Krabbor och yatzy..

Det börjar närma sig slutet på vår lilla semester i skärgården. Kort resumé av veckan som gått:

Måndag: Regn och rusk. Via en vinglig hängbro tog vi oss ut till en ö som ligger här vid campingen. En liten obetydlig ö som heter Getholmen. Men ön och viken har visst en rätt intressant historia som går hela vägen tillbaks till 1700-talet. "Svenskarna togs på sängen" En promenad längs gamla riksvägen från 1923.

Enbär, slånbär, hallon, smultron, lingon, blåbär och vilda äpplen. Identifiering av träd och växter.


Under eftermiddagen sprack det upp, så vi fick lite solsken. Det blev en tur in till Strömstad där vi inhandlade lite skaldjur och fisk inför kvällens festmiddag. Det blev även en tur ut till Tjärnö för lite krabbfiske.


Tisdag: Annica ankom runt lunchtid och hade tagit det fina sommarvädret med sig. Det blev en tur ut till stranden vid Seläter. Lite blåsigt, men det blev ändå ett hopp från tornet. Brännmaneter och en strandad knubbval! Klättring med brorsan på klipporna. Krabbfiske och yatzy turnering på kvällen.



Onsdag: Fuktigt, men uppehåll. En tur ut till Tanumshede. Besökte de kända hällristningarna och fick oss en guidad tur vid Vitlycke ristningarna. Grillning på kvällen och yatzy igen.



Idag: REGN! Inhandlade ett par regnstövlar för att klara av ovädret, och sen tog vi bilen ut till Tjärnö för att besöka Lovéns center. Ett forskningscenter som tillhör Göteborgs universitet. De har Sveriges artrikaste akvarium som även är öppet för allmänheten. Litet ställe, men otroligt djur- och växtliv. Lärorikt må jag ju säg!


Imorgon är det tid för oss att bege oss hem till Skåne igen. Det har varit en underbar vecka trots det instabila vädret. "Finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder". Håller helt och hållet med!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

The life I live..

Be a part of me, as I am a part of you..

RSS 2.0