

MMS problem?

Av någon anledning laddas inte mina mms inlägg upp på bloggen. Har skrivit flera inlägg som mystiskt nog försvunnit i cyberspace. Just nu har jag ingen energi till att skriva om vad jag sysselsatt mig med sista dagarna som gått. Men idag har Rex varit ledig och vi spenderade dagen nere vid sjön igen och badade och solade hela eftermiddagen. Här till kvällen har vi besökt en av hans mostrar i Utrecht som bjöd på riktigt god mat och en trevlig kväll. Jag känner mig fortfarande nervös över att spendera tid med familjen. Men som tur är så pratar hans moster mer än vad jag gör. Så jag kan sitta tillbakalutad och lyssna till hennes intressanta historier. Imorgon ska jag eventuellt träffa henne för första gången på egen hand. Rex har fotbollsturnering som startar 11:15, som håller på mer eller mindre hela dagen. Jag tänker självklart följa med för att se honom spela. Men hans moster ville gärna ta med mig ut i stan för lite kulturellt intag. Man kan ju inte tacka nej. Ser fram emot det mer än vad jag törs och säg högt.

Lite müsli och sen blir det sängen för denna lilla dam. Vi lämnar huset 9:45 imorgon. Natti natt!

Om man får hemlängtan

Om man får hemlängtan kan man ju alltid hänga på Ikea i Utrecht! Sitter just nu och äter sparrissoppa och samlar energi för en liten shoppingtur. Ingen hemlängtan. Men en längtan efter cupcakes. Var inne på Dille&Kamille en sväng och köpte vispar och kakformar. En butik helt i min smak som säljer saker till hemmet. Nu ska jag köpa lite andra småting till hemmet. Rex släppte av mig här efter en kort promena i stan efter jobb. Passar på att vandra runt här medan han har fotbollsmatch. Han tyckte jag skulle åka hem till hans moster och äta middag med henne. Men känner inte att jag är redo för det. Men gillar tanken att han gör det. På tal om hans moster så träffades vi två också här på Ikea sist jag var på besök. Ikea känns som mitt andra hem. Flaggan på köttbullarna gör mig glad!

Frukost på terassen med Rex!

020620111813 (MMS)

Frukost på terassen med Rex! En vanillalatte från min älskade Nespressomaskin, multivitamin juice, vanilla soy yougurt med banan och päron, knäckebröd med ost, sallad, gurka, gravadlax och en med bierwurst. God morgon världen! Vad äter ni idag?

Ny favorit!

010620111811-001 (MMS)

Ny favorit!

Efter att ha vandrat Utrechts smågator

010620111807 (MMS)

Efter att ha vandrat Utrechts smågator i några timmar har Rex nu slutat jobb och vi sitter på Cafe Graaf Floris nere vid The Doom. Lite rose vin och Holländskt snacks och njuter av värmen. Lovely day!

Satt i solen i 40 minuter

010620111805 (MMS)

Satt i solen i 40 minuter och tittade på alla små båtar som seglade förbi innan Rex dök upp. Det blev en lätt lunch på cafeet mitt emot hans kontor. Har ej varit här förr så fick följa med in på ett besök. Rätt trevligt att se hans arbetsplats. Men när man ser all administration är man mer än glad, över att själv vara ledig från jobb. Tror det blir en promenad i de gamla kvarteren snart. Hans kontor ligger nämligen i gamla museeumkvarteret. Får passa på att njuta av dagen och alla människor runtom en. I lilla Nieuwegein händer inte mycket.

Sitter nere vid kanalen här i Utrecht

010620111804 (MMS)

Sitter nere vid kanalen här i Utrecht vid Tolsteegbrug och väntar på att Rex blir klar med sitt möte så vi kan äta lunch. Solen skiner och bränner mig lätt på ryggen. Folket sitter runt om på de små cafeerna och njuter av dagen, precis som jag gör.

The life I live..

Be a part of me, as I am a part of you..

RSS 2.0