Solo och Pangandaran..

Solo eller Surakarta som en del kallar det, var fint men inget speciellt i sig. Fatt veta att det skall vara en av de mest genuina staderna pa hela Java. Vi ankom tidigt den 21e, sa vi hade hela dagen till att ga runt i staden. Inte mycket och se som var av intresse for min del. Dar finns flera palats man kan besoka. Men palatsen hann stanga innan vi kom dit, och det borjade regna som vanligt. Batik-marknaden var varm och trang. Det var mening att vi skulle ha sett wayang-dans under kvallen, men vi somnade bada tva runt kl.17 sa vi missade det hela. Hotellet vi bodde pa var riktigt fint och mysigt dock. Trevlig och hjalpsam personal.

Andra dagen bestamde vi oss for att forsoka komma ut i naturen och se lite mer an bara Solo. Sa vi hyrde en scooter for 90sek. Helt otroligt natur pa centrala Java. Man skall bara komma ut fran storstaderna, vilket kan vara svart tycker jag. Men har finns otroligt fina risfalt, berg och palmer overallt langs vagarna. Hann besoka tva riktigt vackra vattenfall. For en liten peng, 3000rupiah (2.70sek) respektive 2500rupiah (2.25sek) fick vi sett Jumog som ligger i byn Berjo (den andra minns jag tyvarr inte namnet pa just nu) innan regnet slog ner hart och hindrade oss fran att komma vidare fran bergsomradet. Som tur var kunde vi ta skydd i en liten supermarket. Nar regnet val lugnade ner sig, hade vi en tre mil lang resa framfor oss, och TIDSPRESS! Vi hade namligen bokat en tagbiljett till Banjar samma kvall. Det borjade redan bli morkt, och nar vi val var framme i Solo hade morkret lagt sig over staden och vi hade ingen aning om var vi befann oss. Sa hande det som bara inte fick handa. Vi fick PUNKTERING! Medan F var riktigt irriterad over situationen borjade jag gapskratta! Det har ar aventyr tankte jag. Men tur i oturen sa fanns det ett litet skjul precis dar vi befann oss, och for cirka 5 kronor fixade han punkteringen pa ett effektivt, men annorlunda satt sa vi kunde fortsatta var resa.


Dyngsur men glad, ankom vi till hotellet och hann fa i oss lite mat innan vi tog taget mot Banjar. Vi dackade bada tva och det var tur att vi vaknade upp precis nar vi stod stilla med taget i Banjar. Det galler och veta exakt var man skall. De ropar inte ut stationerna, och de ar heller inte markerade. Klockan var nu nastan tva, och bussarna hade sjalvklart slutat ga for lange sen. Var plan var att ta oss vidare till Pangandaran som ligger langs kusten och ar det framsta stallet pa Java om man vill surfa, med vackra svarta strander. Tsunamin 2006 forstorde stora delar av omradet, vilket man fortfarande kan marka av, men de har byggt upp det snabbt och jag ar glad att jag valde att aka hit. Det har som sagt varit svart att finna vackra oaser pa denna annars industriella o.

Vi fick betala en man 250.000 for att kora oss dit. Tva timmar senare pa en vag som var allt annat an bra hittade vi iaf ett hotell precis nere vid stranden. Dyraste hotellet jag bott pa har nere hittills, men det ar riktigt fint och servicen superb! Plus de har en stor pool!



Vi hyrde scooter igar igen, det ar sa mycket billigare och enklare att ta sig runt sjalv an att aka med pa arrangerade turer. Cirka 3 mil utanfor Pangandaran ligger ett stalle som de kallar Green Canyon. Floden ar brun just nu pa grund av regnet, men vi hyrde en bat och akte en tur anda. Grymt nice natur och vaxtligheten ar tat. Turen slutar vid en strom liten "back" skulle jag vilja kalla det dar man kan bada. Men det regnade och luften var kylig sa vi bestamde oss for att aka tillbaks innan det blev morkt. Pa vagen hem, stannade vi vid Batu Hiu som betyder Shark's rock da klipporna ar formade som en haj. Parken som den ligger vid ar val vard ett besok, det ar bara synd att de inte haller det renare har.



Vi hann hem precis i lagom tid for att se solnedgangen nere vid stranden. WOW!


Var uppe tidigt imorse for att ta en vandringstur i Pangandarans National park som mest bestar av 80% djungel. Vi hyrde en privat guide, vilket var ett bra val. Jag hade latt gatt vilse dar. Traden har ar sjukt haftiga! Speciellt fikus-traden! Djurlivet ar ocksa valdigt rikt har. Vi sag bland annat gibbonapor, macaques (minns ej svenska ordet for denna art), en nastan 2 meter lang pytonorm, hjortar, ekorrar, odlor och piggsvin som levde i djupa grottor som vi anvande ficklampor for att kunna ta oss igenom. Halor som anvants under andra varldskriget som fallor for att fanga japaner, och som 2006 anvandes av lokalbefolkningen for att radda sig sjalva fran tsunamin. Var guide var riktigt underhallande (speciellt nar han sprang skrikandes ivag fran ormen!!) och hade sa stor kunskap om allt fran vaxter, till djurlivet, historien bakom hindu-monument som man funnit har, till hur man t.ex anvander speciella vaxter till att fa rott lappstift som hans mama anvander! Coolt! Jag blev riktigt imponerad!

Resten av dagen har varit ratt lugn. Vi fick tillgang till en privat strand som heter Golden sand som ligger inne i nationalparken. Forsta doppet pa Java. Sen har vi legat i poolen och akt runt med var scooter uppe i bergen.


Imorgon aker vi till Jakarta, resan borjar narma sig sitt slut. Fortsattning foljer..


Kommentarer
Anonym

De prät en de pröt!

2010-05-12 @ 04:44:07
T

De prät en de prot!

2010-05-12 @ 04:48:37
URL: http://t-rex.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

The life I live..

Be a part of me, as I am a part of you..

RSS 2.0