Uluwatu..

Vi tog en privat tur igar igen. Forst besokte vi Nusa dua pa ostkusten. Ett omrade med strand som mestadels utnyttjas for vattensporter. Vi tog en "tur" over till Turtle island. Blev valdigt besviken. Baten vi akte ut med, hade en liten glasruta i botten sa att man skulle kunna se fiskar, koraller etc. Men man sag i princip ingenting. Alldeles for manga sma batar pa ett och samma stalle. De gav oss brod for att mata fiskarna, men solskenet reflekterade sa att man inte sag sa mycket i det grumliga vattnet. Forsatte istallet till Turtle island.

Jag trodde det skulle vara en o med lite wildlife. Men istallet kom vi till en fullt utvecklad o, med ett litet zoo. Dar hade de 20 stycken jatteskoldpaddor inhagnade pa en liten yta. Visst hade de tak sa att de kunde undvika den varsta solen, men vattnet var riktigt varmt. Inte helt optimalt. De hade aven andra djur inhagnade. Bland annat en tucan, ugglor, fladdermoss, ormar, odlor. Vi fick sjalvfallet prova att halla i alla. Men jag kan inte hjalpa och bara tycka synd om dessa stackars djur som bodde pa sa liten yta. Stor besvikelse for min del.

Jag har lart mig en sak har nere i Asien, man skall inte forvanta sig nagonting.

Turen gick vidare till Dreamland. En strand uppbyggd for surfare med stora klippor runt om. Ratt fint stalle, men aterigen. Smuts overallt pa hela stranden! Inte mycket till dreamland.

Sist gick turen till Uluwatu temple. Apor overallt. Templet lag mitt uppe bland klipporna och solnedgangen var underbart vacker. Fick antligen se ett Balinesiskt dans upptradande. Det var lite svart att hanga med i hela historien. Men wow!! 70 man som sjunger och gor musik acappella. Sen kommer det in massa dansare och spelar teater. En riktigt fin upplevelse. Det har var det basta pa hela turen.

Vi blev avslappta i morkret i Uluwatu. For en billig peng har vi fatt ett sott litet hus med egen terass.

Det ar mest surfare som kommer till Uluwatu, sa det ar inte alls mycket turister. Nagra guesthouses, resorter och lokala restauranter. That's it! Mycket gronska och djurliv runt oss. Stranden som ligger precis dar vi bor bestar av riktigt stora klippor och har inte riktigt nagot strand att ligga pa. Ett perfekt stalle for surfing. Men jag och Johan tog pa oss trekking skorna och bestamde oss for att utforska vidare. Efter en promenad i zig zag kom vi till Padang Padang. Dar hittade vi en sandstrand. Ater igen, lite smuts och skit pa stranden. Men inte alls sa farligt om man jamnfor med de andra stallena vi besokt. Maste nog bara acceptera att Bali inte ar sa fint som jag forestallt mig. Dock vet jag ju inte hur det ser ut i Norr. Vi fann en bra plats under det grona att ligga pa och vattnet var underbart varmt. Fran klipporna sag vattnet sa gront och fint ut, men man kunde knappt se handen framfor sig nar man val var i vattnet pa grund av alla vagor. Vi valde att ata middag pa ett litet guesthouse som lag bland klipporna i Padang Padang. Darifran hade vi den finaste vyn over havet och solnedgangen.

Det var min dag i korthet. Nu skall jag tillbaks till vart lilla hus och sova. Har bestamt mig for att stanna i Indonesien tills jag skall till Manila. Stannar nog i Uluwatu en eller tva dagar till. Sen fortsatter jag tillbaks till antingen Kuta eller Ubud, och darifran till Java. Men vem vet, planer ar till for att andras val. Gonatt!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

The life I live..

Be a part of me, as I am a part of you..

RSS 2.0